Topic-icon diploma fotokopisinin çevirisi ve onaylatılması nasıl olmalıdır?

11 years 2 weeks ago #1 by sisilun
Merhaba, ben de link translationa ceviriyi yaptirtacagim, ancak oncelikle onlari antetli kagit konusunda uyarmam gerekiyor sanirim. baska dikkatlerini cekmem gereken hususlar var midir? yoksa onlar zaten biliyor mu? nasil yardimci olabilirsiniz acaba?
sevgiler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #2 by cenedra
Yeterli bir aciklama yazmamisim.

Ben mezun olduktan sonra yaptim tum basvurularimi.

Kisisel sebepler, ogrenci islerindeki islerin yavas yurumesi ve bakanligin yardimci olmaktan yana olmamasi sebebiyle diplomamin fotokopisi ve cevirinisini basvuruma yetistiremeyecektim.

Fakultemin ogrenci islerinin mezunlarinin ECFMG basvurularini bu yaziyla yaptiklarini soylemesi ve o esnada da match olan bir ogrencinin belgelerini toplarken bana kendisine yettigini soylemesi uzerine onlara guvenip sansimi denedim.

Haziran 2012'de mezun olup Agustos 2012'de basvurularimi yaptim. Tum basvuru belgelerimde mezun oldugumu yazdim ve bu yaziyi gonderdim. Herhangi bir aksilik cikmadan 5 hafta sonra basvurumun kabul edildigini soylediler ve bundan da 1.5 ay sonrasi step 1'i aldim.

Diplomasini alabilenler tabi ki fotokopisini gondersinler. Ancak benim gibi zorda olanlara yardimci olur umarim. Bana yardimci olacak bilgi sahibi ve denemis birisini ben bulamamistim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #3 by in ter
Bahsi gecen yazi henuz diplomasini almamis olanlar icin, diplomanizi aldiginizda gondermeniz gerekiyor. Basarilar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #4 by mdzehra
Bu dediğiniz yazi 'graduate letter' oluyor sanirim. Henüz diplomasını almayanlar icin dogru bir yol. Ama ECFMG diploma tescil tarihininden sonra yaptiginiz sinav basvurularinda diploma fotokopisini isteyebilir. 'Diploma/degree issue date' yaziliyor o yazida. (Benim diploma gondermeden once yazdigim yazi oyleydi)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #5 by cenedra
Merhaba,

Biraz gec kalmis bir yanit olacak ama daha sonra bu konuyu okuyacak arkadaslara faydasi olabilir diye dusunerek yazmak istedim.

Ben kendi ECFMG sertifikam icin basvurumda universitemden aldigim bir yaziyi kullandim ve diploma fotokopimi hic gondermedim. Fakultemin ogrenci isleri daha once bu yaziyi yazdiklarini ve yeterli oldugunu soyleyince onlara guvenip sansimi denedim.

Bahsettigim yazi aklimda kaldigi kadariyla asagi yukari soyle bir icerikte: "bahsi gecen kisi diplomanin tum gereklerini yerine getirerek su su tarihlerde fakultemizden mezun olmustur. Diplomasi 2 yil sonra verilebilir durumda olacaktir". Mecburi hizmeti yaptiktan sonra diplomamin verilecegini goz onunde bulundurarak boyle bir sure yazdiklarini soylediler.

Basvurularim esnasinda herhangi bir sorunla karsilasmadim. Diplomayi temin etmekte sorun yasayanlar bu yontemi deneyebilirler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #6 by mdzehra
Merhabalar
Nihayet ECFMG'den beklediğim mail geldi:) diplomam ve çevirisi onaylandi. Step 1 ve step 2ck basvurularim kabul edildi.
Diplomanın 3 adet asli gibidir fotokopisini almistim okuldan, bakanlik izniyle. 2sini çevirtip ( antetli kağıda!!) noterde onaylatip gönderdim.
Gerçekten stresli bir süreç. uzun zamandır ders çalışmalarımı bile etkiliyordu. Artik onaylari aldigima gore step 1 çalışmaya devam;) mart ayında alacagim ins.
Not: diploma, çevirisi, başvuru konusunda çok bilgilendim, ECFMG sağolsun uğraştırırken öğrenmenize neden oluyor:)) Sorusu olanlara cevaplayabilirim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #7 by in ter
Merhabalar,

Ben link translations diye bi ceviri sirketine cevirttim. Turkiye'de noterle yaptiranlar ecfmg nin kabul etmedikleri vs olmustu. Eger okulunuz ingilizce diploma veriyorsa, marmara, hacettepe vs. Okuldan almaniz en iyisi.

Diplomanizin asli gibidir onayli fotokopisini almissaniz. Onu renkli olarak tarayin ve link translations in sayfasina girip gerekli bilgileri girip yukleyin. Onlar size kisa surede email olarak ceviriyi atiyorlar, orjinalini de daha sonra postliyorlar. Emaildeki ceviriyi -ceviri noter onayli oluyor- cikti alip gonderebilirsiniz. Benimki kabul edildi.

Diploma fotokopinizin de tarayip ciktisini alip gonderebilirsiniz. Kimse orjinal belge istemiyor.

Acelem var. Biraz karisik oldu galiba. Sorunuz olursa cevaplayalim.

Kolay gelsin.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #8 by mdzehra
Merhaba,
diploma fotokopisinin çevirisinin antetli kağıtta olması gerektiği yazılmıştı forumda. ama tercüme bürosu antetli kağıtta veremediklerini bu kağıdın sadece şirket tercümelerinde logo vs. için kullanıldığını söyledi. ECFMG yi aradım bana eğer tercüme bürosundan çevirtiyorsam 'letterhead' şeklinde olması gerektiğini söyledi. bu letterhead de antetli kağıt oluyor değil mi?
2. sorum bu çeviriyi notere onaylatacağım ama benden istenen 2 diploma fotokopisini de onaylatmalı mıyım? ben 2 aslı gibidir fotokopi ve 2 çeviri örneği göndereceğim. ve bu 4 kağıdı da noter mühürleyecektir. acaba doğru mu gönderiyorum yanlış mı? yardımcı olursanız sevinirim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.245 seconds