Topic-icon ECFMG sertifikası geçerlilik süresi nedir?

12 years 4 months ago #1 by umc
Bu güzel soru için teşekkür ederim.

Eyalet lisansı ancak USMLE Step 3 sınavı alındıktan sonra başvurulabilecek bir şeydir. ECFMG sertifikası ile asistanlığa başlayan kişi henüz Step 3 sınavını almış ve eyalet lisansına başvurmuş değildir (Buna bazı eyaletler izin verir, bu şekilde H1 ile asistanlıpa başlama olanağı verirler)

Bu sebeple, asistanlığın ilk yıllarında "resident", "temporary license" denilen eğitim kurumunun kendisine verdiği geçici "training license" ile sanki lisanslıymış gibi eğitimine devam eder. Ancak bu şekilde mezun olunamayacağı için asistanlığın ilk 2 yılında Step 3 alınması çoğu program tarafından şart koşulan bir durumdur. Step 3 alan asistan, bulunduğu eyalette bağımsız (full unrestricted license) lisansa başvurabilir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: sultans, downmania

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago #2 by downmania
Bu durumda ihtisasa başlandığında GME yılı 3 yılı tamamlayana kadar tıbbi çalışma lisanssız olarak mı Resident olarak çalışmış oluyoruz ? Bu durum hastaya dokunma açısından sorun yaratmıyor mu ?
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago #3 by umc
1. ECFMG alındıktan sonra ihtisasa bağlayıncaya kadar geçecek süre içinde geçerlilik durumu nedir, bunun için ben de referans bilgi verecek bir metin aradım ama ECFMG resmi sitesinde bulamadım. 2010 yılında sertifikalanmış birisi 2020 yılında aynı sertifika ile başvurabilir mi? (ilk sınavı alışının üzerinden öreneğin 17 yıl geçmişken)

2. ve 3. Eyalet lisansları konusu tamamen ayrı, ECFMG sertifikası ile bir ilgisi yok. Onu başka başlıkta tartışmakta fayda var. Eyaletlerin lisans verme prosedürlerinin ECFMG'den tamamen bağımsız ayrı kuralları ve şartları var. ECFMG ve FSMB'nin tek ortak noktası USMLE sınavları. "Post Graduate Training" , ABD'de yapılan ihtisas yılı demek. Bir başka deyişle, ABD'de yapılan GME yılı demektir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: downmania

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago #4 by downmania
1)ECFMG 'permanent validation sticker'ın CSA sınavını almış olanlar için yani 2004 öncesi grup için gerekli olduğu yazıyor .

www.ecfmg.org/forms/stickernotice.html

Genelikle bu konuyla ilgili forumlarda sorulan sorularda sertifikanın kalıcı geçerliiğinin zaten olduğu yazıyor ancak sizin de dediğiniz gibi bunlar referans sayılmaz . Ancak ECFMG sertifikası alındıktan sonra bir programa yerleşmek için kısıtlı bir süre olduğuyla ilgili bir bilgi de bulamadım . Bununla ilgili kesin bilgiye nereden ulaşabilirim ?

2)Ayrıca
www.fsmb.org/usmle_eliinitial.html
linkinde çalışma lisansı almak için gereken sürelerde bazı eyaletler 10 sene ; New York , Florida gibi eyaletler ise limitsiz olarak gözüküyor . Burada gözüken süreler ECFMG 7 yıl kuralı dışında mıdır ?

3) IMG'ler için gerekli olan eyalete göre değişmekle beraber genellikle 2-3 sene olan 'minimum post graduate training' pratikte ne ifade eder ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago #5 by umc
Ben de 2004 sonrası aldım benimkin de böyle bir "expiration date" yok.
Abcak üzerinde yazması gerekmiyor. Geçerliliği kişinin Oasis kaydında belirtilen bir şey (transkriptte). Asistanlığa girdikten sonra "indefinite" hale geliyor. O da o şekilde OASIS kaydında beliriyor.

Forumdaki ilgili başlığı inceledim, güvenilir bir tartışma değil, referansı yok, her kafadan bir ses çıkmış.

Eski uygulamada, 2 ya da 3 sene gibi bir kural var olduğunu hatırlıyorum , sertifikas alındıktan sonra "parmanent validation sticker" başvurusu alabiliniyordu, bu form halen resmi sitesinde var.
Resmi sitesinde ayrıca klinik yeterlilik sınavının (USMLE Step 2 CS) süresinin hiç geçmeyeceğinden bahsediyor ama teorik (Step 2 CK ve Step 1) konularında bir açıklama yok.

www.ecfmg.org/2011ib/ibcert.html

Sınavların 7 sene halkası içinde alınması gerektiği, ECFMG sertifikasının alındıktan sonra ne kadaer geçerliliğini koruduğu konuları birbirinden bağımsız iki ayrı soru gibi görünüyor.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago #6 by downmania
ECFMG sertifikası alan birisinden üzerinde bir geçerlilik süresi yazmadığını duymuştum araştırında 1993 sonrası sertifikaların sınırsız süreli verildiği 2004 yılında dil sınavıyla ilgili bir değişiklik yapıldığını gördüm .

www.prep4usmle.com/forum/thread/32861/

linkinde konuyu tartışmışlar ve expiration date olmadığı söylenmiş ayrıca 2004 sonrası olan sertifikada da böyle bir yazı yok

physicianscientists.net/images/ecfmg%20certificate.jpg

aksi takdirde ilk sınav alma tarihiyle başlayıp residency giriş yılına kadar gereken maksimum süre 7 yıl ise bu işi daha zorlaştırır .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago #7 by umc
ECFMG sertifikası alındıktan sonra asistanlık ya da yandal uzmanlığına girildiği takdirde "indefinite" (süresiz) olarak geçerlilik kazanır.

Yalnız diğer konudaki kurallar bir kaç defa değişti. Açıkcası ben o başlıkta yazdığım kuralın referansını bulamadım.

Asistanlığa girilmediği takdirde ECFMG'nin ne kadar geçerli olacağı, teorik sınavlarının ne zaman geçerliliğini yitireceği konusunda en güncel uygulamayı gösteren bir referans bulabilirsek bu konuyu ve ilgili blog başlığını güncelleyebiliriz.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: downmania

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago - 12 years 3 months ago #8 by downmania
ECFMG sertifikası alındıktan sonra geçerliliğinin 'infinite validity'yani süresiz olduğunu yabancı forumlardan okudum ancak ;

www.blog.usmer.org/2011/04/ecfmg-sertifi...urumda-ne-ise-yarar/

linkinde ECFMG sertifikasının uzmanlık başvurusu için kullanılmadığı halde 7 sene içerisinde geçerlilik yitireceği belirtilmiş. Buradaki 7 sene kuralı sertifika alınması öncesinde sınavları alma periyodu için geçerli olan süre değil midir ? Yoksa sertifika alındıktan sonra da 7 sene içerisinde bir yere yerleşmiş olmak mı gerekiyor ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.259 seconds