Topic-icon Amerika ile ilgili gerekli olabilecek bilgiler

13 years 3 weeks ago - 13 years 3 weeks ago #1 by irem
HAVAALANLARI:
Boston:Logan İnternational iş merkezinin 5km doğusunda yer alır.Gün boyunca her 30 dk.'da bir,belli başlı otellere havaalanı otobüs servisi;yolculuk süresi:20-30dk.Gün boyunca her 15 dk.da bir metroya (Blue line) ring otobüs(Massport);yolculuk süresi:15 dk.Water shuttle'a ücretsiz havaalanı otobüsü-gün boyunca limandan Boston şehir merkezine her 15 dk'da bir.Metro ve Water shuttle,Summer Tunnel'deki trafik sıkışıklığı nedeniyle araba ve otobüslerden daha çok tavsiye edilir.
Chicago:O'Hare İnternational Loop'un 29 km kuzeybatısında bulunur.Gün boyunca her 10 dk.da bir havaalanından otellere otobüs servisleri vardır.Ayrıca gündüzleri her 15-20 dakikada bir,geceleri ise her 60 dk'da bir hareket eden CTA Blue line metro(hızlı transit treni) servisi bulunur.Omega havaalanı mekik servisiyle Midway havalanına transfer.
Los angeles:Los Angeles İnternational(LAX) merkez ticaret bölgesinin 26 km güneyinde yer alır.Los Angeles,Hollywood,Beverly Hills,Westwood vs şehir merkezlerine gün boyunca her 12-20 dk'da bir havaalanı otobüs servisi yapılır.Evden eve özel ringler de mevcuttur;tel:(800)650 8441,(800)400 8060.Her 30 dk'da bir Van Nuys Havaalanına transfer.
Miami:Miami international(MİA),kent merkezinin 11,5 km batısındadır."Super shuttle" minibus servisi vardır;yolculuk süresi 15 dk,tel:(800)874 8885.Otobüsle Fort Lauderdale havaalanına transfer 60 dk.
The following user(s) said Thank You: umc, kerim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 weeks ago #2 by irem
Vakit buldukça yazmaya çalışacağım,eklemeler/düzeltmeler olursa ve geliştirebilirsek işe yarar şeyler çıkabilir...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 weeks ago #3 by irem
Arkadaşlar bu bölümde edindiğim bir rehberden önemli bölümleri parça parça yazarak aktaracağım,umarım herkese faydalı olur.

ABD'de ulaşım:

Havayolu:Amerika'yı gezmenin en hızlı ve çevreyi gezmenin en uygun yolu olan uçak yolculuğu Avrupa'ya göre daha ucuzdur.Belli başlı güzergahlarda ring uçakları çalışmaktadır.Bazı yoğun hatlarda mekik servisleri çalışır ve "basit biletlerin" ortaya çıkmasıyla havayolu ulaşımı diğer ulaşım biçimlerine oranla daha da basitleşmiştir.Biletler kış döneminde daha ucuzdur.
Otobüs::Greyhound otobüs hatları Amerika çapında şehirlerarası ulaşımı sağlar.Yolcular istedikleri yere ulaşana kadar bilet süresinin geçerli olduğundan emin oldukları sürece,yol boyunca istedikleri kadar mola verebilirler.Bazen otobüsle seyahat etmek uçakla aynı fiyata hatta daha pahalıya gelebilir;otomatik olarak otobüsün daha ucuz olduğunu düşünmeyin.Greyhound(tel):(800) 231 2222.
Tren::Beş yüz belli başlı kent ve kasaba AMTRAK(America's national railroad passenger corporation) ile birbirine bağlanmıştır.AMTRAK günlük olarak gidiş geliş ve aile ücretlerini de kapsayan çeşitli indirimler sunar;Eurailpass'a denk olan USA Railpass,sadece yurtdışından alınabilir,ancak paket geziler Amerika'da da bulunabilir.
Yerel ulaşım::Belediye otobüsleri pek çok şehir ve kasabada hizmet verir.Bazı büyük kentlerde metro sistemi de bulunmaktadır.Yol ağına ait haritalar genellikle her istasyonda ve her trende bulunabilir,ayrıca herhangi bir istasyondaki bilet gişesinden de alınabilir.Metroya binmek için turnikeye yerleştirdiğiniz bir jeton veya geçiş kartı(gişede satılmaktadır) almak gerekir.
Taksiler havaalanlarında,tren istasyonlarında ve otobüs terminallerinde çok sayıda bulunur;sokaktan bir taksi çevirebilir yada telefonla çağırabilirsiniz.Ücretin %15 i kadar bahşiş verilmesi beklenir.Amerika'ya vardığınızda eğer havaalanından şehre kadar taksiye bindiyseniz,yanınızda bozuk para bulundurun çünkü taksi şoförleri büyük tutarların üstünü vermezler.
The following user(s) said Thank You: umc, kerim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.180 seconds