Topic-icon USMLE sınavlarının en zor ve en çok zaman ayrılması gereken basamağı hangisidir?

13 years 4 months ago #1 by umc
Onur'un cevabi cok kapsamli olmus. Baska tecrubeler de paylasilsa iyi olurdu. Gamze'nin icat ettigi ATUS kisaltmasi da acikcasi oturuyor gibi, beni uzun uzun USMLE Step 1, 2, 3 bilmem ne yazmaktan kurtariyor. Bu konusulan konu aslinda cok onemli bir konu ve ne yazik ki bir kisinin cevabini verebilecegi bir sey degil, bol bol tecrubenin ortaya dokulmesini gerektiren bir konu.

Soru Bankasina tasiyorum ama kilitlemiyorum. Katkilari ve tecrubeleri bekliyoruz, sevgiler.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: onur, kontalba

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago - 13 years 5 months ago #2 by onur
Okuduğum yorumlar kadarıyla cevap verecek olursam genel olarak step 1 ve step 2 ck'yı zor bulanlar, bunu şu nedenlere bağlıyorlar.

- Step-1'in zor olmasının sebebi; ilk sınav deneyimi olması, varolan tıp temelinin Atus mantığına akredite edilmesinin zaman alması ve belki temelin ilk kez atılması, sınav konularının 2. bölüme göre daha geniş bir alanı kapsaması. Ama anladığım kadarıyla genel olarak sıkıntı, sınav stresi ve ilk adım olması açısından kaynaklanıyor.

- Step-2'nin 1'e göre zor olmasının sebebiyse şöyle;

Bildiğim kadarıyla Step-1'e katılanların 3 ya da 4'te 1 kadarı baraj altında kalıyor. Bu baraj altında kalan dilim de ortalamayı aşağı çektiği ve ATUS puanları da sınav ortalamalarıyla etkileşim halinde hesaplandığı için 99 almak daha kolay hale geliyor.

2. kısımaysa zaten elenmiş kısım katılıyor ve doğal olarak sınav ortalaması yükseliyor bu durumda da sınav ortalamasının 2 standart sapma üzerine çıkmak daha zor hale geliyor.


Her iki basamakla ilgili genel bir yorum yapmak istersem de bu sınavlarda 99 alınmasının çok da zor olmadığı yönünde. Çünkü bildiğim kadarıyla zaten Amerika'dan mezun olanlar sağlam referanslarla ve açıkta kalma riskleri yok denecek kadar az bir şekilde programlara müraacat ediyorlar.
Bu da onların oturupta biz IMG'ler gibi aman sınav puanlarımı yüksek tutıyım derdini ortadan kaldırıyor. Onlar sadece bu sınavları geçmeyi amaçlıyorlar sanırım. Ya da en azından belli bir kesimi için durum böyle.

Onlar da oturup bizim gibi ATUS'a çok fazla ağırlık vermedikleri için sınav ortalaması çok yüksek olmuyor ve eğer onlardan çok daha iyi hazırlanmışsak 99 almamız mümkün hale geliyor.

Zaten mantıken düşünüldüğünde de oradaki mezunlar da IMG'ler kadar kassalardı bu sınavlar için ortalamanın 2 standart sapma üzerine çıkmak bence çokta mümkün bir olgu değil.

Step-2 CS ile ilgili de zaten Ulaş Abi kendi yorumunu yaptı, onun üzerine bir şey eklemek pek haddim değil.

Farklı fikirleri olan arkadaşların da yorumlarını bekliyorum, böylece en azından hangi konularda yanlış düşündüğümü de anlamış olurum.
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #3 by umc
onur yazan:

Usmle sınavlarının en zor ve en çok zaman ayrılması gereken basamağı hangisidir?


Bu bayağı yoruma açık bir soru, herkesten kendi tecrübelerini paylaşmasını rica ediyorum.

Bence Step 2 CS.

Çalışma süresi genellikle kısa tutulsa bile aslında ingilizce kullanımı ve yeterliliği açısından, ideal bir hazırlık düşünülürse öncesinde bir amerika tecrübesi gerektirmesi açısından kümülatif olarak en fazla emeğin verildiği bir sınav gibi duruyor.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago #4 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Başlığın gelişmesi ve KısKaç Soru Bankası'na aktarılması durumunda bir 15 puan daha kazanacaksınız.

Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 5 months ago - 12 years 5 months ago #5 by onur
Usmle sınavlarının en zor ve en çok zaman ayrılması gereken basamağı hangisidir?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.414 seconds