Topic-icon Amerika'da dil okullarına gitmenin ne gibi faydaları olabilir?

6 years 3 months ago - 6 years 3 months ago #1 by MrOrhan
Aşağıdaki bağlantıdan Amerika dil okullarının fiyat ve yorum listesine ulaşabilirsin.

Amerika Dil Okulları

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago - 9 years 5 months ago #2 by kafamhafif
arkadaşlar amerika dil okulu olarak tecrübeli birisinden öneri almak istiyorum,yardımcı olurmusunuz ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #3 by drozdede
Deniz arkadaşıma çok müteşekkirim bu konuda.. ;)

Evet KURAL 1 asla TÜRK arkadaş edinmek YOK! KESİNLİKLE HAYIR! HAYIR! Edindiyseniz yanlış yoldasınız bir an evvel
o yoldan dönmelisiniz demektir! (Bu konu daha önce yaşadığım bir olaydı. Başarılı stratejilerle atlattım. Türk olduğumu
söylemedim, söylediysem de konuşmadım. ASLA konuşmadım! Yolda aylak aylak kendim dolaştım ve sokağı süpüren ingiliz bir çöpçüye ingilizce sorular sordum gideceğim yerle ilgili ve o bana sen nerelisin yaa? demedi demek ki söylediklerimi anlayabilmişti! Çok kibar bir amcaydı onun da etkisi olabilir :woohoo: )

KURAL 2- Bol bol arkadaş edinmek

KURAL 3- Çok ÜN yapmış ULUSLARARASI biz böyleyiz biz şöyleyiz diyenlerden uzak durmak!
(dil şirketlerini konuşuyorum! Benim gittiğim kurs 500 öğrenci alıyordu ve bunun 300'ü İspanyoldu. Ne yazık ki safdiller kendi aralarında hep ispanyolca konuşuyorlardı. Onlardan öğrendiğime göre gittiğim kurs İNGİLTERE'nin en iyi 3 kursundan biriymiş!
Bana hiç de öyle gelmemişti. Kurs çok sosyal aktiviteye önem veriyordu. Bu kadar ispanyol öğrencinin yanında yaklaşık 20 değişik ülkeden öğrenci de vardı. Toplam 6 türk öğrenciydik ve beni türkler bilmiyordu! Ben onları biliyordum. :woohoo: Demem o ki gezmek önemli birşeydir ama bir o kadar da buralardan temel alıp gitmek daha da önemlidir.
Ben sadece konuşmaya önem veren birisi olarak çok sıkıntı çekmemiştim ama oralarda dil bilgisini çok sallamamış olmamdan beni doğru dürüst 3 kelimeyi yanyana getiremeyen ispanyol öğrencilerin yanına koymuşlardı.
Seviyemi de UPPER-INTERMEDIATE olarak düşündüler. Onlar profesyonel ve yanılmıyorlar. Seviyem bu diyorlarsa doğrudur.

Biraz da içimdekileri dışarı çıkardım. İtirafla noktaladım :side:

deniz wrote: Dil okulunun Amerika'da olması şart değil..Anadili ingilizce olan her yer makbuldur..Önemli olan gittiğiniz yerde Türkçe kırıntısı dahi bulmamanız, ve asla Türk arkadaşlar edinmemeniz...
EF


Bu arada EF için aynı şeyleri düşünmüyorum. Belki de benim kriterlerim çok farklı ama bir soru ile ne düşündüklerimi özetleyeceğim size. Oxford'da YELLOW PAGES diye bir site vardır aynı zamanda GAZETE gibi birşey. Burada her ne isteniyorsa ilan edilir.
Yazın dil öğrenim şirketleri ÇOK AKTİF'tirler. Ben adı geçen şirketin hoca aradığını görmüştüm. Gazeteden hoca arıyordu! Bana profesyonel gelmedi bu davranış.

Daha detayları özelden paylaşabilirim. Başarılar!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drozdede
  • drozdede's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 8 months ago - 13 years 8 months ago #4 by deniz
Dil okulunun Amerika'da olması şart değil..Anadili ingilizce olan her yer makbuldur..Önemli olan gittiğiniz yerde Türkçe kırıntısı dahi bulmamanız, ve asla Türk arkadaşlar edinmemeniz...
İlkokuldan beri ingilizce eğitimi alan ve kolej mezunu olan biri olarak, okuma ve listening de "proficent", iken konuşma ve yazma da "advanced" olduğumdan bile şüphe duyuyorum..İki kere Toefl'a girdim, "reading" ve"speaking" puanlarım arasında bir uçurum vardı..Konuşmamı en güzel ilerlettiğim dönem,Amerika'da seçmeli stajımı yaparken olmuştu. Aksan değil ama telaffuz cok daha önemli.. Mesela "bed" ile "bad" arasındaki nuansı halletmek bile çok zor gelmişti bana...Hala da düşünürüm cumle kurmadan :)
Okul olarak verdiği eğitimin yanı sıra, sizi Türk lerden arındıracak bir yer olması da önemli...1 ay NYC'da Kaplan'ın yoğun programına gitmiştim. Beni bulan sevgili Türk arkadaşlarımının katkılarıyla!!! çıkış sınavım giriş sınavımdan daha kötü gelmişti..
Aklıma EF'in okulları geliyor, ona bakabilirsin. Cambridge'in filan da var sanırım.

EF

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The following user(s) said Thank You: drozdede

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #5 by bozkan
evet bekliyoruz ,mutlaka yazmalısın .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #6 by drozdede
Her okulda dilinizi geliştirebilirsiniz. Kesin şu okul iyidir referansı vermek çok zordur! Ayrıca verilmemeli bence çünkü bana örnek gösterilen okul beni kesmedi be abi :D
Bakın ben çok uç noktalarda düşünürüm bu konuda o yüzden ilk soruyu es geçiyorum...

2. Bristol şehrinde bir okula gittim zaten orda 4 tane okul var ve 3 tanesi popüler. 2 tanesi çok çok ünlü. bunlardan sadece 1 tanesi çok öğrenci alıyor. Şehir çok güzel bir o kadar pahalı. Seçenek olarak iyi!
Detayları deneyim kısmında yazsam mı acaba!? :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drozdede
  • drozdede's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 8 months ago #7 by bozkan
Cevap yazan herkes için teşekkür ederim.
1.Son olarak sizin bana özellikle amerika da önerebileceğiniz ve seçkin olan özellikle kjonuşmamı geliştirebileceğim dl okulu ismi verebilir misiniz?
2.İngiltere de dil okulu ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago - 13 years 8 months ago #8 by drozdede
Evet maddi açıdan düşüneceksek olmuşken en iyisi olsun tabii. Battı balık yan gider tabi.
Bunu dil öğrenmek için herkesten duyarız özellikle bizim halkımız çok kullanır ama şu var biraz daha biraz daha derken işin sonu yok ne yazık ki! Ben bizzat şahit oldum kafanız o kadar çok karışır ki şu şehirde şu fiyat burası daha iyi niye daha iyi? çünkü LONDRA abi! tamam o zaman o olsun...
Şu okul var X fiyat şu okul var Y fiyat ama şu okul daha iyi!? Sonu yok.
İngilterede bir tek alternatif değil bence. En iyisi de değil. Dil öğrenimi evrenselleşti.
Bence çok hoş bir sistem getirmişler. "TUTOR" yani özel öğretmen...
"Home tutor" olayı var, bu sayede öğretmenin evinde kalıyorsunuz!
Yani öğrenme 24 saatten, uyku kısmını çıkarırsanız (8 saat sayalım) 16 saat sürüyor.
Bu muhteşem bir şey(bence).
Bu tarz eğitim Kanada'dan tutun da Yeni Zelanda'ya kadar her yerde var. (irlanda, Malta...)
Dediğim gibi resmi dili ingilizce olan her hangi bir ülke olması ve bizim ne istediğimiz burada önemli.

Ben burada hizmet talep eden bizlerin bir ürün almadığını düşünüyorum. Hizmetse bu aldığımız şey, mutlaka tek ölçülecek yanı maddiyat değil; ayrıca bu hizmeti alanların memnuniyeti ve hizmeti aldığımız yer de önemli! İngilizce de sadece İngiltere'nin tekelinde değil.
(Bizim ülkemizde kanı ne yazık ki bunun zıttıdır. Maddiyatla kalite belirlenir; ama bence doğrusu bu değil!)

Umarım meramımı anlatabilmişimdir. :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drozdede
  • drozdede's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 8 months ago - 13 years 8 months ago #9 by burak88
Battı balık yan gider derken, maliyeti kastettim. Madem belli miktar para harcanacak bu iş için biraz daha harcayıp, "olmuşken oğlan olsun" diye dedim. ( Anadolu'da sık kullanılır, kesinlikle ayrımcılık yapmak için kullanmadım)
The following user(s) said Thank You: drozdede

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #10 by drozdede
Evet mesele telaffuzdur. Genel kanı ülkemizde aksan, şive, ağız gibi... kendine has söyleyiş tarzı farklı bir olaydır. Uzun bir süreç ister. Ne kadar gerekli? Dil ESL olarak yani anadili değildi hayatında 2cil olarak kullanacakları hiç ilgilendirmeyen bir husustur. Telaffuz ise kelimeyi doğru söyleyebilmektir. Bu ikisi kesinlikle farklı şeylerdir. Dil seviyesini düzgün konuşabilme kabiliyeti, doğru kelimeler seçebilme ve bunların hepsini doğru telaffuzla yapabilmektir! London aksanı ile mi yaptığınız veya Edinburg akasanı ile mi yaptığınız kimseyi ilgilendirmez (sınav esnasında veya normak hayatta)

Ha, ayrıca "ulen öğrenemedim şu dili be!" diye düşünüp "battı balık"dan çok ben kafasını yerin altındaki yuvasından çıkarmış tavşana benzetiyorum bu durumu. Hani maceraya atılma var kesinlikle. Dışarda bizi bekleyen eli silah tutan avcı mı? Yoksa Havuç tarlası mı? Hani süprizlerle dolu macera yolculuğudur her zaman. Kazançlı çıkılır her zaman! :D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drozdede
  • drozdede's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 8 months ago #11 by burak88
Eğer yurt dışına gidilecekse, battı balık yan gider diyerek İngiltere'ye gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Amerika'da günlük sokak ingilizcesi ile sınavlardan çok yüksek notlar alınacağı kanısında değilim. İngilizlerin sokak dili daha kurallı Amerikanlara göre. Amerika'da dil okullarına gitmenin muhakkak faydası olur ama İngiltere daha faydalı olacaktır, hem dilbilgisi hem de aksan anlamında. Amerika'da yaşayanlar daha iyi bilir ama Amerika'da da İngiliz aksanıyla konusanlara ,nasıl desem, daha saygıyla bakıldığını duymuştum. ( Bizim buradaki İstanbul Türkçesi gibi diyeyim). Bir iki ayda aksan nasıl öğrenilir orası ayrı bir konu ama telaffuz kesinlile farkeder.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #12 by drozdede
"Intermediate" hususunu daha bir açalım diyorum. Mesela avrupa dil portfolyosuna göre B1 seviyesi mi? Toefl'da 50-60 alabilecek bir seviye mi? Neyde intermediate? konuşma? yazma? okuma?
Aslında ülkemizde söylenen intermediate ise herhalde okuma seviyesi sadece intermediate diğerleri muamma!
İşte burada uluslararası geçerliliği olan sınavlar devreye giriyor, BENCE...

Efendim, maksadım konuyu uzatmak değildir; ama emin olunuz ki, yurt dışında pek bir anlam ifade etmiyor yani ben intermediate'ım dediğinizde neye göre diye bir soru ile karşılaşmamız muhtemel. Mesela IELTS'de 5.0 veya 5.5 mu aldın? gibi... Bizim ülkemizde normal, süper, anadolu gibi türevleri olan türlü türlü hazırlıklardan birinden geçmiş kişi kendisini upper intermediate olarak tanımlar. Evet hatta belki GRAMMAR olarak belki pre-advanced veya advanced bile olabilir ama yazma seviyesi pre-intermediate konuşma seviyesi de ölçülemeyecek bir seviye veya kafa karıştırabilecek bir seviye olabilir. (Neden böyle çünkü yarı ingilizce yarı türkçe olabileceği ihtimali ile)

Bence illa yurt dışı olarak AMERİKA olmamalı. Temsili olarak sorduysanız cevabım KESİNLİKLE evet! evet!. Hele bir de maddi durumu el veriyorsa, daha ne duruyoruz? tabirinden bir daha EVET!

Niye böyle söyledim. Bu ülkede 1 yıl hazırlık okudum. 2 ay ingilterede dil kursuna gittim ve eksiklerimi o zaman anladım... İngiltere pahalı bir seçenek olabilir :P Malta bir ufuk katabilir. Ucuz diye seçen çoktur. Mutlaka resmi dili ingilizce olmalıdır ama tutup da Pakistan'a gitmek balık tutacağım diye denize açılmışken teknenin içinde akvaryumdan balık tutmaya çok benziyor.

Hani önce seviyemize karar vermemiz lazım. Bunu kısa kestirme yolla yapan ilginç dil kursları var. Nasıl diyeyim? Ben İngiltereye gitmeye karar vermeden önce başvurduğum şirket beni bir sınava aldı ve yazdığım kompozisyonla, 60 soruluk boşluk doldurmama göre dil seviyeme karar verdi ve ne yazık ki orda anladım ki doğru ölçmüşler. sınav toplamda 45 dakika bile sürmedi.

Dil kursları ise genelde elemantary'den advanced'e kadar geniş seçenekler sunuyorlar.

Emin olun o kadar çok konuda size ufuk katıyor ki sadece dil öğrenmiyorsunuz! O yüzden tekrar EVET. Mutlaka yurt dışına çıkılmalı bir şeyler öğrenilmeli ve Türkiye'ye bir çok şeyi öğrenmiş olarak dönülmeli.

SAYGILARIMLA...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drozdede
  • drozdede's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 8 months ago - 13 years 8 months ago #13 by bozkan
İngilizce düzeyi intermediate olan birisi olarak Amerika' da dil okuluna mı başvurmanın bize katacağı faydalar konusunda görüşlerinize ihtiyacım var.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.310 seconds