Topic-icon amerikada beyin cerrahisi asistanlığı

10 years 9 months ago #1 by alperen
cevaplarınız için teşekkürler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #2 by TANER OZDEMIR
Sitede var mı yok mu bilmiyorum ama NRMP tarafından 2012 eşleşmesine dair bir anket buldum. Bu ankette 2012 eşleşmesine katılan program direktörlerine görüşmeye çağırdıkları asistan adayları seçiminde ve görüşme sonrası talip oldukları adaylar için yaptıkları tercih sıralamasında etkili olan faktörleri değerlendirmişler. Ankette usmle skorları dışında birçok faktör mevcut. Beyin cerrahisi(neurological surgery) kısmını incelerseniz ankete göre en önemli üç şeyin USMLE/COMLEX Step 1 skoru %81, öneri mektupları(Letters of recommendation in the specialty) %92 ve kanıtlanmış araştırma ilgisi ve katılımı(Demonstrated involvement and interest in research) %86.

www.nrmp.org/data/programresultsbyspecialty2012.pdf

Dr.Taner Özdemir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #3 by umc
Sevgili Alperen,

ABD'de uzmanlik yolu, cok fazla bileseni olan bir marathon mucadelesidir, herhangi bir tek faktore bagli degildir , cok faktore ayni anda baglidir (multifaktoriyel), bu faktorler icin de `kesinlikle olmalidir` diyebilecegimiz belki de iki sey, tip fakultesi mezuniyet diplomasi ve ECFMG sertifikasidir. (usmle sinavlari tamami). Bunlarin disinda kalan tum faktorler belirsizdir, bir stratejik yaklasim gerektirir, bu nedenle bir ihtimal hesabi yapmak mumkun degildir.

Aman yanlis anlamayiniz, faydali olmak icin soyluyorum, bu tarz sorular, refleks olarak hepinizin aklina geliyor biliyorum ama bu tip sorular akliniza geldigi vakit mutlaka konuyu henuz tam anlamaya baslamamis olabileceginizi dusununuz. `Su kesin midir, bu olmadan olur mu, su skorla suraya girilir mi, girebilme ihtimalim yuzde kactir` gibi sorularin yanitlari yoktur ve zaman kaybetmenize yol acabilirler.

alperen wrote: forumda beyin cerrahisiyle ilgili çok bilgiye ulaştım.fakat aklıma takılan bir soru var amerikada nöroşururji asistanlığı yapmak için kesinlikle önceden uzmanlık yapmalımıyız usmer.org/usmerforum.html?view=topic&catid=71&id=2192 direk uzmanlığa girebilme ihtimali nedir


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: efe_aras

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 9 months ago #4 by alperen
forumda beyin cerrahisiyle ilgili çok bilgiye ulaştım.fakat aklıma takılan bir soru var amerikada nöroşururji asistanlığı yapmak için kesinlikle önceden uzmanlık yapmalımıyız usmer.org/usmerforum.html?view=topic&catid=71&id=2192 direk uzmanlığa girebilme ihtimali nedir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.280 seconds