Topic-icon Yandal Görüşmesine tanıklık etme deneyimi - Paylaşan : "ertug"

12 years 7 months ago #1 by umc
Bu konularda yıllarca dur durak bilmeden yazıp çizen, paylaşan, bizlerin bilmediği ama senin bu geçtiğimiz 10 günde öğrendiğin bir şey var belli, insan merak ediyor, öğrenmek istiyor.

Tüm ruhu paylaşım olan USMER'de birilerinin paylaştığını okumanın çok keyifli olduğu konusunda herkes hemfikirdir. Aynı özveriyi tüm üyelerimizden bekliyoruz.

ertug wrote: Yazdıgım bu yazının kaldırılılması istense , inanın takdirle karşaılarım .


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: ertug

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #2 by ertug
Yazdıgım bu yazının kaldırılılması istense , inanın takdirle karşaılarım .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #3 by umc
Sevgili Ertug, dahili bilimler de ne demek? Eli bıçak tutmayan dahiliye, psikiyatri, cerrahi bütün branşları kapsamışsın. Bu tarz bir deneyim paylaşımının kimseye faydası olma potansiyeli yoktur. Burada insanlar kurum ve departman isimleri vererek koca bir senelik asistanlık deneyimlerini paylaşıyorlar (örnek ben), sen 15 günlük bir gözlemcilik deneyimi sırasında gördüklerini açık açık anlatmak için anlaşılan yalvarttırmaya niyetlisin burda herkesi. Ben biraz içerledim bu duruma ama sen bilirsin. Yazdıkların bu "sarı çizmeli memet ağa" haliyle deneyim bankasına girmeyi haketmiyor, üstünde çok konuşulacak, dahası bir tartışma yaratabilecek spesifik bilgiler mevcut değil. Karar verir de tamamını güzelce detaylarıyla paylaşırsan, biz de vurguladığın önemli konuları tecrübelerimizle irdeleyebiliriz. Teşekkürler.




not :
Bir de düzeltme yapalım "akreditiye" değil, "akredite".
Yazım konusunda ısrarlı bir özensizliğin var, ama iş terimlere gelince işimizi yapıp düzeltmek zorundayız, burda yazılanlar kalıyor çünkü.


ertug wrote: Akreditiye dahili bilimler...


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #4 by ertug
Akreditiye dahili bilimler...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
12 years 7 months ago #5 by umc
Ertug,
Gördüklerini paylaşman çok önemli, çok iyi yaptın yazdın, eline sağlık. Tarafsız bir şekilde gözlem anlatmışsın, bir kanaat getirmemeye dikkat etmişsin, çok takdir edilesi bir yaklaşım, bu kadar uyarı da yapmana gerek yoktu tabii.

Ancak bu tecrübenin nerede olduğunu söylemezsen, neyin yandalını olduğunu söylemezsen açıkcası değerinden kaybediyor. Ben ne olduğunu biliyorum, ama sen açıklamamakta ısrar ettiğin için söylemek bana düşmez. Yandaldan çok fazla şeyin anlaşıldığı bir durumda mutlaka neyin yandalı olduğu, akredite mi akredite değil mi sorusunun yanıtlandığı, dahiliye mi, pediyatri mi, cerrahi mi, psikiyatri mi vb gibi branşının ne olduğu bu tecrübeler aktarılırken çok önemlidir. Herkes yaşadığı tecrübeleri kurumlarını vererek yazıyor, kendi ismini açıklamak zorunda değilsin USMER Forum'da, ama en azından kurumun adını açıklamaktan bir zarar gelemeyeceğini, senin geçtiğin yollardan defalarca geçmiş birisi olarak bir sakıncasını görmediğimi sana söylemek isterim.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #6 by ertug
Bunu suradan yazmazsam sıkıntı duyardım zira bugün bir fellow interview görüşmeler bloğuna sahit oldum.Sahitliğim ilk başta bir odadan kestirme olsun diye dan dire iceri girip , görüşmeyi felç ederek başladı.Bir baktım ki attendinglerden birisi (fellowugunu bitirmiş sertifikayı kapmış , arastırma yapan yandal uzmanı) yabancı bir simayı karsınına alm ıi başbaşa konuyorlar.O ilgili yandal uzmanınıda hiç sevmem , kapıyı kapatırmsın dedi , bemde surdan cıkrayım kapatırım dedim.Özür diledim cıktım ,ama birbimzi hiç sevöeyen uzamn ve ben artık birbirmizle karsılaşmış ve ben görüşmeyi bölmüş oldum.aday Dr hanım kumaş pantalon , ceket giymiş , saclar bukle bukle olunca topamak istememiş galiba ,cok yüksek topuklu giymemiş ama kesinlikle babet gibi bir birsey de değildi ayakkabısı mualyim mulayim oturmakta idi.Aralarda insanlara gülümsüyor , bana bile pozitif enerji sergilemektede herkeze saygı göstermekte idi.Daha sonra birde farkettim ki ne kadar uzman varsa herkezle görüşme ayarlanmış ve bölümdeki 3 profesor , 6 attendingle birbirini takip eden 9 görüşme ayarlanmış ; öğle yemeğinde de 3 fellow la birlikte yemekte toplanma- görüşme (meeting) olarak Dr hanıma ve bölümdeki doktorlara ranvdu silti dağıtılmış.
O hDr yarinde hem olmak isterdim hem istemezdim.İsterdim cok önemli bir yerden görüşme almış , ,stemezdim sabah 8.30 dan en son görüdüğümde 3.40 da hala bir prof dajha görüşecekti...akşama kadar sabır ve direyet sınavından gecirdiler galiba...
Dr hanım yemek yiyebildi mi bileyorum ama prograın icerinde hasta tartısılan 1 saatlik eğitim saatını de dağil etmişler ki(tüm bölğm katılması beklendiği icin görüşecek adam kalamyınca , onu salmamışlar galiba ) kızcagız söyle bir bir sat kendine gelebilmşştir umarım.
Tabi kimsenin de dediğini cok kestiremiyoruz ve soramuyrozama 3-4 yılık sözüne cok tamah edilen bir attending fellowa ne cevap verecğini acıklarken kulağım kayıvermiş (tamamen istemyirek , değilsem bana ne :))) ki attending red verecekmiş.Dr hanımın annesiyle ilgili birsey soyledi ama tabi dinlemediğim icin duyamadım ,pardon anlamdım :)))
Ama kesin Dr hanımın annesiyle ilgili bir unsurdan red verdi , ailevi bir nokta yakalamış olsa gerek direk sildi attı ....Üstelik Kız Amerikan Tıp mezunu , önemli bir yerde Cincinatide uzmanlık yapmış ve bir de MPH isi var.Konuda yanlış yönlendirme yapmak istemem ama ailevi sorunlar ne derece acıklanmalı yada ne derece dürüst olunmalı , gelecek günlerimizin tartışma konusu olabilir.
Gelelim Dr hanımın Cv sne ve başvvuru dosyasına ...Fellow luk icin inanırmsınz Dekan mektubnun örneğini yada faxını koymuşlar , USMLE sınav skorlarını koymuşlar , referans mektupları görünmedi , onları sadcee hocalar mı koduysa bilemyorum ...Kız bir sürü Honour .. bilmesi falan dösemiş , MPH e yönelik yalnız hiç yayın görmedim.Birde dosyada dikkatimi ceken sey 3 refrensın 3 ü de son bitidiği yerdeki hocalardan.Oysaki görüşe göre cok farklı fakülteleri ziyaret etmiş ,MPH yapmış...ordaan neden mektup koymamış sasırdım .Bunu da tartısmakta fayda görüyorum.Ben acıkcası ilkokul hocam ingilizce bilse , ondan bile isterim .Bu gerekli birsey mi bilemyorum ama sadece son recidecideki 3 hocadan istemiş . Umarım sansı boldur umarım istediğine kavuşmuştur.Ki umarım her birimiz o günleri görebilme ve o heyecanları tadabilme serefine ve mutluguna erişebiliriz.

NOT:Yukarda yazdıkalrım tamamen bugün gözlemlerimden ibarettir.Hiç bir yönlendirme yapmak amacıyla kalem alınmamıştır.Doğruluğu ve geçerliliği savululmamakta olup , tartırşmaya açıktır.Genel gecer doğrular oldukşarı savunulmadıgı icin , kişilerin uğrayabilecekleri olası zararlardan sorumlu değilimdir.

SEVGİLER,SAYGILAr
ertug

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
Time to create page: 0.312 seconds