Topic-icon EMSWP Nedir?

11 years 9 months ago #1 by umc
EMSWP Nedir? was created by umc
www.blog.usmer.org/2012/06/emswp-nedir/

ECFMG Tıp Fakültesi Ağ Portalı(EMSWP), uluslararası tıbbi okullar için ECFMG ağ tabanlı hizmetlerine, erişim olanağı sunar. EMSWP Aracılığıyla, tıp fakültelerinin erişim yolları aşağıda açıklandığı şekildedir :
1-Başvuru durumunu kontrol etmek için:
(Amerika Birleşik Devletleri Tıp Lisansı Sınavı için, ECFMG için, öğrencilerinin/mezunlarının durumunu kontrol etmek için Durum Doğrulaması) EMSWP durum doğrulama işlemlerine katılmak için vs.gibi çevrim-içi doğrulama işlemleri sayesinde tıp fakültelerinin harcadığı zamanı azaltmakta, evrak tabanlı sürecin de yerini almaktadır

2-Tıbbi eğitim almış öğrencilerin/mezunların Kimlik Doğrulama, kimlik denetimini onaylamak için:
Bu sistemi kullanan Tıp fakülteleri ECFMG tarafından sağlanan kimlik doğrulayabilir; gönderilmiş kimlik bilgilerini, tasdiklenmiş bilgileri ECFMG için; ve / veya ECFMG tarafından istenen mezunlarının tıp eğitimi hakkında bilgi verebilir. Bu yenilik, bu sistemi kullanan fakülteler için, aslı gibi evrakla yapılan kimlik doğrulama işlemini çevrim-içi işleme çevirmiştir.

3-Başarı verilerinin toplanması için:
ATUS (USMLE) birinci basamak, ikinci basamak klinik beceri sınavı, ikinci basamak klinik bilgi sınavlarına katılmış, belli bir başarı göstermiş katılımcının bilgilerinin görülmesi; bu sistemi kullanan fakülte tarafından görülmesi mümkündür.

4-Belgelerin ulaştırılması için:
Amerikan tıp fakülteleri derneğinin(AMAA) elektronik asistanlığa başvuru servisine(ERAS) ayrıca bu belgelerin ulaştırılması hizmetini içermektedir. Bu evrakların ECFMG kuruluşuna ulaştığına dair takip vs. hizmetlerini tıp fakültelerine sunmaktadır. EMSWP’ye katılmak isteyen tıp fakültelerinin bir kullanıcı hesabı alması gerekmektedir. Eğer tıp fakültesinin uluslararası temsilcisi iseniz, daha fazla bilgi için ve hesabınızı oluşturmak için This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-posta adresine başvuruda bulunabilirsiniz.



Hazırlayan : M.Rıdvan Özdede


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: abdiallah

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.274 seconds