Topic-icon New York

12 years 9 months ago #1 by in ter
Replied by in ter on topic New York
Elde kocaman harita gezilen, metrolarında kaybolunması kaçınılmaz şehir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago #2 by nilufer
Replied by nilufer on topic New York
Hazır New York'tan bahsedilmişken yakından bir göz atalım. Ulaş abiye kesinlikle katılıyorum eger paran varsa tam bir cennet...


Kaynayan Kazan New York City


New York sehrinin modern tarihi, Avrupali gezgin Giovanni Verrezzano’nun henuz ismi olmayan New York koyuna gemilerini 1524’te demirlemesine kadar uzanir. Aslinda Avrupalilar gelmeden once de New York’ta Kizilderili kabileleri yasardi. Sehre ilk adi olan New Angouleme’yi Fransiz krali 1. Francis onuruna Verrezzano verdi. Yaklasik yuzyil sonra bu kez Hollandali gezgin Henry Hudson sehirde egemenlik kurdu ve sehrin adini New Amsterdam olarak degistirdi. Bu donemde Avrupalilar yavas yavas bugunku Brooklyn Heights semti ile yine bugun Financial District olarak bilinen Downtown Manhattan’a yerlesmeye basladilar. Bu ilk donemde Avrupalilar kendilerini Kizilderili saldirilarindan korumak icin adini bugunku Wall Street’e veren bir duvar insa ettiler.


Yillar gectikce Kizilderililer kuzeye dogru cekildiler ve Italyan ve Irlandali gocmen akininin ardindan da Manhattan adasindan tamamen ayrildilar.
New York, sadece New York sehrinin adi degildir. Manhattan adasinin resmi adi da New York’tur. New York(Manhattan), Brooklyn, Queens, Bronx ve Staten Island ilcelerinden olusan sehrin ismi de New York City’dir. Guneyde New York City’den baslayarak Kanada sinirina kadar uzanan eyaletin de ismidir New York.

New York sehri bugun, dunyanin en onemli finans, ticaret, medya, kultur, sanat ve eglence merkezidir.


Dunyanin en dinamik ve en hareketli yerlerinden biri olan New York sehri, bircok insan icin firsatlar sehri olarak bilinir. Dolayisiyla dunyanin dort bir yanindan binlerce insan her yil sehre yerlesmeye gelir. New York sehir nufusunun neredeyse yarisina yakini ABD disinda dogmustur. Sehre girmeden once, uzaktan birer kule gibi gorunen yuksek gokdelenler gozunuze carpar. Bu sizin icin bir hulya gibi gorunebilir. Ancak o buyuk binalarin arasinda hergun milyonlarca insan hareket etmektedir. Yogun trafigi, insan trafiginin yaninda cok kucuk kalmaktadir.
New York’ta gunduz saatleri boyunca kimsenin isinden baska herhangi bir seye ayiracak zamani yorktur. Dolayisiyla herkes buyuk bir telas icinde sabah isine gider ve yine buyuk bir telas icinde aksam evine doner. Turkiye’deki imajin tersine New York’ta insanlar uzun saatler boyunca yogun bir calisma temposuyla calisirlar.


Sehir tam kaynayan bir kazan gibidir.

ABD’ nin en büyük şirketlerinden çoğunun merkezinin bulunduğu kentte, Wall Street Bölgesi, dünyanın finans merkezidir. ABD’ nin başlıca ticaret merkezi olan New York’ ta, sanayi ve turizm de büyük ölçekte gelişmiştir. New York, dunyanin en cok turist ceken kentlerindendir.
New York ayni zamanda ülkenin baslıca öğretim ve kültür merkezidir. Sehirde dunyanin en iyi egitim kurumlarindan bir olan Columbia universitesi ile New York University (NYU), Fordham, Yeshiva, Long Island, Barnard üniversiteleri ve yuzlerce muze ve sanat galerisi vardir. Dunyanin en onemli muzelerinden Museum of Modern Art, Metropolitan Museum of Art, The Guggenheim Museum ile International Center for Photography New York’tadir.


GEZILECEK/GORULECEK YERLER


BROOKLYN KOPRUSU

1883'te inşa edilen kopru, tarihe metal kullanılarak yapılan süspansiyonlu ilk köprü olarak geçmiştir. Brooklyn Koprusu tam bir mimari saheserdir. Brooklyn ile Manhattan’i birbirine baglayan koprude arabalarin yanisira bisikletciler ve yayalar icin de ayri yollar bulunmaktadir. Sabahin erken saatlerinde ve aksam is donuslerinde yurumek isteyen ya da metro kullanmak istemeyen binlerce New York’lu kopruyu yayan gecer. Is saatlerinden sonar yine yuzlerce insan kopruyu kosu ve bisiklet sporlari icin kullanir. Turistler icin ise ozellikle gunbatimi saatlerinde Manhattan manzarasini Brooklyn Koprusunden izlemek ve goruntulemek, karsi konulmaz bir zevk olur.

FINANSAL DISTRICT

New York’un aslinda ilk yerlesim yeridir Financial District. Kizilderili kabilelerinin Manhattan’a pek de onem vermedigi, tum adayi 1626’da bugunku degeriyle 24 dolara Hollandalilara satmasindan anliyoruz. Ancak Financial District, bugun New York Borsasi ile birlikte cok sayida tarihi binaya ve Amerika’nin en buyuk sirketlerine ev sahipligi yapiyor. Ornegin, dunyanin en buyuk yatirim bankalari olan Goldman Sachs, JP Morgan ve Solomon Smith Barney’nin merkezi burada bulunuyor. 11 Eylul saldirilarinin hedefi olan ikiz kuleler de bu bolgede bulunuyordu. Meshur borsa bogasinin yer aldigi ve downtown Manhattan olarak da bilinen bolgede, Amerika’daki en onemli Kizilderili muzelerinden biri de yer aliyor. Kisacasi bu bolgede tarih ve finans, kultur ve para icice yasiyor.
New York Borsasi Web Sitesi: www.nyse.com

CHINATOWN

New York’un Çin mahallesi, dunyadaki Çin mahalleleri arasinda San Fransisco’dakinden sonar en buyugudur. Bugun, bilindigi gibi Londra, Sidney, Buenos Aires, Sao Paulo, Los Angeles gibi dunyanin buyuk sehirlerinde Çin mahalleleleri bulunuyor.
Ancak New York’taki Çin mahallesi, sizi canli ritmine kaptirir. Her kose basinda baska bir dukkan vardir ve yine her sokakta onlarca kacak esya satan insanla karsilasirsiniz. Almak isteyeceginiz binlerce urunun cok azi orijinaldir.
Chinatown’in cazibesi sadece alisverisle sinirli degil. Bu mahallede bulunan yuzlerce lokantada Çin yemeklerinin yuzlerce cesidini bulabilirsiniz. Merkezi Canal Street olan bu tarihi mahalle, size New York ruhunu en iyi gosterecek mekanlardan bir tanesidir.

SOHO

"South of Houston Street"in (Houston caddesi'nin güneyi) kısaltılmışıdir SOHO... New York’un diger mahallelerinden daha farkli bir atmosferi vardir. Ronesans Avrupasinin mimari tarziyla yapilmis binalar sizi cezbeder once.. Ardindan kendinizi dünyaca ünlü modacılarınin butikleri, şık restoranları, tasarım otelleri ile karsi karsiya bulursunuz. Daha cok kisiye ozel tasarimlarin yapildigi bu pahali butiklerden alisveris yapmak istemiyorsaniz, kredi kartlarinizi yaninizda tasimamanizi oneririz.
New York’un en original restaoranlari da yine SOHO’dadir. Bunlardan en meshurlari Balthazar, Mercer Kirtchen ve Café Habana’dir. Balthazar’da Sharone Stone ve Mercer Kithcen’da Salman Rushdie ile her an karsilasabilirsiniz. Yine SOHO’da bulunan Dean&Delucca’da Tarkan’i meyve-sebze alirken gorebilirsiniz. Dunyaca unlu cok sayida mankenin ve sanatcinin dolasirken gorulebilecegi SOHO, bugun New York’un en ilgi ceken mahallesidir.

TRIBECA
Aslinda Tribeca’nin ismini herkes duymus olsa da tam olarak nerede oldugunu New York’ta yasayan bazi insanlar bile bilmez. Oylesine gizemli bir yerdir Tribeca Acilimi Triangle Below Canal (Kanalin altindaki ucgen) olan mahalle’ Chinatown’in merkezi durumundaki Canal Street’in hemen yanibasindadir. Tribeca her ne kadar Robert DeNiro’nun organize ettigi Tribeca Film Festivali ile unlense de aslinda mahalle, yuzlerce restorani ve muhtesem mimarisi ile gezilmeyi ve gorulmeyi hakediyor.

GREENWICH VILLAGE
Greenwich Village, New York’un en efsane mahallesidir. Yuzyili askin suredir sanatin ve eglencenin dunyadaki en onemli mekanlarindan biri olagelmistir. Gectigimiz yillarda Calvin Klein ve Nicole Kidman’ in da bu mahallede ev almalariyla birlikte, dunyanin jet sosyetesi Greenwich Village’i mekan tutmaya basladi. New York’un en pahali mahallelerinden olan Greenwich Village, kisaca Village olarak da bilinir. Village’in sinirlari dahilinde yer alan The Meatpacking Disrict ve Bleecker Street gunumuzde New York’un en hareketli gece hayatina sahiptir. Ayrica Amerika’nin en iyi universitelerinden New York University ile The New School University de Greenwich Village sinirlari dahilindedir. Eger New York’u gordum demek istiyorsaniz, bu mahalleye mutlaka ugramalisiniz.
Greenwich Village Web Sitesi: www.greenwichvillagenyc.com

5’INCI CADDE

Alisveris konusunda ununu herkesin bildigi 5’inci cadde aslinda New York’un en uzun caddelerindendir ve alisverisin merkezi caddenin 50’inci sokak ile 59’uncu sokak arasindaki bolumudur. Bu 10 sokaklik mesafe, dunyanin en meshur alisveris yeridir. 5’inci Cadde, alisveriste hem New York’un hem de ABD’nin dunyaya acilan penceresidir. 5’inci caddeye gelmisken Rockefeller Center ve St. Paul's Cathedral’ini gormeyi de ihmal etmeyin. Ayrica Madison ve Park caddelerinde de kucuk birer tur atabilir ve alisveris mekanlarina goz atabilirsiniz.

CENTRAL PARK

5’cinci Cadde ile 59’uncu sokagin kosesinden Central Park’a donebilir ve dunyanin en duzenli ve en sessiz parklarindan birinde guzel bir yuruyus yapabilirsiniz. Central Park’ta kosu yapan ya da gezintiye cikmis olan cok sayida unlu ile karsilasmaniz cok dogal. Ornegin Steven Spielberg’i yururken, Madonna’yi kosu yaparken ve Bruce Wills’i de gezinirken gorebilirsiniz. Ayrica Central Park’ta faytonculuk yapan cok sayida Turk’e selam vermeyi de ihmal etmeyin. Tamamen insane tasarimi olan Central Park, 150 yildan fazla bir suredir New York icin taze hava kaynagi olageldi. Park, original olarak Londra’daki Hyde Park’tan esinlenerek dizayn edildi. Central Park projesi hayata gecirilmeden once, bolge bataklik bir alandi.
Central Park, ‘Home Alone 2’, ‘Spiderman’ ‘Madagaskar’ gibi filmler basta olmak uzere yuzlerce filmin cekim mekani olarak da kullanilmistir.
Central Park Web Sitesi: www.centralparknyc.org

OZGURLUK HEYKELI

Özgürlük heykeli, 1886'da Fransızlar tarafından politik özgürlüğün ve ülkeler arası dostluğun simgesi olarak Amerika'ya hediye edilmiştir. Anit aslinda Fransizlar tarafindan Suveys Kanalinin acilisindan dolayi Osmanli Imparatorluguna bagli olan Misir Valisi Kavalalali Mehmet Ali Pasa’ya hediye edilmek uzere tasarim edilmistir. Ancak cikan zorluklardan dolayi heykeli gonderemeyen Fransa, yillar sonra elinde mesale ile dimdik duran ozgurluk heykelini ABD’ye hediye etmistir. Heykel, Özgürlük Adasında (Liberty Island) yer almaktadır. Adaya ulaşım feriborlarla yapılmaktadır.
Ozgurluk heykeli Web sitesi: www.nps.gov

ELLIS ADASI

Ozgurluk heykelinin hemen yanindaki sessiz ve ufak bir adadir Ellis Adasi. New Jersey sularında olmasına rağmen ada, New York eyaletinin bir parçasıdır. Adanın büyüklüğü 10.9 hektardır. 1892-1943 yılları arasında göçmenlerin ülkeye giriş yaptıgı tek yer olarak kullanılmıştır. Dunyanin dort bir yanindan gelen gocmenler burada saglik taramasindan geciriliyor ve en ufak bir hastalikta insanlarin New York’a girislerine izin verilmiyordu. Kabul edilen gocmenler oncelikle Little Italy’nin hemen yanibasindaki Lower East Side’e gonderiliyor, gocmenler buradan da ABD’nin diger bolgelerine yerlesmeye gidiyorlardi.
Bugün adada görülmeye değer olarak, gocmenlik tarihinin canli izlerini taşıyan Göçmen Müzesi (Immigration Museum) bulunmaktadır. Bu muzede bulunan gocmen kayitlari, bircok insanin soyagaclarina ulasmasinda oldukca yararli olmustur. Adaya ulaşım feribotla sağlanmaktadır.
Ellis Adasi Web Sitesi: www.ellisisland.org

TIMES MEYDANI

Time meydani, Manhattan'ın midtown bölgesinde yer alır. Buranın sanat merkezi haline gelmesine sebep 1873'te Metropolitan Opera Evi'nin (Metropolitan Opera House) bu bölgeye taşınmasıdır. Bunu gören birçok tiyatro ve şov salonları da bu bölgeye taşınmıştır. Dünyaca ünlü Broadway şovları buradaki irili ufaklı tiyatrolarda ve salonlarda gerçekleşmektedir. New York’a ‘Hic uyumayan sehir’ lakabinin verilmesinde Times meydaninin rolu cok buyuktur. 1980’lerde fuhus ve uyusturucu ticareti ile unlenen bolge, New York’a iki devre ust uste belediye baskanligi yapan Rudolph Giuliani tarafindan temizlenmis ve dunyanin en unlu turistik alanlarindan biri haline getirilmistir. Times meydanina yakin bolgede bulunan The Grand Central Terminal, Chrysler Building ve New York Public Library binalarini da gormenizi tavsiye ederiz.
Times Meydani Web Sitesi: www.broadway.com

EMPIRE STATE BINASI

Manhattan’in Midtown bolgesinde bulunan Empire State binası 102 katlıdir. Ziyaretçilerin 86. kata kadar çıkmasına izin verilen bina, 1930’lerin basinda insa edildi. Her yil dunyanin dort bir yanindan 3.5 milyonu askin insan Empire State Binasini ziyaret ediyor. Bina yapiminin bitis tarihi olan 1931’den itibaren 100 milyondan fazla insan binayi ziyaret etti. Adini New York eyaletinin diger bir ismi olan Empire State (imperatorluk eyaleti)’den alan bina, dunyanin en guzel mimarisine sahip gokdelenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bina, uzun yillar dunyadaki en yuksek bina unvanini elinde bulundurmustu.
Empire State Web Sitesi: www.esbnyc.com

LINCOLN CENTER

Sadece New York’un degil, dunyanin da en iyi sanat etkinliklerine ev sahipligi yapan bir yer. Klasik muzikten baleye, tiyatrodan orkestra muzigine, konserden halka acik dans partilerine kadar her turlu etkinligin bir parcasi olabilirsiniz Lincoln Center’da. Son birkac yildir basariyla organize edilen jazzmadeinturkey festivali de ilk kez Lincoln Center’da yapilmisti. Lincoln Center, Upper West Side’da, Broadway ile 65’inci sokagin kosesinde bulunuyor.

METROPOLITAN SANAT MUZESI (MET)
5’inci cadde ile 82’inci sokagin kosesinde bulunan MET, Central Park’a bitisiktir. MET, dünyadaki en büyük sanat eserleri koleksiyonuna sahip ender müzelerden biridir. Müzede 1870'den bu yana toplanmış iki milyondan fazla sanat eseri bulunmaktadır. Koleksiyon, dünyanın her yerinden toplanan, antik çağlardan modern çağlara kadar uzanan tablolar, heykeller, kostümler ve dekoratif malzemelerden oluşmaktadır. Muzedeki herhangi ozel bir sergi icin en az birkac yillik on calisma yapilmakta ve sergiler buyuk bir titizlikle hazirlanmaktadir. Müze Pazartesi hariç her gün 9:30-5:30 arasında açıktır. MET’e gelmisken, on sokak yukarida; 93’uncu sokakta bulunan ve Frank Loyd Wright tarafindan dizayn edilen The Guggenheim muzesine ugramayi ihmal etmeyin.
MET Web Sitesi: www.metmuseum.org
Kaynak:http://edu.turkishny.com

Iste böyle kaynayan kazan New York City ;)
The following user(s) said Thank You: kerim, in ter

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 6 days ago #3 by Arda
New York was created by Arda
New York (NY)
"The Empire State"

Resmi Web Sitesi
11 Eylül 2001'de "The World Trade Center", terorist bir saldırı ile yıkılmıştır.
'Northeast Bölgesi'nde bulunan New York, zenginliğini ve kaynaklarının çeşitliliğini temsil eden 'Empire State' (İmparatorluk Eyaleti) adıyla anılır, bu isim aynı zamanda dünyanın en yüksek binalarından biri olan Empire State Gökdeleni'ne de ilham vermiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk başkenti olan New York City'de toplam metro uzunluğu 722 mildir(yaklasik 1200km). Dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden olan New York'ta bankacılık, borsa, basın-yayın, bilimsel ekipman endüstrisi ile makina ve kimya sanayi önemli iş kollarıdır. Amerika'ya gelmek isteyen pekçok yabancının hayallerını süsleyen New York'da turizm de önemli bir iş koludur. Eyalette yazlar sıcak, kışlar soğuktur. Efsane basketbol oyuncuları Micheal Jordan, Kareem Abdul-Jabbar, sinema oyuncuları Humphrey Bogart, Tom Cruise, Sammy Davis Jr, Barbra Streisand, mucit ve sanayici George Westinghouse, ünlü sanayici John D. Rockefeller Amerikan tarihinin en başarılı başkanı Franklin D. Roosevelt New York'lu ünlülerden bazılarıdır.
New York adı nereden geliyor?
Adını İngiliz kralı II. Charles'in kardeşi olan Albany ve York Dükü'nden almıştır.
Eyalet Bayrağı...
Mavi bir alan üstünde eyaletin mühürü bulunmaktadır. Sol tarafta özgürlük tanrıçası tepesinde özgürlük şapkası olan bir kazık tutmaktadır. Tanrıçanın ayağının altındaki taç ihtilal savaşı sonunda İngiltere'den kurtuluşu simgeler. Sağ taraftaki tanrıça adalettir. Tanrıçanın gözleri kapalıdır ve adaletin terazisini taşımaktadır. Yasalar altında herkesin eşit muamele gördüğü anlamındadır. Beyaz kurdela üzerindeki eyaletin mottosu "Excelsior" daha yüksek hedeflere ulaşmanın düşüncesini ifade eder. Kalkan üzerinde ise Hudson tepesinin üzerinde bir güneş doğmakta ve Hudson nehrinin üzerinde bir gemi yüzmektedir. Kalkanın üzerindeki dünyanın üstünde duran kartal Western Hemisphere'i simgeler.

Komşu Eyaletleri...
Connecticut, Massachusetts, New Jersey, Pennsylvania, Vermont,
Eyaletteki Türk Organizasyonları...
TSA - Hempstead
TSA - Greenvale
TSA - Kingston
Turkish Society at NYU - New York
Turkish Club - New York
TSA - Troy
TSA - Syracuse
Turkish Graduate Student Association - Amherst
TSA - Hempstead
TSA - Binghamton
TSA - Albany
TSA - New York
Cornell TSA - Ithaca
TSA - Rochester
TSA - Binghamton
TSA - Brooklyn
Canton TSA - Ogdensburg
TSA - Stony Brook
Turkish Society of Rochester - Rochester
ITSS - New York
FTAA - New York
Turkish American Cultural Association - Lawrence
American Turkish Islamic and Cultural Center - Forest Hills
The Society of Turkish American Architects, Engineers and Scientists, MIM - New York
Anadolu Club - E. Patchotue
Turkish Cypriot Aid Society - Bronx
Turkish Society of Rochester TSR - Rochester
Turkish American Physicians Association - New York
Turkish Women's League of America - New York
Young Turks of America Cultural Aid Society - New York
American Association of Crimean Turks - Brooklyn
Turkish American Cultural Alliance,Inc. - Brooklyn
Turkish American Women's Alliance, Inc. - Sunnyside
New York Baskonsoloslugu - New York
Turkish American Business Forum - New York

Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayın
Ehliyet ve Trafik Bilgileri için...
New York Motorlu Taşıtlar İdaresi
Üniversiteleri...
Accent On Language
Adelphi University
Adelphi University - College of Arts & Sciences
Adelphi University - Gordon F. Derner Institute of Advanced Psychological Studies
Adelphi University - School of Business
Adelphi University - School of Education
Adelphi University - School of Nursing
Adelphi University - School of Social Work
Albany College Of Pharmacy
Alfred University
Alfred University - College of Business
Alfred University - New York State College of Ceramics
Alfred University - The Graduate School - Private Programs
Alfred University - The Graduate School - Public Programs
Arnold & Marie Schwartz College Of Pharmacy & Health Sciences
Audrey Cohen College
Bank Street College Of Education
Bard College
Barnard College
Baruch College
Baruch College - School of Public Affairs
Baruch College - Zicklin School of Business
Brooklyn College
Buffalo State College
Canisius College
Cazenovia College
City College Of New York
Clarkson University
Clarkson University - School of Business
Clarkson University - School of Engineering
Clarkson University - School of Science
Colgate University
College Of Aeronautics
College Of Mount St. Vincent
College Of New Rochelle
College Of Saint Rose
College Of Saint Rose - Graduate School of Education
College Of Saint Rose - School of Arts & Humanities
College Of Saint Rose - School of Business
College Of Staten Island, Cuny
Columbia University
Columbia University - College of Physicians & Surgeons
Columbia University - Columbia School of Business
Columbia University - Graduate School of Architecture, Planning, & Preservation
Columbia University - Graduate School of Arts & Sciences
Columbia University - Graduate School of Journalism
Columbia University - Joseph L. Mailman School of Public Health
Columbia University - School of Dental & Oral Surgery
Columbia University - School of International & Public Affairs
Columbia University - School of Law
Columbia University - School of Nursing
Columbia University - School of Social Work
Columbia University - School of the Arts
Columbia University College Of Physicians And Surgery
Concordia College-new York
Cornell University (johnson)
Cornell University (johnson) - Cornell Law School
Cornell University (johnson) - Cornell Veterinary Medicine
Cornell University (johnson) - Johnson Graduate School of Management
Cornell University (johnson) - The Graduate School
Cuny Graduate School & University Center
D Youville College
Daemen College
Dowling College
Dowling College - School of Business
Dowling College - School of Education
Elmira College
Empire State College
Fashion Institute Of Technology
Fordham University
Fordham University - Graduate School of Arts & Sciences
Fordham University - Graduate School of Business Administration
Fordham University - Graduate School of Education
Fordham University - Graduate School of Religion & Religious Education
Fordham University - Graduate School of Social Service
Fordham University - School of Law
Hamilton College
Hartwick College
Hilbert College
Hobart And William Smith Colleges
Hofstra University
Hofstra University - College of Liberal Arts & Sciences
Hofstra University - Frank G. Zarb School of Business
Hofstra University - School of Education & Allied Human Services
Hofstra University - School of Law
Houghton College
Hunter College
Iona College
Iona College - Hagan Graduate School of Business
Iona College - School of Arts & Science
Ithaca College
John Jay College Of Criminal Justice
Keuka College
Le Moyne College
Lehman College
Long Island University
Long Island University Brentwood Campus
Long Island University Brooklyn Campus
Long Island University Brooklyn Campus - Arnold & Marie Schwartz College of Pharmacy & Health Science
Long Island University Brooklyn Campus - Richard L. Conolly College of Liberal Arts & Sciences
Long Island University Brooklyn Campus - School of Business, Public Administration, & Information Sciences
Long Island University Brooklyn Campus - School of Education
Long Island University Brooklyn Campus - School of Health Professions
Long Island University C.w. Post Campus
Long Island University C.w. Post Campus - College of Liberal Arts & Sciences
Long Island University C.w. Post Campus - Palmer School of Library & Information Science
Long Island University C.w. Post Campus - School of Business
Long Island University C.w. Post Campus - School of Education
Long Island University C.w. Post Campus - School of Health Professions
Long Island University C.w. Post Campus - School of Professional Accountancy
Long Island University C.w. Post Campus - School of Public Service
Long Island University C.w. Post Campus - School of Visual & Performing Arts
Long Island University Rockland Campus
Long Island University Southampton College
Long Island University Westchester Campus
Manhattan College
Manhattan College - Leo School of Engineering
Manhattan College - School of Business
Manhattan College - School of Education
Manhattan School Of Music
Manhattanville College
Marist College
Marymount College
Marymount Manhattan College
Medaille College
Medger Evers College
Mercy College
Molloy College
Mount Saint Mary College
Nazareth College
New School For Social Research
New School University
New School University - Actors Studio Drama School
New School University - Graduate Faculty of Political & Social Science
New School University - Robert J. Milano Graduate School of Management & Urban Policy
New School University - The New School
New York College Of Podiatric Medicine
New York Institute Of Technology
New York Institute Of Technology - New York College of Osteopathic Medicine
New York Institute Of Technology - School of Allied Health & Life Sciences
New York Institute Of Technology - School of Architecture & Design
New York Institute Of Technology - School of Arts, Sciences, & Communication
New York Institute Of Technology - School of Education & Professional Services
New York Institute Of Technology - School of Engineering & Technology
New York Institute Of Technology - School of Management
New York Medical College
New York University (stern)
New York University (stern) - College of Dentistry
New York University (stern) - Ehrenkranz School of Social Work
New York University (stern) - Gallatin School of Individualized Study
New York University (stern) - Graduate School of Arts & Sciences
New York University (stern) - Leonard N. Stern School of Business
New York University (stern) - Real Estate Institute
New York University (stern) - Robert F. Wagner Graduate School of Public Service
New York University (stern) - Sackler Institute of Graduate Biomedical Sciences
New York University (stern) - School of Continuing & Professional Studies
New York University (stern) - School of Education
New York University (stern) - School of Law
New York University (stern) - School of Medicine
New York University (stern) - Tisch School of the Arts
Niagara University
Pace University
Pace University - Dyson College of Arts & Sciences
Pace University - Leinhard School of Nursing
Pace University - Lubin School of Business
Pace University - School of Computer Science & Information Systems
Pace University - School of Education
Pace University - School of Law
Parsons School Of Design
Paul Smith's College
Polytechnic University Of New York
Pratt Institute
Queens College
Regents College
Rensselaer Polytechnic Institute
Roberts Wesleyan College
Rochester Institute Of Technology
Rochester Institute Of Technology - College of Applied Science & Technology
Rochester Institute Of Technology - College of Business
Rochester Institute Of Technology - College of Engineering
Rochester Institute Of Technology - College of Imaging Arts & Sciences
Rochester Institute Of Technology - College of Liberal Arts
Rochester Institute Of Technology - College of Science
Rochester Institute of Technology, English Language Center
Saint Francis College
Sarah Lawrence College
School Of Visual Arts
Siena College
Siena College - Graduate Programs
Skidmore College
St. Bonaventure University
St. John Fisher College
St. John's University
St. Joseph's College
St. Lawrence University
St. Thomas Aquinas College
State University of New York at Buffalo
State University of New York at Buffalo - College of Arts & Sciences
State University of New York at Buffalo - Graduate School of Education
State University of New York at Buffalo - Roswell Park Cancer Institute
State University of New York at Buffalo - School of Architecture & Planning
State University of New York at Buffalo - School of Dental Medicine
State University of New York at Buffalo - School of Engineering & Applied Sciences
State University of New York at Buffalo - School of Health Related Professions
State University of New York at Buffalo - School of Information Studies
State University of New York at Buffalo - School of Law
State University of New York at Buffalo - School of Management
State University of New York at Buffalo - School of Medicine & Biomedical Sciences - M.D. Program
State University of New York at Buffalo - School of Medicine & Biomedical Sciences - M.S. & Ph.D. Programs
State University of New York at Buffalo - School of Nursing
State University of New York at Buffalo - School of Pharmacy
State University of New York at Buffalo - School of Social Work
Suny Albany
Suny Albany - College of Arts & Sciences
Suny Albany - Community & Technical College
Suny Albany - School of Business
Suny Albany - School of Education
Suny Albany - School of Public Health
Suny Albany - The Nelson A. Rockefeller College of Public Affairs & Policy
Suny Binghamton
Suny Binghamton - Decker School of Nursing
Suny Binghamton - Hapur College of Arts & Sciences
Suny Binghamton - School of Education & Human Development
Suny Binghamton - School of Management
Suny Binghamton - Thomas J. Watson School of Engineering & Applied Science
Suny Canton
Suny College At Brockport
Suny College At Cortland
Suny College At Fredonia
Suny College At Geneseo
Suny College At New Paltz
Suny College At New Paltz - College of Liberal Arts & Sciences
Suny College At New Paltz - School of Education
Suny College At New Paltz - School of Engineering & Business
Suny College At New Paltz - School of Fine & Performing Arts
Suny College At Old Westbury
Suny College At Oneonta
Suny College At Oswego
Suny College At Oswego - College of Arts & Sciences
Suny College At Oswego - School of Business
Suny College At Oswego - School of Education
Suny College At Plattsburgh
Suny College At Potsdam
Suny College At Purchase
Suny College Of Agriculture & Technology At Cobleskill
Suny College Of Agriculture & Technology At Morrisville
Suny College Of Environmental Science & Forestry
Suny College Of Technology At Alfred
Suny College Of Technology At Farmingdale
Suny Health Science Center At Brooklyn
Suny Institute Of Technology At Utica/rome
Suny Institute Of Technology At Utica/rome - School of Information Systems & Engineering Technology
Suny Institute Of Technology At Utica/rome - School of Management
Suny Institute Of Technology At Utica/rome - The School of Nursing
Suny Maritime College At Ft. schuyler
Suny Stony Brook
Suny Stony Brook - College of Arts & Sciences
Suny Stony Brook - College of Engineering & Applied Sciences
Suny Stony Brook - Marine Sciences Research Center
Suny Stony Brook - School of Medicine
Suny Stony Brook - School of Professional Development
Suny Stony Brook - School of Social Welfare
Suny Stony Brook - W. Averell Harriman Program for Management & Policy
Syracuse University
Syracuse University - College for Human Development
Syracuse University - College of Arts & Sciences
Syracuse University - College of Law
Syracuse University - College of Nursing
Syracuse University - College of Visual & Performing Arts
Syracuse University - L.C. Smith College of Engineering & Computer Science
Syracuse University - Maxwell School of Citizenship & Public Affairs
Syracuse University - S.I. Newhouse School of Public Communications
Syracuse University - School of Architecture
Syracuse University - School of Education
Syracuse University - School of Information Studies
Syracuse University - School of Management
Syracuse University - School of Social Work
Teachers College, Columbia University
The College Of Insurance
The College Of Insurance - Business Administration Program
The Cooper Union For The Advancement Of Science & Art
The Jewish Theological Seminary Of America
The Juilliard School
The Rockefeller University
The Sage Colleges
The Sage Colleges - Graduate School - Business Programs
The Sage Colleges - Graduate School - Education Programs
The Sage Colleges - Graduate School - Health Professions
The Sage Colleges - Graduate School - Humanities & Social Sciences
Touro College
Touro College - Barry Z. Levine School of Health Sciences
Touro College - Graduate Business Programs
Touro College - Graduate School of Education & Psychology
Touro College - Graduate School of Jewish Studies
Touro College - Jacob D. Fuchsberg Law Center
Touro College - Touro University College of Osteopathic Medicine - San Francisco
Unification Theological Seminary
Union College
Union Theological Seminary
United States Merchant Marine Academy
United States Military Academy
University Of Rochester (simon)
University Of Rochester (simon) - Eastman School of Music
University Of Rochester (simon) - Margaret Warner Graduate School of Education & Human Development
University Of Rochester (simon) - School of Engineering & Applied Sciences
University Of Rochester (simon) - School of Medicine & Dentistry
University Of Rochester (simon) - School of Nursing
University Of Rochester (simon) - The College: Arts & Sciences
University Of Rochester (simon) - William E. Simon Graduate School of Business Administration
Utica College Of Syracuse University
Vassar College
Wagner College
Wells College
Yeshiva University
York College

Spor Takımları...
Buffalo - Bills (NFL), Sabres (NHL)
New York - Mets (MLB), Yankees (MLB), Knicks (NBA), Rangers (NHL)
Uniondale - Islanders (NHL)

New York eyaletinin bulunduğu zaman dilimi
Başkenti: Albany
Yüzölçümü: 141,090 km²
Nüfusu: 18,976,500
Nüfusuna göre 3. büyük eyalet
Kuruluşu: Temmuz 26, 1788 Kuruluşuna göre 11. eyalet
Yaşayanları: New Yorkers
Telefon Kodları
212 - 315 - 347 - 516 - 518 - 607 - 631 - 646 - 716 - 718 - 845 - 914 - 917
Nasıl ucuza arayabilirim?

Telefon Kodu Arama
Eyalet Simgeleri
Kuş: Bluebird
Çiçek: Rose
Ağaç: Sugar maple
Hayvan: Kunduz
Havaalanları
Albany Airport
Buffalo Niagara International Airport
Elmira/Corning Regional Airport
Islip Macarthur Airport
New York JFK International Airport
New York La Guardia Airport
Niagara Falls International Airport
Rochester International Airport
Syracuse Hancock Intl. Airport
Westchester County Airport
Şehirleri
Albany / Poughkeepsie
Binghamton / Elmira
Buffalo
Long Island
New York City
Syracuse
Utica
Westchester
Yonkers
Rochester (NY)
İlçeleri (Counties)

Kaynak : Mezun.com
Baglantı Adresi : www.mezun.com/mezunusa/icerik/states/sta...etail.cfm?StateID=37

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.313 seconds