Topic-icon Amerika`da akademik kariyer için ne tip kurumlara başvurulmalıdır?

12 years 11 months ago #1 by umc
ABD'de perifer hastane diye bir kavram yoktur. Kompetitif ve kompetitif olmayan hastaneler, perifer ve periferde olmayan hastaneler şeklinde tasnif edilemez. O nedenle bu soru kökü doğru değildir. Nice hastaneler şehir merkezinde ya da büyük bir şehirde değildir ama çok kompetitiftir, nice hastaneler vardır ki ABD'nin en kalabalık yerindedir ama korkunç bir haldedir. Örneğin Mayo Clinic Türkiye standartlarında perifer hastanedir, kuş uçmaz kervan geçmez Allah'ın unuttuğu bir köşeye yapılmıştır. Ama ABD'nin en iyi 5 hastanesinden biridir. Örneğin Harlem hastanesi New York'un göbeğindedir ama neredeyse iki senede bir , bir eğitim programı ACGME tarafından kapatılır. Sorulan soru Türkiye gerçeklerine göre sorulmuştur, ve yanlıştır. Soruyu yeniden sorarsanız, başlığı ona göre değiştirip yanıtlarız...



erseven wrote: Amerika`da ben kariyer yapmak istiyorum , yukselmek istiyorum diyen biri periferde bir hastanede calismaya baslayip goze girmesi, kendisini ispatlamasi ve bu sekilde yukselmesi mi daha kolaydir , yoksa cok saglam, kompetitif bir yerde calisip goze giremese dahi calistigi yerin kalitesinden dolayi daha sonra yukselmesi mi daha kolaydir?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #2 by Hell_Spawn
"Doğru yerde doğru zamanda bulunmak" deyimi bu işlerin kilit felsefesi haline gelmiş durumda..Ancak ismi büyük yerlerin doğru yer ve doğru zamana ulaşmada katalizör etkisi yaratacağını düşünüyorum ben..

Ali Murat Pussane

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago - 12 years 3 months ago #3 by erseven
Amerika`da ben kariyer yapmak istiyorum , yukselmek istiyorum diyen biri periferde bir hastanede calismaya baslayip goze girmesi, kendisini ispatlamasi ve bu sekilde yukselmesi mi daha kolaydir , yoksa cok saglam, kompetitif bir yerde calisip goze giremese dahi calistigi yerin kalitesinden dolayi daha sonra yukselmesi mi daha kolaydir?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.178 seconds