Topic-icon Cerrahi Onkoloji ACGME Akredite Yan Dal Oluyor

12 years 2 days ago #1 by Hell_Spawn
Genel Cerrahi'nin yan dallarından olan cerrahi onkoloji (Surgical Oncology) ACGME tarafından akredite yan dal oluyor.

Genel Cerrahi uzmanlarının asistanlık sonrası yoğun tercih ettiği üst ihtisas alanlarından olan cerrahi onkoloji branşı eğitimi, çeşitli kurumlarda verilmekteydi. Ancak kimi program, Society of Surgical Oncology isimli ACGME'den bağımsız bir kuruluş tarafından akreditasyon almak suretiyle diğerlerine üstünlük sağlıyordu.

Yeni uygulamada Society of Surgical Oncology (SSO) ve American Board of Surgery (ABS) bir araya gelerek bitiminde board sertifikası verilecek bir akreditasyon üzerinde çalışmaya başladılar. Sürecin 2012 yılı ortalarında netleşmesi ve programların akreditasyon için başvurularını yapması hedefleniyor.

ABS ve SSO'nun yaptıkları ortak açıklamada daha evvel SSO akredite programlardan mezun olmuş hekimlerin yeni ACGME akreditasyonuyla açılacak board sınavına giremeyeceğini, bu hekimlerin sertifika alabilmek için akredite bir programda eğitimi tekrarlamaları gerektiği belirtildi.

Cerrahi onkoloji branşınan her yıl 50 civarında hekim yan dal uzmanlığını alıyor. Bu eğitimi veren programlar arasında Dana-Farber Partners CancerCare, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, University of Texas MD Anderson Cancer Center gibi tanınmış merkezler bulunuyor.

Haberin kaynağı: www.absurgery.org/default.jsp?certsurgoncqe
SSO web sitesi: www.surgonc.org

Ali Murat Pussane

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.175 seconds