Topic-icon İLK USA sehayat deneyimim ve NYC...

12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #1 by ertug
MERHABALAR
Belki de yazacaklarım, birçoğunuza saçma ve gereksiz gelebilir ancak ilk defa Amerika'ya gidecekler için de bir fikir verebilir, o açıdan gözlemlerimi paylaşmak istedim.
Benim ilk defa yurtdışına çıkışım değildi lakin ilk defa US'e girecek olduğumdan endişeliydim zira uçaktaki bir rehber beyefendi bu endişelerimi birazcık körüklemiş oldu. Çünkü uçakta sizlere ülkeye girerken kalacağınız yerle ilgili, seyahat giriş nedeninizle ilgili bir kağıt doldurtacaklar ve bunu girerken gümrükteki polis inceleyecek yarısını kopartıp sizin pasaportunuzu zımbalayacak. Bu esnada mutlaka rahat olmalı ve kalacak yerle ilgili elinizin altında bir adres olmalı. Seyahat nedeninizi açıklayacak bir belge ya da rezervasyon kağıdı olmalı. Rehber beni çok tedirgin etmişti, zira gümrükteki memurlar eğer ki şüpheli birşey keşfederlerse kendisini bile (rehberi) ülkeye sokmama ve geri gönderme yetkilerinin olduğunu belirtmişti. SAĞOLSUN! Çok yardımcı oldu ama ben bir kez alarm poziyonuna geçmiştim.
Alanda hemen Türkiyeyi aramaya kalkışmayın sürekli polis uyarıyor, bekleyin işlemleriniz cok sürmeyecek ve giriş işleminiz sadece bir bankodan parmak iziniz alındıktan sonra bitecek. Bir de "Duty Free"de birşeyler aldıysanız, fişini atmayın. "Yanınızda yiyecek sokuyormusunuz" diye sorabiliyorlar, fişini görmek isteyebilirlermiş.
Alandan AIRTRAIN denen hoş bir trencikle ayrılacaksınız. Orada makineden bir "Metrocard" alın ve yükleme yapın. Bu kartı tüm NY metrolarında kullabileceksiniz. Kart cok işinize yaracak.

Ben rezervasyon işlemimi internet sitelerinin birinden "EDEN HOUSE"a rezervasyon yaptırmıştım. Geceliği vergisi ve non-HI member ücreti ile 26$'a falan geliyordu. Havalimanından buraya ulaşmak için AIRTRAIN'den Howard Beach Station'da inceceksiniz ve A trenine bineceksiniz. 168 sokakta inince bulvardan 2-3 cadde yukarı cıkınca hemen sola girin, hostel soldaki demir kapılılardan birisi. Herhangi bir tabela yok ancak hostel yetkileri size nasıl ulaşım sağlayabileceğiniz konusunda detaylı acıklamayı yapacaktır. Burası nezih ve temiz bir yer. Tek kusuru UPTOWN denilen bölgede oluşu... Burada daha ziyade Hispanikler oturuyor ve İspanyolcanızı ilerletmek icin şahane biryer. Emin olun ingilizce ikinci dil konumunda. Gece çok dikkatli olmalısınız! Ben her ne kadar gece alemine düşkünlüğüm nedeniyle 4.30 am bile oralardan gecsem de, tekrar yazıyorum "DİKKATLİ OLUN" ve akşamın geç saatlerine kadar kalmamanızda fayda var. Bu hostel Amsterdam Bulvarına bir cadde uzaklıkta ve Metroya 7-8 dakikalık yürüme mesafesinde. Ana caddelerden gidiyoruz metroya, arayollardan değil. İlginenen olursa ERTUG önermişti diye "Mariana adındaki işletmeci bayana adımı bile verebilrsiniz :) hatta onun emailini bile size direk gönderebilirim. Aracı rezervasyona gerek kalmaz.
USA'de aklınızda olacak ilk unsur duvardaki fişlerin bizim adapörlerle uymayışı AKLINIZDA OLSUN, sarjlarınız dolu cıkın ve oralardaki dükkanlardan birinden dönüştürücü edinecek kadarlık bir süreyi gözden cıkarın. Hoş alanlarda da satılıyor ama pahalı, gerek yok nasılsa bir teknik marketten 10-15 dolara bile bulursunuz.
Su çeşmeden içilirmiş, asla içmedim. Meyve özellikle muz cok ucuz, günlük bir öğününüzü onunla bile geciştirebilrisiz. Aksi elma pahalı. Ve tabi heryer fast food...

GELELİM NEW YORK:
Sistematiği cok kolay bir sehir. İLK edinmeniz gereken bir metro haritası ve göreceksiniz ki çok rahat bir şehir. Şehirde gezecek çok yer var ama benim gibi şehirin yaayan dinamiklerini keşfetmek isterseniz birkaç NY'a ait dergiye göz atın, Times Meydanı ve 8 - 9 caddelerde çok güzel şecenekler sizi bekliyor olacak. Türkiye'de sağlam bir yatırım ortaklığının sahibi falan değilseniz alışverişi sadece fikir edinmek için gezmenin ötesine taşımayın!
HARİKA koleksiyonların da olduğu ve eşsiz bir ziyafete hazır olun. MAMMA MIA'ya girmek isterseniz zira en arkalar 99 dolar! Sadece filmini izlemek daha ucuz bir secenek olablir:)

Bölüm 1 sonu :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
Time to create page: 0.211 seconds