Topic-icon ABD'de tıpta uzmanlık eğitimi sırasında asistanların tıp fakültesi öğrencileriyle akademik ilişkileri ne boyutta seyreder?

12 years 4 months ago #1 by umc
Tıp fakültesi öğrencileri, kurumdan kuruma değişmekle birlikte değişik şekillerde ve rollerde klinikte bulunmaktadırlar. Bu süreler içinde yaptıkları stajlara göre (Türkiye'dekine çok benzer)asistanlarla direk ilişki içinde çalışırlar. Bazen asistanın yanına verilirler (shadowing) bazen ise bir öğretim üyesinin liderliğindeki bir ekipte (attending / team vb gibi) asistanlarla beraber çalışırlar. Yine kurumdan kuruma değişmekle beraber asistanlar öğrencileri belirlenmiş peryot sonunda değerlendirirler ve onlar için bir "geribildirim formu" doldururlar.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by umc
Sayın Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 12 years 4 months ago #3 by acerit85
ABD de uzmanlık eğitiminde asistanların tıp fakültesi öğrencileriyle birlikte bilimsel çalışmalar da bulunabilmesi mümkün müdür?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.285 seconds