Topic-icon dahiliye uzmanlıgı

13 years 8 months ago #1 by Arda
Replied by Arda on topic dahiliye uzmanlıgı
Umut oncelikle bir noktada anlasalim bu stajlari genellememelisin.Kimisi step 1 ister kimisi istemez kimisi icin mezun olmadan basvurma diye mesaj yazarlar (hands off staj ya da gozlemcilik) kimisi icin istedigin zaman basvurabilirsin derler.Bu genellikle universiteden universiteye degisir.

Oneri olarak tek bir sey yazabilirim buraya kime mesaj atabiliyorsan mesaj at.Ben 1000 tane mesaj yazmistim yaklasik 25 tanesi cevap yazdi ve bunlardan 3-4 tanesi olumluydu.Bu ortalama umarim sana bir fikir verir.He senin amacin elective gibi bir sey se sen suan onun icin basvuramazsin cogunlukla son sinifta olmani ya da belli stajlari tamamlamis olmani isterler tabi bazisi burada step 1 de isteyebilir.

Umarim yardimci olur o yazi degerlendirmenin en iyi yolu bence amerikada gozlemcilik yappmak hem buranin nasil bir yer oldugunu anlarsin hem de amerikaya adapte olabilme konusunda kendini denersin.

Arda

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #2 by umutt
Replied by umutt on topic dahiliye uzmanlıgı
ok tesekkur ederım oncelıkle.prelım ne demek onu anlayamadım.ayrıca senn dıger yazılarını okudum ve hands of seklınde staj ıcın mezun olmus olmak gerekıyo galiba.ayrıca hands on yanı clerkshıp ıcın de usmle 1 i gecmek lazım sanırım umarım dogru anlamısımdır.ben sene ıcınde degıl sadece 4. sınıfın yaz tatilınde 1-2 aylıgına bısıler yapmak ıstıyorum gelecekte ısıme yarayabılecek.bu konuda ne onerebılırsın bana?tekrar tesekkur ederım

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #3 by Arda
Replied by Arda on topic dahiliye uzmanlıgı
Umut merhabalar oncelıkle hosgeldın.Ilk sorunu soruyorsun sanırım hayırlı olsun.Elımden geldıgınce cevap vermeye calısacagım sana ama (tahmın edıyorum kı 4. sınıftan alt sınıflardan bırındesın) daha stajlarına bıle baslamadan dahılıye dıye karar kılma hemen.

Oncelıkle tıp ogrencıısı oldugun ıcın(bu konuda volkan,ben ve deniz'in yazılarını okumanı tavsıye ederım)2 farklı sekılde staj yapabılırsın.Bunlardan bırı hands-off adında hıc bır sorumluluk almadıgın,ekıbe sadece fazlalık oldugun,cagrı cıhazının olmadıgı yanı eger nobete kalırsan ve hasta gelırse muhtemelen kımsenın senı haberdar etmeyecegı ama bedava ve okulla ayarlama yapmanın gerekmedıgı tur.Bu tur gozlemcılık,extership,shadowing gıbı ısımlerle de anıldıgı gıbı hands-off elective dıye de anılır.Bu stajın sonunda LOR sozu alabılırsın ancak artık yavas yavas degerı dusuyor bu staj turunu yapan kısı sayısı cok fazla oldugundan.

Ikıncı tur ıse hand-on dıye gecen,hastalara dokunma,sorumluluk alma haklarının oldugu,procedurlere aktıf katılma olanagı bulabıldıgın bır tur.Bu turde para odemen gerekır ayrıca genellıkle gozlemclıklık(ya da adı her ne olursa)'ten daha kısadır genellıkle(gozlemcılık 2-3 ay olur bunlarsa 4-8 hafta olur 8 haftayı gecmez).Bu dönemın sonunda okuluna senın performansını anlatan bır zarf goturursun ve bu staj senın okulunda sayılır.(yanı dahılıye'de yaparsan bu stajı okulunda dahılıye stajı dıye saydırabılırsın)Gercekten cılgın paraları gozden cıkarman gerekebılır(harvard 3200 dolar ıstıyordu sanırım denız'ın yazılarına bak lutfen)

Sımdılık soyleyebıldıklerım bu kadar.Staj ayarlama konusunda cok uzun yazılar yazdım.Umarım hepsının faydası olur ve guzel yerlerde deneyımler edınme fırsatı yakalarsın ancak yakalayamazsan da uzulme bence bır gereklılık degıl zıra bu hands-on stajlara bu kadar para vermek yerıne bır yıl prelım olarak calısmak hem de ustune para almak daha mantıklı.

Baska soruların olursa lutfen cekınme.


Arda

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #4 by umutt
Replied by umutt on topic dahiliye uzmanlıgı
o bölüm silinmiş veya sınırlandırılmstr dıe bı cvp alıorum :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #5 by okan
Replied by okan on topic dahiliye uzmanlıgı
merhaba umut,

www.usmleturk.com/forum/index.php/topic,161.0.html lütfen bu linki iyice incele, sanırım bu konuda bayağı bilgi var burada.

Kolay gelsin.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #6 by umutt
dahiliye uzmanlıgı was created by umutt
ii gunler herkese.amerıkada dahılıye uzmanlıgı yapmak ıstıyorum 4. sınıfın yaznda ıse bır staj yapmak ıstıyorum amerıkada ogrndıgım kadarıyla onemlı bısı orada staj yapmak.bu konuda ne onerırsınız?nerelere basvurabılırım.tesekkurler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.386 seconds