Topic-icon Step 3

13 years 7 months ago #1 by hatice
Replied by hatice on topic Step 3
Step 3'un diger sinavlardan farki iki gune yayilmis bir sinav olusu. Bu da ozellikle 2. gun beyninizin tabiri caizse sulanmasina yol acabiliyor. Ancak unutulmamamsi gerekn nokta, her girenin sulandigi icin sonucta cok bir degisiklik olmuyor :))

Step 3'un ilk gunu step ikinin degisik bir vessiyonu ..Klinik sorularin agirlikta oldugu, % 80 step 2 formatinda, % 20 step 1 formatinda bir icerigi var. Ilk gun 8 saat boynca 48 soruluk 7 blok'tan olusan coktan secmeli sorular var. Ikinci gun iki kisimdan olusuyor ki ben bunu sinava girmeden 1 hafta kalana kadar bilmiyordum. Ilk kisim 36 sorudan olusan toplam 4 bloktan ibaret. Yaklasik 144 soru var. Bundan sonra meshus CCS yani " computer based case simulation" denen yalanci hastalara doktorluk yapma kismi var. Bu da toplamda 4 saat suruyor ve 9 farkli vakadan olusuyor.

devami var ...:)))

Dr.Hatice Savaş
The following user(s) said Thank You: neox

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago - 13 years 7 months ago #2 by hatice
Replied by hatice on topic Step 3
Step 3 tabiri caizse sinav bazinda dusunuldugunde yolun sonu..ECFMG sertifikali olmak bu sinava basvuru icin sart. Zaten sinava ECFMG uzerinden degil de fedearl board uzerinden basvuru yapiliyor. Ayrica gereklilikler eyaletten eyalete farklililar gosterebiliyor. Burada bizi en cok ilgilendiren konu asistanlik egitimine baslamadan step 3'un hangi eyalatlerde alinabildigi. Zira kimi eyaletler bu sinavi almak icin en az asistan olmayi sart kosabiliyor veya 6 ay , 1 yil egitim almak vs gibi istekleri olabiliyor. Hangi eyaletlerin ne sartlar istedigi fsmb.org dan bulunabilir.

Step 3 basvurular icin gerekli bir durum degil. Zaten hicbir amerikali bunu asistanliktan once almiyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi dedigim gibi gereklilik olmayisi. Ikincisi de step 3 daha cok klinik agirlikli bir bolum oldugundan internlik sirasindaki tecrubenin sinavi alista cok faydali olusu. Tabi bazi eyaletlerin sartlari da diger bir neden.

Fakat bazen, her zaman icin degil, step 3'u almak yabancilar icin arti bir puan getirebiliyor. Cok yarismali bir bolume basvuru yapilirsa yuksek alinan step 3 puani basvurularda goze carpabilir. Veya eger step 2 puani istenilenden dusukse , yuksek alinan step 3 puani bu konuda denge ayari olarak dusunulebilir. Ancak dedigim gibi step 3 basvurular icin bir gereklilik degil.

Dr.Hatice Savaş
The following user(s) said Thank You: neox

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #3 by hatice
Step 3 was created by hatice
Step 3 kismi forumun hem bilgi hem de tartisma yonunden eksik kalan bir kismi. Basvurularda cok fazla bir oneme, daha dogrusu digerleri kadar bir oneme sahip olmayisi, genellikle asistanlik sirasinda alinisi ki o donemde zaten etrafta bilgi alinacak cok insan oldugundan genelde pas gecilen bir kisim. Ama bence sinavlar icinde "zihinsel" ve " bedensel olarak en cok zorlayan sinav step 3.

Dr.Hatice Savaş

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.200 seconds