Topic-icon Amerika'da uzmanlık eğitimi için diplomanın aslı gibidir fotokopisi yeterlidir, orjinal diplomanın olmaması ileride sorun olabilir mi?

13 years 2 months ago #1 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The following user(s) said Thank You: dr.utkucan
The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago #2 by umc
1-Tıp Fakültesi diplomasın ASLI GİBİDİR kopyası bir hekime ömür boyu yeter. Aslı gibidir adı üstünde aslı gibidir. Dünyadaki hiçbir kuruluş tüzel ve özel kişilik hekimden diplomanın aslını isteyemez. Diplomanın aslı hekime aittir, duvarında çerçeve içinde el değmeden ömür boyu durur.

2-Verilen cevaplar ile sorulmuş soru arasında bir uyumsuzluk var. Sorulan soruda alsı gibidir kağıt parçasının hakiki kağıt parçası ile farkı sorulmuş. Cevap : farkı yoktur

3-Soruda sorulmamış ama cevaplarda çok güzel değinilmiş olan soru, ABD'dede doktorluk macerası sırasında hangi aşamalarda dönülürse nasıl komplikasyonların çıkabileceği ki o da cevaplanmış. Mecburi hizmet yükümlülüğü yurt dışında uzmanlık yapılsa da devam eder. Bu nedenle bitirilen uzmanlık sonrası Türkiye'ye dönülüp bu hizmetin tamamlanması gerekir denklik alındıktan sonra. Uzmanlık yapılmadan dönülürse ciddi sorunlar çıkacaktır çünkü yıllarca neden mecburi hizmet atamalarına gidilmediğinin açıklaması olmayacaktır. Bunun tam yaptırımları nedir bilemiyorum, önceki cevaplarda bazılarına değinilmiştir.

Özetle sorunun özüne dönersek diplomanın aslı gibidir kopyasının alınması zaten teknik olarak diplomanın kurtarılmasına denktir. Diplomanın orjinalinin kimde olduğu o saatten sonra birşey ifade etmez.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago #3 by suzi
zaten diplomanin onayli fotokopisini aliyorsun okuldan, bu da tum resmi islemler icin yeterlidir zannediyorum..

saglik bakanligi yetkilileri ile bu zorunlu hizmet meselesini konusmustum.. hatirladigim kadariyla eger geri donmek istersek (abd de asistanlik yapmadan) pratisyenlik hakkimiz yaniyor?? cunku gorev yerimize gitmemis oluyoruz bir kac donem. ama uzmanlik yapip geri dondugumuzde eger denklik alabilirsek o zaman pratisyenlikte yapmamiz gereken zorunlu hizmet yukumlulugu uzerimizden kalkiyor, bunun yerine asistanlik sonrasi zorunlu hizmeti yapmamiz gerekiyor--

boyle anlamistim o zaman memurun soylediklerini, yanlis soyluyorsam duzeltin lutfen..
The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago #4 by eguerre
Sorunuza tam cevap degil ama oneri olabilir. Eger mecburi hizmeti hali hazirda yapiyorsaniz istifa etmeyin. Ben mecburi hizmetimi bitirip gelmeyi tercih ettim. Cunku eger Amerika da isler bekledigim gibi gitmez ise Turkiyeye dondugumde ortada kalmak istemedim. Yeniden mecburi hizmetle ugrasmak istemedim. Cunku bu durumda kalan bir arkadasim oldu.
The following user(s) said Thank You: ertug
The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago - 13 years 1 week ago #5 by ertug
Benim hayatıma su sıralar yön verecek bir sorum var.ECFMG icin basvuruken yada sonrasıda diploma fotokopisini rahatca tamam bakanlıktan alabiliryor ve gönderebiliyoruz , ama ya sonra?
Amerikaya her giden hekimin cantasında orjinal diployı alıp gitmediğini de biliyoruz ,orada calışan hekimler yurtlarına dönmeden denklik ve mecburi prosedürlerini tamamlamadan yıllarca diplomaya hasret birsekilde mi calışmaktalar?
Mecburiyi bitirip ,diploamayı kurtarıp gelmek mi daha özgürce olur ?
2004 den sonra mecburiyi tamamlamadan usa ye giden hekimler arasındaki en pratik yol nedir?yoksa ileriyi cokd a düsünmemek mi gerekir?
(zira su sıralar pratik bir çıkış yolu bulabilsem direk mecburiden istifa etmeyi düşünmekteyim )
saygılar
ertuğ
The topic has been locked.
  • ertug
  • ertug's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
Time to create page: 0.328 seconds