Topic-icon ABD de uzmanlık eğitimi tamamlandıktan sonra özel sektörden devlet kurumlarına -veya tersi- rahat geçişler yapmak mümkün müdür?

13 years 3 months ago #1 by umc
ABD'de devlet sektörü ve özel sektör ayrımları Türkiye'deki gibi değildir. Devlet sektörü diye tarif edilebilecek tek iş alanı Veterans Administration denilen VA sistemidir. Bazı üniversiteler devlet üniversitedir ama buralardaki iş pozisyonlarının özel üniversitelerden farklı değildir. O nedenle üniversite / akademik pozisyonları devlet ve özel diye ayırmak yerine tek bir kategoride ele almak daha mantıklı olur. Bir de özel sektör vardır ki o Türkiye'deki özel sektöre daha benzer. Bu pozisyonlar arası geçişler yapmanın bilişnen zorluklar dışında özel bir zorluk içerdiğini zannetmiyorum.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago #2 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago - 13 years 10 minutes ago #3 by acerit85
ABD de uzmanlık eğitimi tamamlandıktan sonra devlet kurumlarından özel sektöre -veya tersi- rahat geçişler yapmak mümkün müdür?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.347 seconds