Topic-icon ERAS başvurusu için ECFMG sertifikası gerekli midir?

12 years 11 months ago #1 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago #2 by umc
ERAS başvurusu ile ECFMG sertifikasının bir bağlantısı yoktur, hiç bir sınava girmemiş dahi olsanız, ERAS başvurusunu yapabilirsiniz. ERAS ile eşleştirmenin de (match) bir ilgisi yoktur. Eşleştirme, diğer deyişle "match", NRMP denilen kuruluş tarafından yürütülür, ve apayrı bir sistemdir, ayrıca üye olmak gerekir. ERAS, bir elektronik postanedir. Tek söz verdiği şey, ona ilettiğiniz belgeleri başvurmak istediğiniz programlara ulaştırmaktır.Bunun dışında, ne NRMP ile ne de ECFMG ile ilgili bir bağlantısı ya da bilgi alışverişi yapmaz (USMLE transkriptinizizn ECFMG'den sizin onayınızla postaneye yollanması durumu hariç-"release of the USMLE transcript").

Eğer eşleştirmeye katılıyorsanız (participation in the match) , NRMP, "match" tarihinde , ECFMG serifikalı olmanızı bekler. Değilseniz "match" algoritmasına sizi dahil etmez, dışarda kalırsınız. ECFMG sertifikasının ECFMG tarafından yayınlanması , sertifika gerekliliklerinin tamamının yerine getirilmesinden 3-5 gün sonra gerçekleşir. Gerçek sertifikanın elinizde olmasına gerek yoktur. Sitede ilan edilmesi yeterlidir. Sertifika numaranız da ECFMG ID numaranızın aynısı olacaktır.

Özetle, ERAS başvurusunu istediğiniz gibi yapabilir, istediğiniz zaman belge yollayabilir, istediğiniz zaman belgeleri devreden çıkarabilirsiniz. Bu sizin inisyatifinizde gerçekleşir, ERAS bir postanedir, açık olduğu sürece siz ne derseniz onu yapar. Sizin hangi programın, başvuru tarihini geçirip geçirmediğinizle, ECFMG gerekliliklerinizi "match" zamanında yerine getirip getiremeyeceğinizle ilgilenmez. Bunlar başvuran adayın sorumluluğundadır.

Umarım bu açıklama yeterli olmuştur. Başlık kilitlenip soru bankasına taşınacaktır.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: suzi, eguerre
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago #3 by suzi
eras a basvuru yapmak icin sertifikamizin olmasina gerek yok, ama programlara kabul almak icin teoride olmasa da pratikte sertifikaya ihtiyacimiz var, yani eylulde basvurularimizi yapabiliriz ama match tarihinde sertifikali olmak gerekiyor. bilgidim kadariyla bu bir kural degil ma FMG (foreign medical graduate) olan kisiler icin pek cok yer bu sarti ariyor..
The following user(s) said Thank You: umc, eguerre
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #4 by eguerre
Sertifika icin gereklilikleri tamamladigimiz ama henuz sertifikamizi almadigimiz donemde basvuru yaapabilirmiyiz? Eger yapabilirsek basvurumuzdan sonra ne kadar zaman icinde ecfmg sertifikasini almamiz gerekir?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.267 seconds