Topic-icon ABD'de uzmanlık eğitimi sırasında asistanlar bilimsel arastirmalara ne kadar katılabiliyorlar?

13 years 3 months ago #1 by umc
Bu tamamen hangi kurumda hangi posizyonda asistanlık yaptığınıza ve asistanlığın o rotasyonu içinde kiminle çalıştığınıza göre değişir. Asistanlık monoton bir iş değildir, bildiğini üzere, her ay genellikle yapılan işin niteliği ve niceliğinin değiştiği bir kaos durumudur. Böyle bir kaos durumunda, yukarıya doğru öğrenme eğrisini sürdürürken, bir yandan kendini kanıtlama çabası gibi süregelen asistanlık sıkıntılarıyla beraber kendi özel zamanından çalarak bilimsel çalışmalara katılmak mümkündür ancak bu genellikle zordur. Bazen bazı rotasyonlar sırasında araştırma yürüten hocalara denk gelinirse bu tip çalşmalara katılmak daha kolay olur. Ayrıca çoğu asistanlık programında elektif aylar vardır ve bunlar araştırmaya ayrılabilir.

furkan wrote: Abd de asistanlar bilimsel arastirmalara ne kadar vakit ayirabiliyorlar? yapilan tek is hasta bakmak mi? Asistanlar klinik arastirmaya/temel bilimlerde arastirma yapmaya ozendiriliyor mu?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 4 months ago - 13 years 6 days ago #3 by furkan
Abd de asistanlar bilimsel arastirmalara ne kadar vakit ayirabiliyorlar? yapilan tek is hasta bakmak mi? Asistanlar klinik arastirmaya/temel bilimlerde arastirma yapmaya ozendiriliyor mu?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.206 seconds