- Posts: 51
- Karma: 2
- Thank you received: 31
- FORUM
- KRONOFORUM
- VII- ASiSTANLIK (RESIDENCY)
- Radyoloji (radiology diagnostic)
- Öncesinde dahiliye yapılırsa, radyolojiye PGY2'den devam edilebilir mi?
Öncesinde dahiliye yapılırsa, radyolojiye PGY2'den devam edilebilir mi?
Bu arada Ulas kardes, beni postalamadigin icin tesekkurler ))
Please Log in or Create an account to join the conversation.
umc wrote: Ben yazarken, Hatice'nin yazdığını görmemişim, kendi yazdığımı sildim. Hatice ağzına sağlık, şu kördüğümü çözersen seviniriz. Hatice (radyoloji "fellow", USMER Eksper Üye) varken bana radyoloji konusunda söz söylemek düşmez. Konuyu kendisine havale edip, gönül rahatlığıyla beni kaç gündür bataklık gibi içine çeken bu çetrefilli konuda ayrılıyorum.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
2012-2013 doneminde prelim yapmak lazim. Bu kimi radyoloji programlarinda , ki bunlar internet sitelerinde bahsederler, otomatik olarak radyoloji ile bagimlidir yani Radyoloji'ye eslesen ona da eslesir ki genelde transitional veya prelim dahiliye seklinde yapilir. Ama bircok program da prelim yilini adayin kendinin bulmasini ister. Bu durumda,
Aday radyolojiye eslesip prelim'e eslesemeyip ortada kalabilir, boyle vakalar PG2'dan kabul alan, prelimi kendinden bagimsiz olan, butun branslar icin gecerli olur.
Ancak Amerikan mezunlarinin soyle bir avantaji var, olaki boyle bir durumda yani radyolojiye eslesti ama prelim bulamadi, Match'in ertesi gunu scramble'dan once bunlar Dekan veya danisman hocalar tarafindan tespit edilip, kisisel iliskilerle adaya pozisyon bulunabilir.
Bircok yabancilar ozellikle hintliler, baska bir dalda dahiliye, pediatri gibi ihtisas yapip ihtisas veren yere bagli olarak radyolojiye gecebilirler, amerikalilar arasinda da bu var. Bu durumda tekrar prelim yapmaya gerek olmaz, ancak basvuru tarihi ile kabul tarihi/baslama tarihi arasindaki zamanin iyi ayarlanmasi lazim. Radyolojiden onceki yapilan ihtisasin/ baslanan ihtisasin kacinci yilinda birakildigini veya tamamlanip tamamlanmadiginin bir onemi yok. Yani radyolojinin suresinde bir kisalma olmaz.
Her brans gibi radyolojide de fikir degistirip bolumu birakmak isteyenler oluyor. hatta bir arkadsim 3. senesinde birakip Psikiyatri'ye gecti. Bu durumda bosalan yerin PG seviyesine gore basvuran adaylar arasinda degerlendirme yapilarak o bosluk doldurulur, cunku her bransin kontenjanina gore ACGME'den aldigi destek parasini bir sekilde devam ettirmesi lazim. Aksi taktirde, bir sonraki sene kontenjan sayisinda azalma yasanabilir.
Hatice
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Radyolojiye dahiliye ihtisasi sonrasi hemen baslayabilmek icin dahiliyenin ikinci yilinda radyolojiye basvurmak gerekebilir. a+1 senesine match olunacaksa. Bir programin radyolojisinin PGY-2 sinde bos yer bulursaniz, birilerinin pozisyona baslamamsi, birakmasi vs sebeplerle, eger prelim/transitional yil yapmis iseniz, burdaki pozisyona gecebilirsiniz. (Bir cok sebebin bir araya gelmesi gerekliliginden zor bir ihtimal gibi).
Hala yilmamis olursam, radyoloji basvuru surecini, basvurumdan sonra ayrintili olarak anlatacagim...
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Nöroloji dahiliye ile birlikte 4 yıl. Diğerleri gibi dahiliye hariç 4 yıl değil.
Ve de FREIDA'da "previous GME required" kısmında "NO" yazıyor. Zaten benim tanıdığım nöroloji yapanların hepsi de direk en baştan girdiler aynı kurumda dahiliye servisinde verildiler.
Bu nedenle nörolojinin bahsettiğiniz "prelim" grubu içinde (böyle resmi bir tanım var mı ondan da emin değilim) değil diye düşünmekteyim.
Diğer konu da ise halen ikna olmuş değilim. Tam olarak pratik haritası aklımda oluşmadı.
NRMP ile "match" olan bir kimse "iki sene sonrasına" nasıl eşleşir? Bu radyolojiye başvuran bir kimse için önceden mi bildiriliyor. "NRMP" sisteminde pratikte bunun nasıl mümkün olacağını ben anlamadım.
Dahiliye yapan birisi zaten intörlüğünü yapmış olacaktır, prelim dediğiniz şey zaten ya dahiliye ya da cerrahidir, (ya da kombinasyonu), o halde dahiliye yapan birisi radyolojiye başvurduğunda zaten 4. yılında radyoloji ilk yılından , PGY2 seviyesinden başlayacaktır.
Yanlış mıyım?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
eyalet bazinda her bolum icin asistanlar amerikali mi yabanci mi gosterilmis..
Please Log in or Create an account to join the conversation.
noroloji ve radyoloji gibi programlar icin de baslangicta bir preliminary programdan kabul alinmasi gerekiyor. Bazi noroloji programlari bunu istemeyebiliyor diye duymustum ama genelde bu alanlari isteyen insanlar 2 farkli programa basvuruyorlar; mesela hem preliminary dahiliye (ya da cerrahi) hem radyoloji kategorik. Match e katildiginda karsina cesitli secenekler sunuyorlar; mesela sadece preliminary de mi eslesmek istersin yoksa kategorik programini preliminary kabul edilirse mi match edelim vs gibi.
Preliminary programlarda yer bulmak bildigim kadariyla digerleri kadar kompetetif degil. Ozellikle cerrahi preliminary programlarinin gecen senenin Scrumble listesinde bos kalan pozisyonlar vardi, bir kac tane de dahiliye..
Amerikalilar icin bu surec biraz daha kolay cunku kategorik pozisyon bulamasalar bile preliminary senesini yaptiktan sonra baska bir sey yapip (research vs) match e tekrar donuyorlar. Ama j-1 vizesi kullanip prelim yapan yabancilar icin 2 yil kurali devreye giriyor ve bu onemli bir problem. Yani mesela preliminary senesini yapiyor - eger temmuzda basladigini dusunursek, eylulde tekrar kategorik aramaya baslamasi gerekiyor- ve kategorik bir pozisyon bulamayabiliyor. Bu durumda waiver yapabilir mi j1 icin, yoksa tek secenek ulkesine donmesi mi bilmiyorum.
Programlarin bu konuda degisik usulleri var. Kimisi ben noroloji-radyoloji vs programima kabul ettigim insanlara ayni kurumda altinda preliminary yaptiririm diyor- Ulas Bey'in calistigi hastanedeki uygulama bu sanirim. Kimisi su community hospital bize affiliye, ona basvurursan sansin daha cok olur deyip yonlendireniliyor, kimisi de tamamen kisiye birakiyor..
Inter in ilk sorusuna donersek, sanirim radyoloji gibi cok kompetetif alani isteyen bir aday onceden dahiliye yapip sonra radyolojiye preliminary yapmadan basvurabilir mi diye sormak istiyor? Bence buna gerek yok radyoloji dahiliye, pediatri vs den daha cok kompetetif olabilir ama yabanci forumlara bakarsaniz interview alabilen de, eslesen de cok sayida insan var. Simdi burada NRMP istatisklerini acip radyolijdeki IMG sayisini da verseydim epey havali bir cevap olacakti, ama bir turlu bulamiyoru malesef:)
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Karisik gibi, degerelendirme yapmak icin icine girip iyice arastirmak gerek.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Transitional yerine onlar da denenebilir..
Ali Murat Pussane
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Hell_Spawn
- Offline
- tam üye
- Posts: 238
- Thank you received: 146
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Saglikli bir asistanlik sureci icin ayni yil hem transitional hem de radyolojiye kabul almak gerekir.
1.Transitional yila kabul aldim, ama radyolojiye kabul alamadim. Match sonrasi (scramble vs.) denenebilir, ama radyoloji pozisyonlarina post-match yerlesmek biraz zor olsa gerek. Ilk yil yapilir. Sonrasinda PGY 2 de boslugu olan program sizi alabilir mi vs. bunu bilen biri cevaplamali. Pozisyon bulunamazsa vize sorunu yasanabilir.
2.Radyolojiye match oldum, ama transitional yil bulamadim. Butun imkanlarinizi kullanarak match sonrasi donemde transitional yil bulmaya calismalisiniz. Eskiden bu daha rahat bir islemken simdilerde basvurularin her alanda artmasi nedeniyle mumkun olamayabiliyormus. Yani radyoloji asistanligina transitional yili yapamadiginiz icin baslayamayabiliyorsunuz. -Su bos kalan PGY-2 pozisyonlari boyle bos kaliyor olabilir.-
Islerin boyle karismamasi icin cok iyi hazirlanip hem radyolojiye hem de transitional yila ya da transitional yili da teklif eden bir programa kabul almak gerekir.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Demek ki, benim gözlemlediğim sistem her yerde olan sistem değil, ama öyle de olabiliyor. O kısmını çözdük.
Şimdi ben diğer konuyu halen tam anlamadım.
- Senin söylediğin gibi ilk seneyi vermeyen (Baylor diyelim ki) programlar a + 1 senesine radyolojiye eşleştiriyor diyorsun. Peki o halde eşleşen aday Mart'ta, Temmuz'a kadar nasıl pozisyon bulacak dahiliyede? Bunun pratik olasılığı yok.
O nedenle halen önemli bir eksik parça var burda. Aynı eşleşmenin içinde dahiliyeyi (ya da cerrahiyi) de sana veriyor ya da bir şekilde sağlıyor oldukları fikrinde ben halen ısrar edeceğim, sen aksini kanıtlayana dek...
Çünkü .PGY2 senesine kabul edip de PGY1'i "kendin bul" diyen bir sistemin ABD'deki obsesif sistemde nasıl yürüyeceğine aklım ermiyor...
Dediğin gibi 3 numarada belirttiğin konunun pratikte ne anlama geldiğini ben de anlayamadım.
Araştırmaya devam edelim...
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Bir forumdan alinti guzel ifade etmis, ben ifade edince karisiyor.
There are pretty much 2 different ways programs are set up. Categorical (You apply for radiology and they give you the prelim/transitional year for a total of 5 years). Then the advanced position (majority) you apply for PGY-2 Radiology this year and at the same time find yourself a prelim/transitional year on your own. So it's like applying for 2 programs at the same time, one starts July 1, 2004 and radiology starts July 1, 2005.
1. www.radiology.emory.edu/educational-prog...procedure/index.html
Emory radyoloji programina match olunmasi halinde taransitional yili da sagliyor.
The Radiology Department also offers a clinical PGY-1 transitional program. The Preliminary Radiology Transitional Year Program begins the July immediately preceding your Diagnostic Radiology Residency start date. Only those applicants who match into our PGY-2 Radiology positions can match into this clinical PGY-1 program. Should any additional questions arise, please feel free to contact the Program Director's office via phone (404-712-4686), fax (404-712-7908) or e-mail our Residency Program Coordinator, Tammi Teeters-McDade (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).
2. www.bcm.edu/radiology/index.cfm?pmid=1680
Baylor programin 2013te PGY-2 den basladigini belirtmis ama transitional yili saglayip saglamadigini belirtmemis. (saglamadigini dusunuyorum.) (Bunu kesin bir ifade yazmadigi iicin aldim. Acik acik transitional yil veriyoruz ya da vermiyoruz dememis).
Our program will offer 12 advanced Diagnostic Radiology positions for 2013. (Advanced positions are those that begin in the PGY2 year after a year of prerequisite training). Applicants may apply for a position via ERAS.
3. radiology.ucsd.edu/education/residency/4-year-track/faq
ve bu program acik acik transitional yil teklif etmiyoruz diyor, bunun anlami es zamanli olarak bir transitional yil programi bulunmasi gerektigidir. Degil midir yoksa abi??
Q. Do you offer a Transitional Year in your program?
We do not offer a Transitional Year as part of our program.
Tabiki butun programlari incelemek lazim. Hangisi ayni zamanda transitional yili da veriyor, hangisi vermiyor. Tabiki vermeyen programlar icin basvuruda radyoloji programlarinin yaninda transitional yil programlarina da basvurmak gerek.
Saygilar...
Ek: Tabiki haklisin abi bunu norolojiye genellememek lazam ama bana sanki benzer prosedur uygulanabilir gibi gelmisti. Hicbir noroloji programina bakmadim, bilgim yok.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
İlk senesi dahiliye olan Nöroloji örneğin 4 yıl (3+1), 1 senesi dahiliye.
Aşağıda FREIDA sitesinden aldığım Cleveland Clinic Nöroloji program bilgisini aktarıyorum.
Toplam 4 yıl, ilk yılı Dahiliye, ve "öncesinde bir GME" yılı istemiyor.
Primary teaching site Cleveland Clinic Foundation
Requires previous GME No
Year Positions
1 8
2 8
3 8
4 8
En azından bu tartışmadan nörolojiyi çıkaralım, çünkü radyolojiden farklı olduğu kesin.
"in ter" in bahsettiği konuların ciddi şekilde açıklığa kavuşturulması lazım. Kendi branşım olmadığı için çok net olamadığım bazı detaylar var. Özellikle "kendin bul" sisteminin ince detaylarını çok merak etmekteyim.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
"Kendin bul" olayını biraz açabilir miyiz?
Seni NRMP ile eşleyen bir program a senesi Mart ayında, seni a+1 senesi Temmuz'a eşledi diyelim ki, sen o arada dahiliyeyi nasıl bulacaksın? Bu pratik olarak mümkün değil ki...
Nasıl olacak bir pratik haritasını yazabilir misin? Direk PGY2 eşleşmesi diye bir şey nasıl olacak?
Bu konuyu biraz eşeleyebilir miyiz?
in ter wrote: Abi soyle bir durum var ki, radyoloji programlari -benim incelediklerimin hepsi PGY-1 senesini saglamiyor, kendin bul diyor. Yani iki yere birden basvuru yapiliyor. Yaka kartinda radyoloji Pgy-1 yaziyor olabilir, benim hic olmadi bilemiyorum -
Sonuc olarak sorun iki farkli yere basvuru yapilmasindan kaynaklaniyor.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Sonuc olarak sorun iki farkli yere basvuru yapilmasindan kaynaklaniyor.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Bu sebeple, PGY1 dahiliye yapacak olanların asistanlıklarının "önceden belli olduğu" doğru değil. Onlar zaten radyolojiye başvurmuşlardı, tüm diğer senelerde de radyoloji yapacakları zaten en başından bellidir. Diğer branşlardan bir farkları yoktur.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Sen bir mantık hatası yaparak kafanı karıştırmıssın.
Açıklayayım :
1. a senesinde radyolojiye başvuran kişi, a + 1 senesi Mart'ında NRMP kullanarak eşleşir, aynı sene Temmuz'unda da işe başlar. a + 1 senesinde "radyoloji asistanı olarak" kadrosunu alan kişi "dahiliye servisine" verilir, diğer dahiliye asistanları ile beraber "yaka kartında radyoloji asistanı" yazarak (şahit olduğum bir şeydir) 1 yıl dahiliye yapar. Daha sonra PGY-2 senesinde radyolojiden devam eder. PGY-senesi a+2 senesidir. Bu kişi en başından radyoloji asistanı olarak işe alınır, önce dahiliye asistanı olarak alınmadığı için, elbette a+1 ve a+2 senesinde ne yapacağı en başından bellidir. "En başından belli" felsefesinin pratikte adı "kategorik eğitim programlarıdır".
2.Bu söylediğim sebeple, arada kalan sene diye bir şey yoktur, Dahiliye yapan bir kişi en başında dahiliye asistanı olarak işe başlar, daha sonra PGY2 senesinde, bir diğer sene için radyoloji başvurusu yapacak olursa (başvuracağı sene a senesi olsun), a+1 senesinde radyolojiye PGY1 gibi alınır, yaka kartında radyoloji asistanı yazarak , dahiliyenin ilk intörn senesini atlar, diğer arkadaşları dahiliye servisine verilirlen, o radyolojiye gider. Senin kafanı karıştıran, senin başvurduğun yılda (a senesinde, sen dahiliyede PGY2 yapıyorken), diğer temmuzda (a+1) işbaşı yapacak olan radyoloji asistanları senden bir yıl önce radyolojiye kabul edilenlerdir ve senin kıdemlilerin olacaklardır.
in ter wrote: Evet
Abicim soyle ki, noroloji, radyoloji gibi( cerrahi branslari bilmiyorum) once 1 senelik bir programi olan asistanliklar 1+4 (ya da 3 vs) asistanlarini 2 sene sonrasina aliyorlar. Su anda 2012 radyoloji asistanlari belli (2012 de PGY2 de radyoloji yapackalr), match 2013 radyoloji icin (2012 de PGY 1 yapacaklar ve 2013 teradyolojide PGY2 yapacaklar)...
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Boyle bir tasnif var midir bilemiyorum ama kastettigim once bir yillik prelim/transitional yil isteyen 1+ programlar. Rdyolojiye baktigim icin sadece bu konuda kesin bilgi verebilirim. Evet NRMP ile eslesme yapiliyor ama -radyoloji programlari genelde prelim yili saglamiyor- prelime ayri, radyoloji programina ayri basvuruluyor. Hal boyle olunca biri bir yillik ve hemen o sene baslayan bir program ve ikincisi bir sene sonra baslayacak radyoloji programi olmak uzere iki yere match olunuyor. Hatta radyolojiye match olunup da prelim program bulunamamasi tehlikeli oldugundan bu konuya dikkat edilmesi gerektigi yaziyor forumlarda.
2.Su andaki asistanlarini da -bildigim kadariyla- NRMP ile aldilar. 1 yillik program basvurusu kabul olanlarin radyoloji gibi bir programa da match ini saglayan bir sistem olsa gerek. Anlatmakta zorlaniyorum Ama eminim bilgisat=yar sistemi boyle bir eslesmeyi yapmakta zorlanmiyordur.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
alıyor, benim bilgilerime göre. Nöroloji de 1 yıl dahiliye yaptırır, ama en baştan NRMP ile alır. Bu tasnife Nöroloji girmiyor o halde? Bu tasnifi bize gösterebileceğin bir referans site bulabilir misin?
2.Şu anda 2012 asistanları belli ise hangi sistemle alındılar? NRMP değilse, hangi eşleştirmeyi kullandılar?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Abicim soyle ki, noroloji, radyoloji gibi( cerrahi branslari bilmiyorum) once 1 senelik bir programi olan asistanliklar 1+4 (ya da 3 vs) asistanlarini 2 sene sonrasina aliyorlar. Su anda 2012 radyoloji asistanlari belli (2012 de PGY2 de radyoloji yapackalr), match 2013 radyoloji icin (2012 de PGY 1 yapacaklar ve 2013 teradyolojide PGY2 yapacaklar)...
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Arada kalan bir sene ile kastettigim sey sudur ki: Radyoloji programi basvurulari bir yil sonrasina oluyor. Ornegin su anda 2012 radyoloji PGY-2 ler belli, basvurular 2013 icin. Arada kalan yil basvuru ile asil radyoloji yillarina baslama arasindaki bazi yerlerde prelim, transitional yil olarak gecen yil...
Şu an 2012 senesi Temmuz 1'de işbaşı yapacaklar belli mi? NRMP "match" aynı Temmuz'un Mart'ında olur.
Radyoloji'nin dahil olduğu başka bir "match" sistemi mi var?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
umc wrote: Tamam şimdi oldu.
PGY1 prelim sene demek değil. PGY1, tıp fakültesinden sonra ACGME şemsiyesi altında yapılan ilk yıla denir, genellikle "intership" diye tarif edilir, her branşa göre farklı rotasyon kombinasyonuna sahiptir. Her prelim PGY1'dır ama her PGY-1 prelim değildir.
Radyolojinin ilk yılı çoğu yerde dahiliye ya da cerrahi PGY-1 senesinin aynısı veya benzeridir. Sadece tek yıl verilen kontratlara prelim denir. Prelim senesinin 2. ayında yeniden diğer sene için başvuru yapılır ve diğer Temmuz'a PGY2 olarak başlayabilmek için görüşmelere gidilir. Seni prelim olarak almış bir dahiliye uzmanlık programı kategorik senesinde boşluk olursa (PGY2'de) seni oraya alabilir. Bu durumda prelim senesinde hemn dahiliye PGY2 hem de radyoloji PGY2 (ve başka branşlar da olabilir) başvurusu yapılabilir.
"Arada kalan bir sene" ile ne kastediyorsunuz?
Dahiliye girip de PGY1 yapan birisi, dahiliyeyi bitirdikten sonra Radyoloji ile devam etmek isterse, bir daha PGY1 yapmaz. Bir PGY1 her iki uzmanlık için de sayılacaktır. Kombine asistanlarının (double track, triple track) daha kısa sürmesinin temelinde bu yatar.
Arada kalan bir sene ile kastettigim sey sudur ki: Radyoloji programi basvurulari bir yil sonrasina oluyor. Ornegin su anda 2012 radyoloji PGY-2 ler belli, basvurular 2013 icin. Arada kalan yil basvuru ile asil radyoloji yillarina baslama arasindaki bazi yerlerde prelim, transitional yil olarak gecen yil...
Anladigim kadariyla 3+4 le hem dahiliye hem radyoloji uzmani olunabiliniyor. Tabi 3. yildan sonra bosluk kalmamasi icin (vize sorunu vs) dahiliye 2. yildan radyolojiye basvurarak radyolojiye yerlesmek gerekiyor.
Hic yapan, ya da oneren gormedigim icin olmuyor mu aceba diye dusunmustum.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
PGY1 prelim sene demek değil. PGY1, tıp fakültesinden sonra ACGME şemsiyesi altında yapılan ilk yıla denir, genellikle "intership" diye tarif edilir, her branşa göre farklı rotasyon kombinasyonuna sahiptir. Her prelim PGY1'dır ama her PGY-1 prelim değildir.
Radyolojinin ilk yılı çoğu yerde dahiliye ya da cerrahi PGY-1 senesinin aynısı veya benzeridir. Sadece tek yıl verilen kontratlara prelim denir. Prelim senesinin 2. ayında yeniden diğer sene için başvuru yapılır ve diğer Temmuz'a PGY2 olarak başlayabilmek için görüşmelere gidilir. Seni prelim olarak almış bir dahiliye uzmanlık programı kategorik senesinde boşluk olursa (PGY2'de) seni oraya alabilir. Bu durumda prelim senesinde hemn dahiliye PGY2 hem de radyoloji PGY2 (ve başka branşlar da olabilir) başvurusu yapılabilir.
"Arada kalan bir sene" ile ne kastediyorsunuz?
Dahiliye girip de PGY1 yapan birisi, dahiliyeyi bitirdikten sonra Radyoloji ile devam etmek isterse, bir daha PGY1 yapmaz. Bir PGY1 her iki uzmanlık için de sayılacaktır. Kombine asistanlarının (double track, triple track) daha kısa sürmesinin temelinde bu yatar.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Radyoloji 1+4 yil; 1 yil preliminary diye bildigim (PGY1) dahiliye ya da cerrahi programi ardindan 4 yil radyoloji olmak uzere 5 yil. Radyoloji basvurularinda bircok program ilk yili basvuranlara saglamiyor, herkes kendi 1 yillik programini kendisi buluyor.
Ornegin su anda (2012 match icin) radyoloji basvurusu yapan biri hem 1 yillik (dahiliye ya da cerrahi) programina (bu program 2012 de baslayip 2013 bitecek) hem de radyoloji programlarina (bu yil match olursan 2013 te basliyorsun) basvuruyor.
Simdi 3 yillik dahiliye programina giren biri (haklisiniz ikinci yilinda uzman olmuyor, kastettigim eger prelim yapmak zorunda degilse radyolajiye baslayacagi zaman yeni programdan cikmis taze dahiliye uzmani olacagiydi) ikinci yilinda ikinci yil asistani olarak radyoloji programina basvursa(radyoloji programlari 1 sene sonrasinda basliyor). Arada kalan 1 yilinda da dahiliyeyi bitirse, sonra dahiliye uzmani olarak radyolojiye baslasa olur mu? Boyle bir imkani var mi?
Radyoloji yapsa 1+4 yapacakti. dahiliye ve radyoloji yapmak istese 3+4 yapabilir mi? Cok mu komplike oldu?
ek 1: residency egitim sureleri:
residency.wustl.edu/medadmin/resweb.nsf/...071ae49?OpenDocument
Please Log in or Create an account to join the conversation.
3 yil olan dahiliye programina baslayip, ikinci yilda tekrar radyolojiye basvurulmasi, kabul alinmasi halinda preliminary yil yapilmaksizin dahiliye uzmani olarak radyolojiye baslanmasi mumkun mudur?
Dahiliye programına başladıktan sonra ikinci yılda radyolojiye başvurduktan sonra nasıl "dahiliye uzmanı" olarak radyolojiye başvuracağız? Dahiliye bitmedi ki, 2. yılda ayrıldık?
Yoksa dahiliyeden sonra radyoloji yapabilmek icin tekrar prelim yapilmasi zorunlu mudur?
Dahiliyeden sonra Radyoloji yapmak için neden prelim zorunlu olsun ki? Onu da geçtim, radyoloji yapmak için neden prelim zorunlu olsun ki?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- FORUM
- KRONOFORUM
- VII- ASiSTANLIK (RESIDENCY)
- Radyoloji (radiology diagnostic)
- Öncesinde dahiliye yapılırsa, radyolojiye PGY2'den devam edilebilir mi?