Topic-icon Öğrencilikte yapılan yaz stajına gitmeden yapılması gerekenler nelerdir?

12 years 10 months ago #1 by nilufer
Hevesli olman, bol soru sorman onlarin hosuna gidiyor. Tabiiki hocanin makalelerini okuyup bilgili gidersen senin icin ekstra kazanc saglayacaktir. Ama telaslanmana gerek yok cunku onlar senin ogrenci oldugunu ve oraya sadece staja geldigini bildikleri icin cok sey beklemiyorlar senden. Tabiiki bilgili gidip onlari sasirtman cok guzel olacaktir. ;)
The following user(s) said Thank You: irem, arazis_med

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #2 by ertug
:)
teşekkür butonu sol alt kköşede:)) hehehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 10 months ago #3 by ertug
Nacizane birseyi dile getirmek istiyorum .Ben malesef öğrenciyken Amerika ya gidemedim .Avrupa icin se sansımı zorladım ve Türkiye denginde intörnlük yaptım.

Bu sürecte gördüm ki , gercekten klinik ilgi ve bitmez tükenmez bir sabır ilk silahınız olacak.Yanımda başka bir öğrenci daha vardı , Tanrım cerrah uzmana yaranmak adına olmadık sorular , gereksiz bir ilgi , uykunu getiren sacma sapan bildiğin mevzular bile olsa uzman anlatırken dinleyebilmek , gözlerini yukarda tutabilmek (biraz sabırlık birsey ) gercekten önemli birsey.Sonrasında bir sekilde kendini sevdiriğin uzman senin mektubun söz konusu olunca sınırları zorlar.TERS de mümkün...Adam tüm akademik egosunu üzerinde denemek ister , hertürlü eziyete rağmen zaten kendisi de kürsüde bir ... olamadıgı için , sen sana cektirdikleri ile kalırsın.
Ha yayın yapmak kücümsemek adına söylemiyorum ama 4 sınıf icin erken...Bence değil ama erken.Ya neden???

4. sınıff bir tıp öğrencisi hele ki sezonunda biraz başlarında ise , ilk sorumluluğu preklinik yıllardan yeni cıkmış birisi olarak kliniği ve hastaya yaklaşımı öğrenmek .O öğrenme sevkini yansıtmak ve yerine getirmektir.ben yapmadımmı , evet ben yaptım hatta 2 sınıfta poser sunumu bile yaptım, ama bazen yeri ve zamanını oluşturmadan sarfedilen sözlerin etkinlğini kaybettiği ,önemini yitirdiği gibi ; yersiz söz edilen researchlerde ve bu tarz isteklerde anlam kaznmıyor.Adamlar içlerinden Cem Yılmaz misali '' ben yıllarımı verdim , bu işler o kadar kolay mı , neyine hazırlsın neyine ..'' seklinde düsünebilir ve sen önce dersine calış bakım havalarında senden ümidini kesebilir.AKSI de OLABİLİR ;KİMSE GARANTİ EDEMEZ!!! Öğle bir anda , hocaya '' HOCAM , ilgi alanlarınız içersindeki su su su konu benim cok ilgimi cekmekte , bununla ilgili sizden daha derinlemesine öğretiler kapmak istiyorum ..'' seklinde yerinde bir yaklaşımda hocayı mest edebilir...

ANLAŞILACAGI tamamiyle BIÇAK SIRTI BİR HUSUS, sartlarınızı kendiniz yaratacaksınız...
KOLAY GELSİN

UYARI: yukarda anlattıklarım tamamen kişisel düsüncelerim ve tecrübelerimden ibarettir.Kişilerin uğrayabilecekleri olası maduriyetlerinden sahsım sorumlu tutulamaz.

SAYGILAR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #4 by irem
Burada yapılması gerekenler derken esas olarak sorum çalışılması gerekenler nelerdir?Temel olarak bir 4.sınıf öğrencisi pozisyonunda gidiyor olmak benden beklenen bilgi düzeyi için belirleyici midir yoksa gitmeden önce yanına gideceğim hocanın makalelerini taramak,araştırdığı konularla ilgili kaynaklar okumak gerekli midir(observership için gerekli olduğu gibi midir yani),yoksa benden esas olarak beklenecek olan şevk,istek,azim,erkencilik midir?Eğer okunması gereken şeyler varsa buna burada hazırlanmak yerine oradaki ortamı gördükten sonra oradayken hazırlanmak,okumak daha doğru değil midir?Genel anlamda yaz stajına gitmeden önce bir kişiye verebileceğiniz tavsiyeleri merak etmekteyim..Şimdiden teşekkürler...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.283 seconds