Topic-icon ABD'de yapılacak asistanlık başvurusunda USMLE Step 1 sınav skorunun yeri nedir?

12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #1 by GAMZE
Sinavlarda gecme puani 78 olmasi lazim, pek yakinda sadece 3 basamakli puanlandirma sistemi kullanilacagina dair bir guncelleme yapilmisti diye hatirliyorum. Tabii ki sinav skorunuzun yuksek olmasinin hic bir zarari olmaz ama skorlar tek basina belirleyici degildir.

Hemen elimden geldigince ozetlemeye calisayim:

Basvurunuzu sacayagi gibi dusunmelisiniz 1- Skorlar 2- Akademik gecmis 3**- Tavsiye mektuplari

1-Skorlar: Yabanci bir mezun olarak, sizin Amerikan mezununa akademik es degeriniz skorlarinizdir, okulunuzu birincilikle bitirmisseniz -valedictorian- bunun da lafi gecebilir, otesinde dekan mektubunuz cok dikkate alinmaz -baska bir ulkeden gelip, bir standardizasyonu olmadigi icin-

2-Akademik gecmis: Bilimsel yayinlar, dereceler, oduller

3**- Tavsiye mektuplari: Yabanci mezun olarak sizi Amerikan tip egitimi/pratigi icerisinde izlemis, performansinizi resimleyen bu mektuplar cok ama cok onemlidir. Asistani oldugum kurumun -Georgetown Universitesi- aday secimlerinde bulunmus, adaylarla birebir gorusmus, sonrasi degerlendirmelere katilmis biri olarak bu mektuplarin onemini, uzerine basa basa belirtmek isterim. Once basligindan baslarlar degerlendirmeye -mektup nereden geliyor - buyuk isimlerin ilk etkisi de buyuk olur- Sonrasinda imzaya bakilir; mektubu kim yazmis? Sonrasinda icerige bakarlar; mesela cogu mektup jenerik seyler soyler; iste caliskandir, zekidir, iyidir, hostur vs ama bazi mektuplar okundugunda verilen destegin ictenligi, ve mektubun ozgunlugu asikardir. Bu ucluyu - baslik-imza-icerik- de yine sacayagi gibi dusunmenizi oneririm; Ornegin. basligi Harvard olsun diye asistana mektup yazdirmis Hindistan'li bir adayin dosyasi soke etmisti beni; skorlar 99-99 ama aninda elendi.


Bu uc ayak (Skorlar/Akademik gecmis/Tavsiye mektuplari ve baslik-imza-icerik ) en az gecer not almalidir ki dengede durabilsin, onun otesinde uzerine ne koyarsaniz diger ayaklari da guclendirir ve dengeyi devam ettirir. Bir ayak cok kisa kalirsa diger ayaklarin uzunlugu sizi devrilmekten kurtaramaz.




*****Cogu "akademik" program ilk elemesini puanlar ve mezuniyet uzerinden gecen zaman uzerinden yapmaktadir. Dolayisiyla en iyi puana en kisa surede ulasmak hedef olmalidir.

Dr.Gamze Balci Camsari
The following user(s) said Thank You: umc, eguerre, Hell_Spawn, in ter, nilufer, elifson, solidsnake, rzdede, rabinovich2006, dikoza
The topic has been locked.
More
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #2 by solidsnake
ABD'de uzmanlık için izlenmesi gereken strateji hakkında bahseden blogdaki yazıda, step 1 in 3. sınıfın sonunda alınırsa iyi olacağı yazıyordu.Biraz daha vakit ayırıp daha fazla puan almak için kasmak daha mantıklı değil midir?Örneğin 75 alan birisiyle 95 alan birisi arasında fark yok mudur?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.260 seconds