Topic-icon Preliminary(Pgy-1 only) programını aldığımız sene yaptığımız başvurularda kategorik programların yanında Pgy-2 kontenjanlarına da başvurabilir miyiz?

13 years 3 months ago #1 by umc
Teknik olarak, butun PGY-1 'ler , basvurulan PGY-2 kadrosundaki PGY-1 gerekli rotasyonlarini tamamlamis olduklari surece ilgili PGY-2 kadrosuna basvurabilirler.

Daha acik olarak, her PGY-1 ayni degildir. Ilk seneye "internship" denir ve cerrahi icin ayri, dahiliye icin ayri, psikiyatri icin ayri, pediyatri icin kategoriktir ve ayridir. "Premilinary" icin konusursak herseye uygundur, tum branslarin PGY2 kadrolari icin gerekli minimum yeterlilikleri vardir. Bu sebepten prelim PGY-1 bitiren istedigi her yere gidebilir. Ama ornegin cerrahi kategorik PGY-1 bitiren PGY-2 psikiyatriye basvuramaz. Cunku PGY-1 kategorik psikiyatrinin intornlugu baskadir ve PGY-2 psikiyatri asistaninin , PGY-1 psikiyatri intornluk senesinin minimum gereklerini yapmasi gerekir. Ayni sey cerrahi, dahiliye ve pediyatri icin de gecerlidir.

O zaman soruya donersek, ABD'ye PGY-1 olarak gelmek diye bir genelleme olmaz, ABD'ye nasil bir PGY-1 ile gelindiginin onemi vardir, ve hangi tur PGY-2 ile devam edebileceginizi sinirlar.
Sizi sinirlamayan tek sey prelim PGY-1'dir onun da ikinci sene devam garantisi yoktur. Basladiktan 2-3 ay sonra diger sene icin yeni bir basvuru yapmaniz gerekir.

Umarim bu aciklama yeterli olmustur.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: onur
The topic has been locked.
More
13 years 5 months ago #2 by onur
Bu soruyu biraz daha açıklarsam yanıt almam kolaylaşır diye düşünüyorum.

Diyelim ki Pgy-1 ile yurt dışına gittik uzmanlığımızın ilk senesini alıyoruz. Aynı sırada o senenin matchlerine de başvurmamız gerektiğini Ulaş Abi bu konuyla ilgili diğer başlıkta bahsetmişti.

İlgili başlık: www.usmle.ulascamsari.com/index.php?opti...iew&catid=18&id=1510

Bu başlık her ne kadar cerrahi için açılmış olsa da, diğer branşlarda da pgy-1 programlarına başvurmamız mümkün bildiğim kadarıyla.

Soruma dönersek:

Pgy-2 kontenjanları öğrendiğim kadarıyla, ilk sene uzmanlığa bir yerde yerleşmiş kişilerin işten ayrılması sonucu(ölüm, hastalık, ülkeye dönmek isteme, kovulma gibi nedenlerle) boşalan kontenjanlara uzmanlığın 2. senesinden devam edilecek şekilde bu programa yeni kişiler almasıdır.

Normalde bu programlara kategorik yaptığı yerde ilk senesini geçirip memnun olmadığı için başka yere gitmek isteyenler müracaat edebilir. Peki biz pgy-1 ile gitmiş olsak Amerika'ya. Bu programlara da başvurup uzmanlığımıza oradan devam edebilir miyiz? Yoksa yaptığımız müracaatlarda sadece kategorik programlar seçme hakkımız mı vardır?
The topic has been locked.
More
13 years 5 months ago #3 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 5 months ago - 13 years 3 days ago #4 by onur
Preliminary(Pgy-1 only) programını aldığımız sene yaptığımız başvurularda kategorik programların yanında Pgy-2 kontenjanlarına da başvurabilir miyiz?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.305 seconds