Topic-icon Çok ileri bir tarih için USMLE sınav başvurusu yapılabilir mi?

12 years 7 months ago #1 by ertug
Tek sormak istediğim ,
-Sınav periyodunu değiştirebiliyormusun?
-Cevabı ben vereyim :Hayır!!!

Türkçede erhangi bir sözlüğe bakınca anlamının ''Hiçbir zaman, hiçbir biçimde'' olarak verielen bir kelimenin okuyucuya obsesyon aşıyacagını düsünmedim , düsünmüyorum.
The topic has been locked.
  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #2 by umc

ertug wrote: herhangi bir konuda üzerime birsey mi alınmalı mıyım ?üzülerek belirtmek durumundayım ki sürenin bir yıl oldugunu zaten biliyordum :)))


Aşağıda alıntısını yaptığım mesajında "asla peryot değişikliği yapamıyorsunuz" diye bir ifade kullanmışsın. Peryot diye bahsettiğin diğer USMLE sınavları kısa pencereleri ise, bu CS için geçerli değil. Burda peryot 1 yıl veriliyor. 1 yıl verilen bir peryodu değiştirmek zaten, başvuru senesini komple değiştirmek demektir. Bu kadar büyük bir peryot verildikten sonra onun değişiklik talebi artık peryot değişikliği kavramını aşıyor zaten. Mesajın hiçbir yerinde de 1 yıl gibi bir sınav için verilecek oldukça uzun değiştirme süresinden bahsetmeden bayağı karamsar bir tablo çiziyorsun. Kerim'in bu husustaki eklediği, ki ben de katılıyorum, bu sınav için değiştirme süresi 1 yıldır ve bu kadar geridönüşümsüz bir olaya giriyormuş gibi vurguladığın sınav değişikliği süreci oldukça uzun bir süredir ve bu yolda insanın başına ısrar etmediği sürece bir felaket gelmez. Hepimiz bu yoldan geçtik. İşini son dakikaya bırkmayan bir kimse için "saniyelerle yarışmanız" gereken bir durum yoktur, zaman gayet bol verilir, planın ve programın, önce davranmanın öneminin vurgulanmasına katılsam da bu kadar obsesif düzeyde abartılması gereken bir temkine gerek olmadığı görüşündeyim. Eklemek istediğim bir diğer konu da, başvuru sezonunda yerler dolar, o sene başvurmak için herkes yığılabilir, çünkü Mart Ayındaki Eşleştirme (Match) tarihine yetişmesi gereken ECFMG sertifikası için son gereklilik olarak genellikle CS sınavı kalır. 1 yıl öncesinden alınmış sınav tarihi, diğer senenin son dakikasına kadar beklenip de değiştirilmeye çalışılırsa çok büyük aksaklıklar çıkabilir, en kötü ihtimalle o sene eşleştirmesine yetişemeyebilirsiniz, ama sınav hakkının yanacağı kadar bir "doluluk" olacağını ben şahsen zannetmiyorum. Böyle bir şey başına gelen varsa da ben 10 senedir bu işlerin içinde birisi olarak hiç duymadım.



ertug wrote: Bir konuda cok ciddi bir hususun üzerine basmak istiyorum.CS için asla periyot değişikliği yapamıyorsunuz .Birde üstüne üslük tamam ben hazırım sı vakit gideyimde giriveriyim derseniz bile istediğiniz tarihi alamam ihitimaliniz de var.Soyle ki , genelde tarih alımı 4-5 ay öncesinden ilerlyor.Su an ağustostayız , Ocaga kadar boş yer yok!!! ha yedek listelerine yazılma ihitimaliniz ve birinin vazgecme ihtimali ile gün alabilme sansınız var ama yüzlerce kişi arasından saniyelerle yarısıp sürekli gözünü sitede olması gerekiyor.
Olay su dur ki

- istedğiniz vakit yer kalamayabilir , planlı olmalısınız
- döönem uzzatma sansınız yok

ÖZETLE :CS İÇiN HERTÜRLÜ HAYAT KOŞULLAIRNIZI VE PLANLARINIZI İYİ YAPIP , ONA GÖRE SINAVA HAZIR OLACAGINIZI ÖNGÖREBİLDİĞİNİZ UYGUN BİR ZAMAN İCİN BAŞVURMALISINIZ...


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #3 by ertug
herhangi bir konuda üzerime birsey mi alınmalı mıyım ?üzülerek belirtmek durumundayım ki sürenin bir yıl oldugunu zaten biliyordum :)))
The topic has been locked.
  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 8 months ago #4 by kerim
CS konusunda bir bilgi paylasayim ki, bu kadar korkmaya gerek olmadigi anlasilsin.

Evet, Step 1 ve Step 2CK daki periyot erteleme hakki Step 2CS de yoktur.

Bununla birlikte, Step 1 ve Step 2CK nin 'eligibility period'lari 3 aydir. Sure uzatma (period extension) yaparsaniz +3 ayiniz daha olur. Yani sinava girebilme ihtimaliniz pespese 6 aylik sureyle sinirlidir.

Ertugun dedigi gibi Step 2CS de sure uzatma yoktur. Fakat Step 2CS nin 'eligibility period' u 1 senedir.

Zaten 1 senelik zaman olmasina ragmen hala bu isin halledilememesi ise bence mumkun degildir.

Uygun sinav tarihi alma hususuna gelince; yogunluk her zaman haziran-ocak arasindaki dilimde olur. Temmuzun sonuna kadar ise, 2 ay sonrasina rahatlikla randevu alabilirsiniz. Bunu bilerek hareket ederseniz sorun yasamazsiniz.

Son sozum: Bilgi insani cesur kilar.

Dr.Kerim Karaoğlu
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #5 by ertug
Bir konuda cok ciddi bir hususun üzerine basmak istiyorum.CS için asla periyot değişikliği yapamıyorsunuz .Birde üstüne üslük tamam ben hazırım sı vakit gideyimde giriveriyim derseniz bile istediğiniz tarihi alamam ihitimaliniz de var.Soyle ki , genelde tarih alımı 4-5 ay öncesinden ilerlyor.Su an ağustostayız , Ocaga kadar boş yer yok!!! ha yedek listelerine yazılma ihitimaliniz ve birinin vazgecme ihtimali ile gün alabilme sansınız var ama yüzlerce kişi arasından saniyelerle yarısıp sürekli gözünü sitede olması gerekiyor.
Olay su dur ki

- istedğiniz vakit yer kalamayabilir , planlı olmalısınız
- döönem uzzatma sansınız yok

ÖZETLE :CS İÇiN HERTÜRLÜ HAYAT KOŞULLAIRNIZI VE PLANLARINIZI İYİ YAPIP , ONA GÖRE SINAVA HAZIR OLACAGINIZI ÖNGÖREBİLDİĞİNİZ UYGUN BİR ZAMAN İCİN BAŞVURMALISINIZ...
The topic has been locked.
  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #6 by in ter

kontalba wrote: bu bilgiler ışığında 2012 yılında sınava girmek istiyorsak, ve şu anda başvuru işlemlerine başlamak istiyorsak 2011in son kasım aralık 'eligilibity period'unu seçip sonra ertelemek gibi bir mantık çıkardım hatalı bir davranış olur mu? ne dersiniz?


Bu yol izlenecekse önce 3 aylık bir periyot alınabileceği ve daha sonrasında da belli bir ücret karşılığında daha sonraki üç aya erteleme yapılabileceği, eğer sınav bu 6 ay içinde alınamazsa sınavı almak için tekrar başvuru ücreti ödenerek periyot alınması gerektiği akılda tutulmalıdır. Yardımcı olursa diye söylüyorum ben step 1 içim 2010 aralıkta başvuru yaptım. Periyodum aralık-ocak-şubat tı. Sınavı aralıkta almayı düşündüğümden 2011 deki bir aydan başlayan bir periyot var mı, yok mu hatırlamıyorum.

Bence sınavlara hazır olmaya yakın bir sürede sınav periyodunu almak mantıklı olur.
The following user(s) said Thank You: kontalba
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago #7 by kontalba
bu bilgiler ışığında 2012 yılında sınava girmek istiyorsak, ve şu anda başvuru işlemlerine başlamak istiyorsak 2011in son kasım aralık 'eligilibity period'unu seçip sonra ertelemek gibi bir mantık çıkardım hatalı bir davranış olur mu? ne dersiniz?
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago #8 by nilufer

neurosurgeonhuseyn wrote: yapilabilir

kerim arkadasimizin da dedigi gibi bilgi kitapcigi yayinlanmadan yapilamaz. bu cevap tam dogru degildir!
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago #9 by neurosurgeonhuseyn
yapilabilir
The topic has been locked.
  • neurosurgeonhuseyn
  • neurosurgeonhuseyn's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 8 months ago #10 by kerim
Sevgili üyemiz,
Bir sonraki senenin ikinci 3 aylık periyoduna sınav başvurusu yapabilmeniz için, o senenin ECFMG Bilgi Kitapçığı'nın yayınlanması gerekir. Aşağıdaki alıntıladığım ECFMG duyurusuna göre, 2012 kitapçığı Eylül ortasında yayınlanacaktır.

Availability of 2012 Information Booklet and Application Materials

(posted July 29, 2011)
The ECFMG 2012 Information Booklet and the 2012 exam application materials are expected to be available on the ECFMG website in approximately mid-September 2011.

For Step 1/Step 2 CK, you will be able to use the 2012 materials to apply for:

available Step 1/Step 2 CK eligibility periods ending in 2011 (September 2011-November 2011 and October 2011-December 2011) and
all Step 1/Step 2 CK eligibility periods ending in 2012, beginning with the November 2011-January 2012 eligibility period.
For Step 2 CS, you can use the 2012 materials to obtain a 12-month eligibility period that begins on the date that the processing of your application is completed.

Please monitor this website for updates on the availability of the ECFMG 2012 Information Booklet and application materials.

kontalba wrote: ECFMG resmi sitesinde başvuru yaparken 'eligibility period' 2011 sonuna kadar, ben bu sene 2012 nin ikinci üç ayı için başvuru yapabilir miyim?


Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: kontalba
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #11 by kontalba
ECFMG resmi sitesinde başvuru yaparken 'eligibility period' 2011 sonuna kadar, ben bu sene 2012 nin ikinci üç ayı için başvuru yapabilir miyim?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.266 seconds