Topic-icon ABD'de tıpta uzmanlık başvuru sürecinde USMLE sınavlarından kaçıncı denemede geçildiğinin (first / second attempt) önemi nedir?

12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #1 by USMER
Sayin Üyemiz "ertug"

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The topic has been locked.
More
12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #2 by umc
ABD'de tıpta uzmanlık başvuru süreci, gerek asistanlık, gerek yandal başvuruları olsun, birçok faktörün rol oynadığı karmakşık bir süreçtir. Başvuruların bir kısmı bazen ERAS denilen elektronik postane aracılığı ile yapılır. ERAS sistemine dahil olmayan diğer programlar da belgeleri merkezi bir sistem kullanmadan direk olarak adaydan alabilirler, ya da, bazıları kendi ayrı sistemlerini tasarlamışlardır (San Francisco Match gibi)

ERAS sistemini kullanan programlar, ERAS aracılığı ile adayların tüm USMLE sınav transkriplerine ulaşabilirler. Bu zaten başvurunun bir parçasıdır. USMLE sınav transkripti, aday tarafından başvuru ERAS kayıtları sırasında "serbestlenir (release)". Adaylar eğer yabancı tıp okulu mezunu ise (IMG), bu transkript ECFMG kuruluşundadır ve ERAS adaydan izin alarak ECFMG'den bu transkripti ister. Bu serbestleştirme adaya otomatik güncelleme, veya adaya sorarak güncelleme şeklinde iki seçenek sunar. Otomatik güncelleme seçeneği, adayın o ana dek belirlenmemiş USMLE sınav sonuçlarının açıklanır açıklanmaz başvuru yapılan programlar tarafından görülmesine olanak sağlar. Diğer seçenek ise, sınav sonuçları öncelikle adaya bildirilir, aday isterse bunları ERAS'da görünür hale getirir.

Bu transkript de, kişinin hangi USMLE sınavına kaç kere girdiği, kaçla geçtiği, sınavdaki performansına kadar her türlü bilgi vardır. Kalmış olduğu sınavlarda kaçla kaldığı burada yer almaz. Bu transkriptlerin çıktısı alınır, bir sayfadır, bu çıktı adaylarla görüşecek olan öğretim üyelerinin ya da görüşme komitesi üyelerinin ellerine ulaştırılır. Bu dosyalar görüşmeden önce didik didik incelenir, notlar alınır. USMLE transkriptlerinin olduğu kısım da dikkatlice incelenir.

Programların USMLE sınav transkriptlerine bakışı çok değişkendir. Bu konuda bir genelleme yapmak çok zordur. Bazı program yönetimleri USMLE STep 1 sınavında ilk kerede geçmiş olmayı şart koşar, kimisi tüm sınavlar için aynı koşulu öne sürebilir. Bazı programlar ise bu konuya çok dikkat etmez.

Genel olarak USMLE Step 1 ile ilgili ilk denemede geçişin en önemli olduğu, USMLE Step 2 CK sınavından ilk denemede geçişin çok fazla önemli olmadığı söylenebilir.

USMLE Step 2 CS sınavı ve USMLE Step 3 sınavı için bizim tecrübelerimizce ilk denemede geçmiş olmak pek dikkate alınan bir durum değildir.



ertug wrote: Sınav tekrarları ERAS başvurları ve ya transkriptlerinde ilgili programların dikkatini cekmesi adına sunuluyormu? Program koordinator ve secici kurul tarafından sınav tekrarının önemi varmı? Başvuruyu ne kadar etkiler?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: ertug, sultans, rzdede, drpb
The topic has been locked.
More
12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #3 by ertug
Sınav tekrarları ERAS başvurları ve ya transkriptlerinde ilgili programların dikkatini cekmesi adına sunuluyormu? Program koordinator ve secici kurul tarafından sınav tekrarının önemi varmı? Başvuruyu ne kadar etkiler?
The topic has been locked.
  • ertug
  • ertug's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
Time to create page: 0.276 seconds