Topic-icon Lor vs Torpil

10 years 4 days ago #1 by suzi
Replied by suzi on topic Lor vs Torpil
mektuplar kaybolmuyor. bir dahaki sene 2015 match i icin token alman gerekecek ve token alirken sana mektuplarini kullanmak isteyip istemedigini soracaklar, onaylarsan eski mektuplarini kullanabilirsin, onaylamazsan tekrardan mektup yuklemen gerekecek. Hem onaylayip hem de guncellenmis mektubu yuklersen programlara 2 versiyonunu da gonderiyorlar sanirim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 days ago #2 by arazis_med
Replied by arazis_med on topic Lor vs Torpil
arkadaslar biliyorum tam yeri degil ancak sormak istedigim bir sey var. bu sene secmeli stajda 2 hocadan lor aldim. kendileri sordular erasami tsersin elden mi istersin diye, diger arkadas erasa yukletelim dedi ben de token aldim actim. hocalar oraya yukledi ancak onumuzdeki seneye kadar basvuru yapmayi dusunmuyorum. sure dolunca lorlar kaybolmuyor degil mi? yle bir strese kapildim da bir anda

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #3 by neuronium
Replied by neuronium on topic Lor vs Torpil
Letter of recommendaton once kisiyi tanitir, sonra onun kisisel ozelliklerini anlatir ve ardindan uzunca yaptiklari ve bu yaptiklarinin mektubu yazanin ekibine yaptigi katkilar ele alinir. Eger yaptigin birsey yoksa yazmasi zor, yazilsa bile okundugunda herseyin anlasildigi mektuplardir.
Arti bu isin template'i vardir, kisisel caba ile yazilani vardir. Template'leri herkes okuyunca anlar, is olsun diye verilmis bu mektup bu adama derler. Yazan kisi caba gostermisse iste o zaman o mektup cok degerli olur.

Ozetle gayret, guzel bir cv ve ugrasilarak yazilmis letters!
The following user(s) said Thank You: psyringae

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago - 10 years 6 months ago #4 by umc
Replied by umc on topic Lor vs Torpil
Torpil kelimesi, haksizca verilen bir destegi cagistiriyor. Haketmeyen birisine, niteliklerinden bagimsiz olarak, baska ozellikleri nedeniyle verilen bir destek kastediliyor, ya da ima ediliyor.

Tavsiye mektubu, birisine verilen destegin acik haliyle yazilmasidir. Elbette kendine gore, bir dili vardir , satir aralarinda verilen mesajlari vardir, okuyani vardir, okutani vardir, kimin yazdigina , kimin okduguna gore etkisi degisir. Mutlaka manipulasyona acik bir sistemdir, insan iliskilerinin devrede oldugu her sistem gibi bu sistemde de oznellik ve nesnellik vicdan sahiplerinin terazisinde tartildigi kadardir. Yine de kesfedilmis en iyi destek sistemlerinden biridir, yazilidir, kaliteye odaklidir, kisinin profesyonel ozelliklerine verilen destek en azindan kagit uzerinde mecburidir, bazi gelenekleri vardir.

Ozetle, torpil ve tavsiye mektubu sistemi ayni kefede incelenmemelidir. Torpil istemek, hak etmeden, caba gostermeden, birisinden destek dilenmeyi cagirsitirir, hak edilen bir seyin istenildigine inaniliyorsa bu torpil olmaz zaten, o nedenle tavsiye mektubu istemek hak edildigine inanilan bir destegin kagida dokulmesinin istenmesidir, o nedenle insan muhendisligi gerektirir, insanin oldugu her ortam manipulasyona ve `insan muhendisligine` aciktir. Benim yillardir arkadaslarima anlatmaya calistigim gibi, `insan muhendisligi` torpil ile degil de, mesru olarak `hak ederek` destek alabilmenin yollarindan bahseder, ve kanimca LOR sisteminin tum kapilarini acan anahtardir, ABD'de acilmaz denen tum kapilari da ardina kadar acabilir.

downmania wrote: - LOR(tavsiye mektubu) , torpilin Amerika'daki kibar adı mıdır ? Verilmesinde en etkili faktörler nelerdir ?

- Matching sürecinde torpil işlemekte midir yoksa en çok hak eden mi aranmaktadır ?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: badybody

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #5 by downmania
Lor vs Torpil was created by downmania
- LOR(tavsiye mektubu) , torpilin Amerika'daki kibar adı mıdır ? Verilmesinde en etkili faktörler nelerdir ?

- Matching sürecinde torpil işlemekte midir yoksa en çok hak eden mi aranmaktadır ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.356 seconds