Topic-icon fellowship eğitimi

11 years 5 months ago #1 by kerim
Replied by kerim on topic fellowship eğitimi
Ilgili uzmanligi bitirdiginize dair abd de bir sinava girmeniz gerekmiyor. Muhtemelen sizin uzmanliginizi aldiginiz ulkenin gerekli kurumu araciligiyla uzmanlik diplomanizin dogrulamasini yaparlar ve bu sekilde uzmanliginiz belgelenmis olur.

Board sinavina girebilmeniz icin "board eligible" olmaniz gerekir. Bu da normal sartlarda asistanlik egitiminizi abd de tamamlanizla mumkun olmaktadir. Dolayisiyla ilgilendiginiz akredite olmayan uc yan dallara basvururken "board certified" olmaniz zorunlu degildir.

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: AKYOL, neox

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #2 by AKYOL
Replied by AKYOL on topic fellowship eğitimi
Peki non accredited fellowship programlarına girmek ( türkiye de uzmanlık almış biri ) için , ecfmg den sonra amerikada uzmanlığınla ilgili bir sınava girmen gerekmiyor mu? Yani türkiyede mesela anestezi uzmanı olduğunu ecfmg den sonra abd de ispat etmen gerekmiyormu uç yan dallara başvurmak için ?
2.sorum : nonaccredited fellowships e başvurmak için kendi uzmanlık alanının board u gerekmiyor mu?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 1 week ago #3 by umc
Replied by umc on topic fellowship eğitimi
Merhaba Dr. Orhan Bey


Sorunuz için teşekkürler...

Önce girmek istediğiniz dallar "anayandal" mı yoksa "yandal" mı ona bir bakmak lazım... Bu ayrımı aslında açık konuşmak gerekirse ben icat ettim ve kafalardaki karışıklığı gidermek için bu şekilde anlatıyorum.

Anayandal olarak tabir ettiğim dallar, ana branşın akredite ana dallarıdır, şöyle ki bu dalların ayrı uzmanlık sınavları vardır, oturmuş dallardır, unıversitelerde ayrı departmanları vardır. Örnek dahiliye anadal ise nefroloji anayandaldır. Ama örnegin transplantasyon nefrolojisi anayandal degildir nefrolojinin yandalıdır ve ben ona yandal diyorum.

Bu tip üst yandallara da "fellowship" deniyor, anayandallara da "fellowship" deniyor, bu sebeple kafalar çok karışıyor.

Anayandallara asistanlığınızı ABD de yapmadan (residency) girmek pek mümkün değildir. (özel istisnaları olabilir). Bu dallara girebilmek için ECFMG sertifikası alıp bir de anadalınızı (sizin için kadın dogum) ABD de yapmış olmanız gerekir.

Eğer bahsettikleriniz anayandal degil ise, uc dallardansa, o halde bunlara ECFMG sertifikası alarak, mevcut tahsilinizle başvuru yapabilirsiniz. Bu dallar genellikle akdredite degildir ve ayrı uzmanlık sınavları "board" yoktur.

Sitede akdredite olmayan fellowship programları ile ilgili bir liste var. O listenin guncel halini ecfgm.org sitesinde de bulabilirsiniz. Oraya bakmanızı öneririm.

En doğru bilgiyi size FREIDA verir. sitemizin ana sayfasında freida ya giden bir kopru var. FREIDA da kadın dogum "subspecialty" bolumunde aradıgınız dallar var mı bir bakabilirsiniz...

Buralara gözattıktan sonra tartışmaya devam edebiliriz bu başlık altında...

Faydalı olması dileğiyle...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: neox, tugce k., eaeia

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 1 week ago #4 by Orhan
fellowship eğitimi was created by Orhan
Ulaş hocam ben izmir'de kadın doğum 4. sene asistanıyım.1 yıl sonra uzmanlık eğitimim bitiyor inşallah.Benim sormak istediğim kadın doğum için hangi yan dallara oarada girmem mümkün olabilir.yani jinekolojik onkoloji,endokrintIVF,perinatoloji gibi dallara girmem mümkün mü.Mümkünse hangi sınavlara girmem gereklli? [img/] [file/]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.275 seconds