Topic-icon ABD'de öğretim üyesi-asistan ilişkileri Türkiye'ye göre ne açılardan farklılık gösterir?

13 years 5 days ago #1 by umc
Amerika'daki ACGME akredite asistanlık ve yandal eğitimleri, her uzmanlık dalı için belirli standartlara sahiptir. Asistan öğretim üyesi ilişkileri de bu kurallara tabidir. Hiyerarşinin zayıflığı ya da güçlülüğü çok göreceli bir kavramdır ancak bu daha çok branşlarla ilgilidir diye düşünüyorum. Tansiyonu yüksek olduğu bir ortamda, hata riskinin büyük olduğu ve hatanın büyük sonuçları olacağı bir ortamda tansiyon yüksek olur ve hiyerarşi de ona bağlı olarak güçlenir. Bu tip branşlar genellikle cerrahi branşlardır ve bu branşlarda çalışan hekimler arasında emir komuta zinciri doğal olarak daha serttir ve bu da hata riskini azaltmaya yönelik doğal bir davranış adaptasyonudur. Amerika'daki mesleki ilişkilerde ki temel fark - kişisel yorumumum- uslüp farkıdır. Sizin hakkınızda çok ağır bir karar verilmiş olsa dahi bu size standart bir uslüp ile bildirilir, size ağır bir uyarı yapılsa bile duygusal patlamalara izin verilmeden sakin bir şekilde yapılır. Sistem olabildiğince kurumsal bir resmiyet çerçevesinde çalışır. Bunun bir kısmı elbette kültür farkından da kaynaklanıyor olabilir ancak sebepleri ne olursa olsun ,sonuç itibariyle mesleki ilişkilerin Türkiye'ye göre biraz daha profesyonel göründüğünü söyleyebiliriz. Dediğim gibi kültür farkının bu görüntüde ne kadar rol oynadığını yorumlamak oldukça güç.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: burak88
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 13 years 5 days ago #3 by burak88
Amerika'da asistan- hoca ilişkileri nasıldır? Türkiye'deki kadar güçlü bir hiyerarşi var mıdır? Yoksa iş arkadaşı gibi mididr?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.245 seconds