Topic-icon Amerikada tren,otobüs vb. kara ulaşım araçlarındaki bilet ücretleri de havacılıktaki gibi müsait koltuk durumuna göre değişiyor mu?

12 years 8 months ago #1 by eguerre
Amerika'da kaybolmak gercekten cok zor. Turkiye'de yolunu bulabiliyorsan Amerika'da cok rahat bulursun. Yeni arabalarda ya da pek cok cep telefonunda navigasyon var zaten. Yoksa da edinmeni tavsiye ederim. Bazi eyaletlerde toplu tasima yoktur. California gibi. Araba ile ulasim sarttir. Turkiye'deki ehliyetin ile Amerika'da vizen suresince araba kullanabilirsin. SSN alabilirsen ehlyet de alabilirsin. Hatta bazi eyaletlerde(Daleware gibi) vize durumuna bakmadan bile ehliyet verdiklerini duymustum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago #2 by zebir
Burada şunu sormak istiyorum.Birincisi ABD'de yol nerededir,nereden gider,nereden döner?bunları bizim bilmemizin imkanı yok gibi geliyor bana..İkincisi Türkiye'de sahip olduğumuz ehliyetle ABD'de araba kiralayabiliyor muyuz?Ya da neye göre ABD'de araba kiralayabiliyoruz?Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi vize durumuna göre dikkate alınıyorsa turist vizesi ile kiralayabiliyor muyuz?
Yol konusunda endişeliyim açıkçası.ABD'de yolumu bulamaz kaybolurmuşum bir daha da hiç birzaman geri dönemezmişim gibi geliyor.:) B) En iyisi araba kullanmak.Ama kiraladığımız araba seçeneklerinde navigasyon imkanı var mı?
Forum sitesini biraz acenta yerine koydum ama olsun:) :laugh: ;) :whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago #3 by hejar
Aslında sefil işi denmez sevdiğin şey duygu yoğunluğu olabilir..Sonucta insan dönüp baktıgında hayatta aklında kalanlar yoğun duygulu anlar oluyor genelde..Hep sevinç,mutluluk diil ki hayat..üzülmek,hayal kırıklıkları falan ...yaşanmışlık katıyor hayata ...Hepsi güzel:))

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago #4 by ertug
Been Ulaş abi kadar tecrübe etmedim ama New York Philedelphia arasını giderken otorbüsle (19 dolar 2 saate yakın bir süre) dönüşte trenle (15 dolar- yanlışım olabilir) döndüm.Bu mesafe icin başka seceneğimde yoktu ama sonusta evet her ikisinide yaptım ...Pişman değilim :))))Ama yinede rahattım cünkü işlek hatlar sonucta .Suc teşkil edecek kadar ıssız ve güvensiz alanlar olarak algılamadım .

Tren icinse bir anektodum var.

Philadelphia da büyük bir tren istasyonu var.Ulaş abinin de belirttiği gibi birsürü trren seceneği var.Ben girdim bir bilet kuyruguna , önümde rahat 30-40 kişi var kuyruk 4 sefer gişelerin önünde dolanmakta.Bende o yorgunluktan sormadım nedir ne değildir...Bekle bekle bekle ...en sonunda sıra bana geldi New jerseyde bir yere uğrayıp aktarma yapacagımı soyledim bana cıkarmaz 120 dolar civarı bir bilet parası!!! ben orda uyandım zatıı ...yine ben tek çarem oymuş gibi caresiz kalmısım gibi üstelik ayakta beklemenin ve zaman kaybetmenin acısıyla ben köpürmeye başladım ve bir de acıkladılar ki cok daha ucuza tren varmıs ve benim o beklediğim yer LÜKS sınıf bir tren miş...
Velhasıl kelam , toplamda 19-20 dolara (galiba ) aktarmamı da yaparak geri dönebildim:)))

Bazen sefil işini seviyorum :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 8 months ago #5 by bozkan
Amerika da B1 vizesi ile araba kiralaya bilir miyim ?
Ayrıca araba da bilmediğin bir yerde 4-5 saat kullanmak zor olmaz mı?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago #6 by hejar
Teşekkürler Ulaş abi
Üzüldüm şimdi,Keşke bu sorunun(kısa mesafeler icin en uygun taşıt) doğru cevabı tren olsaydı..Tren seyahatlerini pek bi severim..Ama olsun araba kullanmak da güzel:))
The following user(s) said Thank You: bozkan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #7 by umc
Tren de var, otobüs de var, yalnız her ikisi de ekonomik geliri düşük bir populasyon tarafından kullanılıyor o nedenle güvenlikleri konusunda endişeler var.

Otobüs olarak Greyhound ve Peterpan firmaları var, çok uzun, çileli, bol aktarmalı, "dilenci vapuru" misali yolculukları oluyor, 3-4 saatlik yolun ötesinde bir mesafe için kullanmanızı tavsiye etmem, şahsen.

Tren ise değişik bölgelerde değişik şekillerde...Amerika genelinde yaygın olan AMTRAK, doğu yakasında MARC ve Acela Ekspresleri var. Acela görece en hızlı ve en pahalı olanı, AMTRAK hakkında çok bilgi sahibi değilim.

ABD genelinde en yaygın kullanılan yol, 300 mil altındaki uzaklıklar için araba, daha uzun mesafeler için uçaktır.

Uçak maliyeti zaten belirli mesafelerin üstünde arabanın benzin parasından ucuza gelir. Rahatlığı ise yanınıza kar kalır.

2-5 saatlik mesafeler için araba kiralamak en güzel seçenektir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: hejar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #8 by hejar
Amerikada tren,otobüs vb. kara ulaşım araçlarındaki bilet ücretleri de havacılıktaki gibi müsait koltuk durumuna göre değişiyor mu?Avrupadaki interrail benzeri bir şey var mı? Amerikada ülke içinde gezinmek için ideale yakın yöntem nedir?
Teşekkürler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.312 seconds