Topic-icon J1 vizesi ile askerlik arasında nasıl bir ilişki vardır ?

12 years 11 months ago #1 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago #2 by umc
J1 vizesi alabilmek için, bakanlıktan ihtiyaç mektubu (statement of need) alman gerekiyor. Normal koşullarda bu mektup "Türkiye'nin senin ABD'de yapmakta olacağın iş sonunda kazanacaklarına ihtiyacı olduğunu" ve de "bu kazanacaklarını kazandıktan sonra ülkene geri döneceğini" tahhahüt eder. Bakanlıkta mu mektubun alınması bir gün sürer, son derece rutin bir işlemdir. Bu mektup içeriğinde ECFMG tarafından belirlenen ifadelerin "aynen" olması gerekir. Bu mektubun içindeki anlam üzeerinden bakılırsa, askerlik görevini yapmamış bir kişiye bakanlık "git şu işi yap geri gel benim sana ihtiyacım var" demesi biraz saçmadır. Ancak bu mektup Türkiye'nin isteğiyle değil, ECFMG kuruluşunun zoruyla dünya bakanlıklarından alınan bir mektuptur. O nedenle bu mektubu veren hiç bir ülke bakanlığın umrumda değildir (mektubun nasıl verildiğine bakarak) diye düşünüyorum. Bu sebepten, askerlik durumunun bu mektuba ve dolayısıyla J-1 vizeye etkileyeceğini düşünmüyorum.

Ancak askerlik durumunun komplike olması durumunda "bakaya kalma" gibi, olay bir anda "septik şok" haline gelebilir, bakayalık sonrası mahkemeye verilirse kişi, yurt dışına çıkışı yasaklanır. (mahkemelik olduğu için)

Umarım bu açıklamalar soruyu yanıtlamıştır.

bozkan wrote: Research programı için J1 vizesine sponsor bulma sürecinde askerlik nasıl bir sorun oluşturmaktadır ?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #3 by bozkan
Research programı için J1 vizesine sponsor bulma sürecinde askerlik nasıl bir sorun oluşturmaktadır ?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.259 seconds