Topic-icon Okulunuz sizi yarı yolda bırakırsa!

13 years 7 months ago #1 by umc
Esra'nin bahsettigi "is expected to be issued in AY, YIL" kritik ifade. Hem senin dekanligi kesin bir tahahhut vermekten kurtarir hem de kafasi pek calismayan ve esnekligi olmayan Amerikan sistemini uyutur. Biz de zamaninda dekan yardimcisi ile kafa kafaya verip (ege'deki abdullah sayiner hocam) boyle bir ifade bulmustuk. Benimki de zamaninda reddedildi, mecburi hizmet nedeniyle sinav basvurum iki defa geri yollandi. Aklin yolu bir, Hacettepe'deki hocamiz ile Esra'da ayni ifadeye gelmisler.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #2 by deniz
Teşekkürler cevaplar için, dün biraz düşündüm ve dedim ki bu daha hiçbir şey, özellikle deneyim bankasında okudugum yazılardan sonra, sıkıntı bile değil benim yaşadığım.Ama ilk rejected yazısını gördüğümde çok gerildim bir an, çünkü form 186 da da sorun çıkmıştı onu da tekrar göndermek zorunda kalmıştım. Teker teker her aşamada takıldığım için kendime çok kızdım bir tek. Dekanlığı aradım ve biz seni Ağustos ta mezun olacak diye gösterdik dediler, tabi aguğstosun hangi gunu belli olmadığı için herhalde bu kız arada diye ECFMG kabul etmedi. Dediğiniz gibi dekanlıktan yazımı alıcam, tek sorun certification of identification da expected degree için september demiştim, şimdi october da issue edilecek desem sorun olmaz herhakde,çünkü zaten tahmini bir şey biraz ertelenmiş gibi olacak..

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #3 by stajyer
Deniz bence de hic moralini bozma. Ben de mezun olduktan sonra step 1 basvurumu yapmistim. Bunun icin Ulas Abi'nin dedigi gibi Dekanlik'tan diploma almak icin tum gereklilikleri yerine getirdigini ve diplomanin ileri bir tarihte onaylanip sana verilecegi ile ilgili bir yazi alman yeterli.Bu yazinin icerigi information booklet'te de var. Ben sana Hacettepe'nin verdigi yazinin icerigini asagiya yazacagim. Sen de benzer bir mektubu dekaniniza imzalatip ECFMG'ye gonderirsen hic bir sorun olmaz insallah.

To whom it may concern,

This is to certify that Dr. graduated from this medical school on June 28,2010 and was awarded the M.D. degree on the same date fulfilling all the requirements to receive medical diploma.The medical diploma of Dr. is expected to be issued in June 2011.


Sincerely,


Prof. ....

Dean
The following user(s) said Thank You: gezgin

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #4 by umc
Deniz, oncelikle gecmis olsun moralini bozma. Hepimizin basina boyle seyler geldi. Dekandan diplomani ne zaman alacagina dair (ay ve yil) ya da almanin beklendigine dair bir mektup diploma yerine gecer. Cikis belgesi ise yaramaz.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago - 13 years 7 months ago #5 by deniz
OASİS ten sınav başvurumu kontrol ediyordum, dekanlık en son basvuru formumu yanlış doldurduğu için tekrar göndermek zorunda kalmıştım. Tabi bu süre içinde mezun oldum(1 hafta kadar önce ) ve ECFMG okuluma onaylaması için mail attığımda sevgili okulum beni mezun olarak göstermiş!!!Şu an elimde çıkış belgesi dışında hiç bir belge yok, daha diploma belgelerim sağlık bakanlığına bile gitmemiştir, Sevgili okuluma özellikle belirtmeme ragmen beni zor durumda bıraktığı için teşekkür ediyorum. ve kendime koş bakalım sağlık Bakanlığının peşinde diyerek avutuyorum!Bu konuda tavsiyesi veya önerisi olan varsa sevinirim :(:(

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.499 seconds