Topic-icon ABD'ye ilk gidişte ne düzeyde bir İngilizce'ye ihtiyaç vardır?

11 years 6 months ago #1 by leila
Merhaba arkadaslar,
Ilk amerikaya gidisimde bende dialogla ilgili sikintilar yasadim. Tabi ki ingilizcenin bize okulda ogretilen gibi olmadigini kisa surede farkettim:). Ama asilmayacak bir problem yok. Eger intermediate duzeyde ingilizce biliyorsaniz, dialog kurmakta bi sikinti yasanacagini dusunmuyorum. Bu noktada kendine guven ve karsilasilan problemlerde ozellikle ingilizce aksaninin anlasilmadigi durumlarda kibar bir sekilde karsi tarafa tekrarlatmak onemli. . Bence en iyisi bu. please say it again!, if i am wrong, please correct me gibi anlamadigimiz durumlarda kendinize guverek kendinizi ifade edin, anlamadiginizda anlamadim demekten cekinmeyin, hersey sizin egitiminiz icin, zamanla, hersey daha kolay olacaktir.
Herkese kolay gelsin
The following user(s) said Thank You: USMER

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #2 by arazis_med
2 ay floridada dil kursuna gitmistim. yukarida arkadasin dedigi gibi siyahilerin dilleri cok zor anlasiliyor. ben iki ayin sonuna dogru anlamaya basladim onlari. zaten bir suru ada ulkelerden gelenler var jamaika trinidad gibi hepsinin kendi lehcesi var hatt abazilari ingilizce bile konusmuyor. caucasianlarla latinolarin dili gayet anlasilirdi gittigimden beri

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #3 by a.l.p.
Bu konuda başımdan geçen birkaç şeyi anlatayım. İlki, vize başvurusunda oldu. Adam herşeyi Türkçe sordu, sonra bir ara "can you speak English?" dedi, " fluently" diye cevap verdim. Tekrar Türkçe devam etti. Adamın yanından ayrılırken, " eh, birazcık" manasında kullandığım fluently kelimesinin anlamının "akıcı" olduğu aklıma geldi:)
Havalimanında gümrükten giriş yaparken, form doldurulması gerekiyormuş. Normalde uçakta dağıttıkları formu verip geçecekken, uyuduğum için orada doldurmaya çalıştım. Adres kısmına ne yazacağımı bilemedim, okulun adresini mi yoksa başka bir adres mi yazsam diye düşünürken, oradaki kuyruk bitti, görevli yerinden çıkıp geldi. Sorunu anlatmaya çalışırken, yani sadece çalışırken, anlatamazken, adam kendisi alıp okulun adresini gösterdi, onu yazdım. Bir yandan da söyleniyordu benim kağıda bakıp, bir de araştırma yapmaya gelmişsin, bu ingilizcen ile nasıl yapacaksın, şimdi ne konuştuğumu anlamıyorsundur diye. Anladığım halde cevap verememiştim bir türlü.
Gideceğim yere aktarmalı olarak gidecektim Amerika içinde. İlk bindiğim uçakta biri hapşurdu, yanındaki Bless you dedi. Aktarma olarak bindiğim ikinci uçakta yanımdaki hapşurdu, ben de ona Bless you dedim, thank you dedi. İşi kapıyor gibi hissettim kendimi:)
Çalışacağım yerdeki sekretere ilk söylediğim, kendisini epey anlayacağım ama konuşma kısmını nerdeyse hiç yapamayacağım oldu. Bu epey kolaylık sağladı bana, konuşmam için biraz zaman tanıdılar. Fırsat buldukça sohbet etmeye çalıştım. Nasreddin hocadan fıkralar, bizim buraların örf adetleri, hatta kız nasıl istenir onu bile anlatıyordum, ilgilerini çekiyordu. Diğer yandan onlar da kendilerinden anlatıyorlardı. Bazen bir kelimeyi anlatamadığımız zaman internetten sözlüğe bakıyorduk.
Velhasıl, yedi haftanın sonunda sekreter hanım, geldiğin zamana göre ingilizceni epey ilerlettin dedi.
İngilizcem yeter mi?. Akademik alanda çok fazla dışardan gelenin olduğu bir ülkede ingilizcenin yetmemesi genel olarak başlarda anlayışla karşılanır zannederim. Sonuçta ingilizce konuşulan bir memlekette olmadığımız için muhtemelen yetmeyecek ama istekli olduktan sonra da dil meselesi bir engel ve sorun olmayacaktır vesselam...
The following user(s) said Thank You: umc, TANER OZDEMIR, sultans, in ter

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #4 by bozkan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #5 by nilufer
Bence amerikalıların konusması gayet anlasılır ama tabiiki zenciler hariç. Onların dediğinin tek kelimesini anlamıyordum vücut diliyle anlaşıyorduk :lol: :lol: :lol: . Otobüste zenci bir kız benle konusmaya başlamıştı. sadece gülümsedim ve kafa salladım :lol: (ne dediğini uzun bir süre sonra çözebilmiştim :lol: ) bir de durakta rastlamıştım zenci bir amcaya. hala konuştuğu dilin ingilizce olmadığını iddia ediyorum :silly: ona da "i don't know" diye cevap vermiştim :whistle: :whistle:
Ama onun dışında bence amerikalıları rahatça anlayabilirsin.
Aa bir de ben havaalanındaki anonsları anlamamıştım. Ama onun benden kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü ben türkiyedekileri de anlamıyorum. gripli gibi konuşuyorlar ya da uykudan yeni uyanmış gibi :silly: :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago - 12 years 4 months ago #6 by bozkan
Amerika da ecfmg ile 3 kere konuştum ,bir tane hoca ile 25 dk telefonda konuştum derdimi anlatabildim ancak tabi ki de derinlemesine konuşma yapamadım ,sizce Amerika ya gittiğim zaman konuşma konusunda sıkıntı olur mu?Amerika lılar normal de çok hızlı mı konuşur?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.580 seconds