Topic-icon Türkiye'de asistanlık sırasında yurtdışına mesleki tecrübe amaçlı nasıl gidebilirim?

10 years 10 months ago #1 by in ter
2011 Ekimde hastanelerinden maaslarini alarak yine 'observer' olarak gelen asistan gormustum. Ozel bir universite hastanesi. Umarim bu maas alma isini tamamen kapatmamislardir.

Doktorlardan ne istiyorlar anlamadim. Genetik, biyoloji vs ogretim uyeleri (prof vs de dahil) ucak biletleri alinip ayda da gecinebilecekleri kadar para verilip arti bir de maasi Turkiye'de devam ederek tubitak araciligiyle falan gonderiliyor. Doktora gelince yok, anlam veremiyorum acikcasi. Asistanken cok daha aktif calisabiliriz biz ama iste doktoruz ya, destek vermesinler, kostek olsunlar ancak. :angry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #2 by pataraa96
Ben istanbulda bir eğitim araştırmada asistanım, observer olarak amerikaya gidicem.Ben şöyle yaptım: kabul kağıdımla beraber başhekimliğe EPK (eğitim planlama kurulu) na girmek için dilekçe verdim. Sonra dilekçem ve kabul kağıdımı başhekime imzalattım.Sonrasında da sanırım ,başhekim, hastane müdürü ve yeni sistemle hastaneye getirilen hastane yöneticisi onay verdiler ve kağıdım önce kamu hastaneler birliğinin istanbuldaki yönetimine sonra da ankaraya gitti.Tabi buarada bölümümdeki hocalarla konuşup izin de aldım.Bana maaşımı nöbet paramı ve döner sermayeden para alamayacağımı, bir aylık gidiyorsam yıllık izinle gitmemin daha iyi olacağını söylediler.Benim bildiğim ve bana bu süreçte asistanların EPK izniyle 6 aya kadar yurtdışına gidebilecekleri söylendi.
The following user(s) said Thank You: in ter

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago - 10 years 10 months ago #3 by kerim
Bu konuda ben de bildiklerimi aktarayım. Benim deneyimlerim İstanbul Üniversitesi özelindedir. Diğer üniversitelerin ve eğitim araştırma hastanelerinin prosedürleri farklı olabilir :whistle:

Asistanlık sırasında 1 seneye kadar yurtdışına gitme hakkınız var. Bunu tek seferde veya parça parça kullanabilirsiniz.

Kabul mektubunuz ile birlikte ana bilim dalınıza başvuruyorsunuz (Ulaş abinin paylaştığı benzeri bir dilekçe ile). Oradan onay aldıktan sonra dekanlıktan onay almanız gerekiyor. 1,5 sene öncesine kadar 3 ayın altındaki sürelerde maaşınızı ve ek ödemenizi alarak rektörlük onayı olmadan gidebiliyordunuz. 3 ay- 1 sene arasındaki daha uzun dönemli gidişler içinse yükümlülük senedi adlı bir senet imzalayarak yine maaş ve ek ödemelerinizi (burada döner sermayeden aldığınız sabit ödemeyi kastediyorum) alarak, rektörlükten de prosedür onaylandıktan sonra gidişinize izin veriliyordu.

Fakat şu anki uygulama, yurtdışına gidişlerde (ister 1 ay, isterse 1 seneliğine olsun) maaş almıyorsunuz, yükümlülük senedi de imzalamıyorsunuz. Ek ödemenizin sabit kısmı yatıyor sadece. Yine uzun dönemli gidişler için rektörlük onayı gerekiyor (ki rektörlük onayı işin içine girince süreç 2 ay kadar sürebiliyor).

Bu konudaki uygulama kurumdan kuruma değişebildiğinden kendileri için en doğru bilgiyi üniversitede çalışan arkadaşlar fakülte sekreterliğinden, eğitim araştırma hast. de çalışan arkadaşlar il sağlık müdürlüklerinden alabilirler.

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: in ter, toutlemonde

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago - 10 years 10 months ago #4 by umc
Para verilmiyor demedim. Maaş veriliyor, döner yatmıyor.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #5 by prisca
bu arada çok tesekkür ettim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #6 by prisca
ohoo para verilmiyorsa nasıl olacak zati bir iki yılda biriktirdiğim 2-3 aylık giderim ancak karsılar yıllık izinde olabilirde fakültede ancak belli zamanda izin alınor o vakitte karsı taraf kabul etmezse o işte yas gibi :( :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #7 by umc
Ben de Türkiye'de asistanlık yaparken, 1 aylığına gözlemcilik için ABD'ye gelmiş idim, o zaman "yurt dışında bilgi ve görgü artırma amaçlı" bir ziyaret için resmi istek yapmıştım. Resmi tarifi buydu, döner almamıştım, maaşım yatmıştı, nöbet parası zaten yoktu ben fizyolojideydim.

Ekte benim ve zamanındaki ABD başkanının verdiği dilekçeleri kişisel bilgileri çıkararak ekliyorum. İşleyişi anlamak açısından faydalı olabilir :





Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #8 by pataraa96
Üniversite hastanelerindeki işleyiş nasıl oluyor bilmiyorum ama eğitim araştırmada asistansanız EPK diye bir kurul var, genelde bölümünüzden bir hoca hastane müdürü başhekimden oluşan bir kurul. Kurula çıkmak için dilekçe veriyorsunuz, gideceğiniz hastaneden kabul kağıdıyla beraber dilekçeniz imzaya çıkıyor. Onay verirlerse uygun bulurlarsa yazınız ankara ya gidiyor. Asistanların 6 aya kadar eğitim için izin alma hakkı var ama genelde o kadar uzun süreye izin vermiyorlar.en azından bizim hastane vermiyor onu biliyorum. Yazışma işleri 2-3 ay sürebiliyor, bir de izin çıkarsa gittiğin süre de maaş almıyorsun, döner nbt parası zaten hiç almıyorsun. eğer bir aylık gidecekseniz yılllık izinle gitmenizi öneririm en azından maaş alırsınız.
The following user(s) said Thank You: umc, downmania

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #9 by in ter
Bunu once bolumundeki hocalarla konusmalisin, onlar izin vermezse olmaz bu isler. Asistan arkadaslarin zaten istemeycektir ama hoca izin verirse bi sey diyemezler. :) Olay bu. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago - 10 years 9 months ago #10 by prisca
6 aylık pediatri asistanıyım çömezlik zamanında olmaz biliyorum kimse izin vermez ama 1,5 -2 yıllıkken bir iki aylığı yurt dışında eğitim için gitmem mümkün mü ? ne yapmam gerek bilsi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 2.044 seconds