Topic-icon ABD'de ihtisas yapan yabancı hekimlerin (IMG) yasal olarak haklarını savunmaları gerekirse başvurmaları gereken bir üst makam neresidir?

13 years 3 weeks ago #1 by umc
ABD'de ihtisas yapan hekimlerden bahsediyorsak yabancı ve Amerikalı diye bir ayrım söz konusu değildir, tüm asistanlar program şefi denilen (program direktör) kişinin altındadır, ve bu kişi asistanların işvereni konumundadır. Eğer kurum içi bir problem olmuşsa kurum yönetmelikşeri gereği kişi program şefine karşı sorumludur. Kurumun içinde tüm program şeflerinin bağlı olduğu birim "graduate medical education" denilen üst kurumdur. Bunun benzeri Türkiye'deki üniversitelerde bulunan "uzmanlık öğrenci işleri" idir. Kurumu aşan ve eğitim çerçevesinde bir şikayet var ise, tüm "graduate medical education" ların tabi olduğu üst kurum ACGME'dir. Çalışma saatlerinin ayarlanmasından tutun da, eğitim standartlarının sağlanıp sağlanmadığını denetleeyen tek üst merci ACGME'dir. Hekimin eğitiminden bağımsız kurum dışı bir sorunu varsa , gideceği yerler mahkemelerdir Amerikan vatandaşı ile eş haklara sahip olarak mahkemelerde hakkını arayabilir. Kurum içinde de aynı şekilde yabancı ve amerikalı şeklinde bir ayrım yasal açıdan yoktur.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: pazure
The topic has been locked.
More
13 years 3 weeks ago #2 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 weeks ago - 13 years 3 weeks ago #3 by pazure
ABD'de çalışan img'lerin hekimlik görevleri esnasında hastalar tarafından ya da çalıştıkları kurumda yasal açıdan haksız uygulamalarla karşılaşırlarsa başvurmaları gereken bir üst makam neresidir?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.370 seconds