Topic-icon Turkce Klavye

13 years 1 day ago #1 by USMER
Replied by USMER on topic Turkce Klavye

eguerre wrote: Aslinda kastettigim goruntulu klavye idi. Konsolosluk sayfasinda gormustum. Dediginiz gibi yuklenebilir ama sitede olursa daha bir havali olurdu diye dusundum:))


Bu çalışmayı yaptık ve görüntülü klavyeyi forum sistemine entegre edemiyoruz. Teorik de mümkün olsa bile forum skriptinin kodunun kırılmasını gerektirecek bir projedir. Forum yazılımı kendi desteğine böyle bir olanağa izin vermiyor diye öğrendik. Bu konuda bir gelişme olursa duyuru yapacağız.

Türkçe klavye kullanmak için alternatif bir yöntem ise, Windows işletim sisteminde "q" klavye kurulumunu ingilizce harfler üzerine kurmak ve internette 3 dolara satılan transparan Türkçe harf çıkartmalarını ingilizce klavyenin üzerine yapıştırmaktır. Bunu yaparsanız, Türkçe yazmak istediğinizde dil seçeneğini windows dil ikonundan (sayfanın sol alt köşesinde) değiştirerek klavyenizdeki transparan harfleri kullanrak Türkçe klavye kullanabilirsiniz.
Çok seri bir yöntemdir, çok fazla kullanan vardır.

Sevgiler

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by umc
Replied by umc on topic Turkce Klavye
Çok iyi fikir. Teknik olarak neler yapabiliriz bir bakalım.

Deniz bunu da Pazar günü konuşulacaklara ekler misin...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #3 by eguerre
Replied by eguerre on topic Turkce Klavye
Aslinda kastettigim goruntulu klavye idi. Konsolosluk sayfasinda gormustum. Dediginiz gibi yuklenebilir ama sitede olursa daha bir havali olurdu diye dusundum:))
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #4 by umc
Replied by umc on topic Turkce Klavye
Türkçe karakterlerin gösterilmesinde bir sıkıntı varsa o bizden değil sizin tarayıcı ayarlarınızdan kaynaklanıyor...Gösterimde Unicode ya da UTF8 seçeneklerini seçmeniz gerekiyor.

Yazma konusunda türkçe klavye desteği istiyorsanız onun için bir görüntülü klavye koyabiliriz aslında. AMa windows a da TR Q klavye yükleyerek değiştirebilirsiniz. Ben o şekilde kullanıyorum örneğin.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #5 by eguerre
Turkce Klavye was created by eguerre
Forum Kodu bolumune Turkce karakter ya da klavye koymak teknik olarak mumkun mu ya da zor mu? Bilgisayarimizda Turkce karakter yoksa bazi kelimeler cok tuhaf oluyor.
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.260 seconds