Topic-icon Sitemize 15 Ocak 2012'de yapılan saldırılar ile ilgili

12 years 3 months ago #1 by elifson
www.zone-h.org/archive/notifier=Digital%...20Underground%20Team

Bunu yapan grubun sitesi mi bu ? Bir de "hack" lenenlerin listesi var , sanki bir amaca hizmet ediyormuş gibi . Ben anlamadım. Çok kapsamlı görünüyor. O gün sitenize girdiğimde "umarım USMER'in yedeklenmiş bir formatı vardır" diye düşünmüştüm :dry:

Geçmiş olsun. :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago - 12 years 3 months ago #2 by USMER
Sayın Üyelerimiz,

15 Ocak 2012, Amerika Doğu Yakası saatiyle 14.00 civarinda sitemiz ana sayfasına, ve blog sitemize iki ayrı saldırı düzenlenmiştir. Yapılan saldırılar, halen sitemizin ana sayfasının bulunduğu ulascamsari.com, blog sitemizin bulunduğu usmer.org, ve bu sunucular üzerinde bulunan tüm diğer sitelere yönlenmiştir. Yabancı kaynaklı olduğu anlaşılan saldırıların rastgele hedef seçilerek yapıldığı tahmin edilmektedir ve arkasında herhangi bir motivasyon olmadığı varsayılmıştır.

Sitelerin tamamı yedeklerinden güncellenmiş, sunucu firması haberdar edilmiş, virüslü dosyalar temizlenmiştir.

USMER Ana sayfası saldırıları takip eden ilk 2 saat içerisinde eski haline getirilmiştir, blog sitesi de bugün öğlen saat 12'de tamamen eski haline getirilmiştir.

Çok sistemli yedekleme sistemleri ile korunan USMER Kurumsal birikimlerinde hiçbir veri kaybı olmamasına rağmen, saldırılar ciddi bir emek kaybına yol açmıştır.

Çok kısa bir süre erişimde problemlere yol açan saldırılar nedeniyle etkilenen ve mağdur olan üyelerimiden özür dileriz. Tüm Tam Üyelerin erişim tarihleri birer gün uzatılmıştır.

Sevgi ve saygıyla,

USMER Bilgi İşlem

www.blog.usmer.org/2012/01/sitemize-15-o...saldirilarla-ilgili/

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.284 seconds