Topic-icon Yaz stajı (clerkship) başvuruları için kimlere mesaj atmalıyız?

12 years 5 months ago #1 by umc
Verilmiş olan yanıtlar içinde gerçekten çok önemli noktalara değinilmiş gibi görünüyor. Klinik branşa başvurulması hedefleniyorsa bence de mutlaka MD ve de klinik ortamda görev yapan kişilere yazılması daha makbul olacaktır. PhD ünvanlı kişiler daha çok laboratuvar bilimleri ile uğraştıkları için hekim değildirler, klinik araştırmalar içinde olsalar da bunu yine klinikte çalışan MD'ler ile birlikte yaparlar. Araştırma kariyeri düşünülüyprsa elbette PhD ünvanlı kimselerin sağlayacakları olanaklar daha değerli olabilir. Aktif araştırma yapan kimseler de önce mesajlarda belirtildiği gibi önemli avantajlar sağlayabilir.

Yaz stajları elde edilme girişimlerinde çok değişik kimselere yazılarak bir takım fırsatlar elde etmek mümkündür. Her kurumda değişik kimseler bu işlerden sorumludur. Ancak genel kural olarak kişilerle direk iletişime girmek her zaman daha avantajlıdır. Kurumsal prosedürler kişilerle direk iletişime girmenizi bazen engelleyebilir. "Bizim kurumda biz bunu şu birim aracalığıyla yapıyoruz, falanca kişi bundan sorumludur" gibi cümlelerle bireyi pasifize edip hocalara ulaşmasını engelleyebilirler, bunu amacı da çok talep alan kurumlarda çıkacak karışıklıkları önlemektir.

Özetle, staj bulma girişimlerindeki en genel geçer kural, bıkmadan usanmadan yazmaktır, ısrarlı olmaktır, internet olanaklarını kullanarak klinisyenlerin bireysel eposta adreslerine ulaşmaya çalışmaktadır. Bu şekilde normal prosedürler atlatılarak çok cazip olanaklar bulunabilir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: GAMZE, sultans, paradidle
The topic has been locked.
More
12 years 5 months ago #2 by a.l.p.
Yukarda eklemeyi unutmuşum, Phd olanlardan kastettiğim MD, Phd olanlar idi. Suzi'ye katılıyorum, MD ler elbette öncelik olmalı.
The topic has been locked.
More
12 years 5 months ago #3 by suzi
bence PhD lerdense MD ler daha cok tercih edilmeli. PhD lerin calismalari bazen klinikten uzak, daha teorik olabiliyor, bu da bizim konuya hakim olmamizi zorlastiriyor. MD l er ile calisildiginda klinigi gorme sansi daha fazla. Bir de tavsiye mektubu icin de MD ler daha avantajli.
Ama tabi guclu bir PhD den guzel bir referans mektubu da pek cok kapiyi acabilir.
The following user(s) said Thank You: umc, sultans, kubo
The topic has been locked.
More
12 years 5 months ago #4 by a.l.p.
Ünvandan ziyade, hoca aktif olarak araştırmaya devam ediyor mu bence bu daha önemli. Bunu anlamak için de pubmedden yararlanılabilir diye düşünüyorum. Diğer yandan hocanın phd olması ve departmanının sadece üyesi değil de şefi gibi bir pozisyonunda olması daha tercih edilebilir diye düşünüyorum. Temel veya klinik ayrımı yapılabilir mi tam olarak bilmiyorum ama ikisi de denenebilir.
Şahsen, yaz stajı için yer ararken, attığım maile cevap veren kimseler genelde ya departman şefi ya da onun gibi bir pozisyonda olan kimselerdi. Staj için gittiğim hoca da kendi başına epey bir proje yürüten prof idi. Beraber çalıştığı yandal yapan uzman MD de vardı ama onların yanına öğrenci almak gibi bir niyet ve yetkisinin çok olduğunu zannetmiyorum. Yine de, bu benim kısıtlı deneyimim. Çok mail atmaktan zarar gelmez, birden çok olumlu cevap gelirse de hangisi daha uygun görünürse ona gidilebilir.
The following user(s) said Thank You: sultans, kubo
The topic has been locked.
More
12 years 7 months ago - 12 years 5 months ago #5 by kubo
Öğrenciyken yapacağımız yaz stajı başvurularında, eposta göndereceğimiz kişinin unvanı ne olmalıdır? Sadece prof.'ları mı tercih etmeliyiz, yoksa sadece doktor olanlar veya asistanlar da invitation gönderebilirler mi?

Tıp doktoru olmayan fakat hastanede prof. olarak çalışan(örneğin önemli bir biyomedikalci) biri de invitation gönderebilir mi?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.245 seconds