Topic-icon Sorumun cevabını alabilmek için para ödemem ya da hak edinceye kadar hizmet etmem gerekiyor..

12 years 7 months ago #1 by USMER
Sayın Üyemiz bidibom

Sorular belirli bir süre soru sorma alanında tutulup sonra soru bankasına aktarılmaktadır. Ancak sizin gibi cevaplara ulaşamayan üyelerimiz bazen olmaktadır, ve bu durumda verilen cevap özel olarak üyelere yollanmaktadır. Sizin de hesabınıza ve eposta adresinize cevap yollanmıştır.

"Forum" gibi ortam derken kastettiğiniz sınırsız özgürlük ise, USMER Forum diğer forumlardan farklıdır. USMER Forum, USMER Yayın Kurulu tarafından olarak sürekli denetlenmekte, kaliteli ve referans bilgilerin belirli bir düzen dahilinde biriktiği, dil denetimi dahi yapılan bir "yayın organı" dır. Bu anlamda sizin bahsetmiş olduğunuz "serbest atış forum" larından farklıdır.

USMER Soru Sorma Alanı, USMER Eksper Üye desteği verilen USMER Forum'un çok küçük bir kısmını oluşturan özel bir alandır. Bu alanda paylaşılan bilgiler, ABD'de en az 6 ay uzmanlık eğitimi almış, ya da uzmanlık eğitimini tamamlamış ECMFM sertifikalı hekimlerin sorulara yanıt vermesi olanağı tanıyan, bu soruların düzeni bir biçimde tasnif edildiği, çok büyük emekler harcanarak oluşturulmuş bir bilgi hazinesidir. Soruları soranlar, kuralları ve bu alanın özel moderasyon sistemini okuyup anlamış sayılırlar. Bu bağlamda sorulara bu alanda verilen yanıtlar kısa bir süre sonra uygun görülürlerse Soru Bankası'na taşınmaktadırlar.

"Doğal bir paylaşım atmosferi" olarak tarif ettiğiniz durumu USMER Forum'da yakalayamadığınıza üzüldük, bu bağlamda bize kazandıracağınız bilgilerden mahrum olacağımıza da çok üzüldük. Yalnız şunu da bilmenizi isteriz ki USMER Forum'un genel yayın politikası gereği, tüm akan bilgileri barındırmamakta, akan bilginin nereden aktığını ve kimden aktığını yayın politikaları çerçevesinde filtreleyerek denetlemektedir. Bu bağlamda yüksek debili serbest bir kalitesiz akış yerine, debisi az, rafine ve kaliteli bir akışı tercih etmektedir.

USMER Hibrid Üyelik sistemi, sadece USMER Forum'un yaklaşık %10 gibi küçük bir kısmı için sizin deyiminizle "ya çalış, ya öde" uygulamasını yürütmektedir. USMER Forum'un büyük bir kısmı herkese açıktır. Emek ya da ücret karşılığı üyelere açık tutulan özel bölüm, vurgulamak istersiz ki, kaliteli bilgiye ulaşmak için belirli bir "değer" ortaya koymaya razı onlarca kişinin gayretleri ile oluşturulmuştur. Ortaya konulmuş bu kollektif çaba ve emeğin bekçiliğini yapmak ve bu hazineyi yine değer ortaya koyanların hizmetine açık tutmak USMER Kurumsal görevleri arasındadır.

Sizi hayal kırıklığına uğrattığımız için üzgünüz ve eğer USMER topluluğunu bir parçası olmaya karar verirseniz bu yolda bazı değerler ortaya koymanız beklenecektir, hibrid üyelik sistemi sınırlamaları da bu politikanın bir parçasıdır.

Sorularınız için This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresini kullanabilirsiniz.

Sevgi ve saygıyla,






bidiboom wrote: .. ne var ki, forum gibi bir ortamda, insanların soru sormalarına imkan verip, cevabı için böyle bir bariyer oluşturunca, bir tür kapan psikolojisi oluşturuyor. Bu beni itti.

Doğal bir paylaşım atmosferini yakalayabilseydik, benden çok bilgi akardı bu foruma.. hatta asıl takıldığım yeri bırakıp daha çok buraya takılayım.. derken "ya öde ya çalış, yoksa sana cevap yok" gibi birşey bana tamamen dışında kalmayı istetti doğrusu.

Benden pas, size bol şans..


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: eguerre, nilufer, onur, rzdede, gokhansaid
The topic has been locked.
More
12 years 7 months ago #2 by bidiboom
.. ne var ki, forum gibi bir ortamda, insanların soru sormalarına imkan verip, cevabı için böyle bir bariyer oluşturunca, bir tür kapan psikolojisi oluşturuyor. Bu beni itti.

Doğal bir paylaşım atmosferini yakalayabilseydik, benden çok bilgi akardı bu foruma.. hatta asıl takıldığım yeri bırakıp daha çok buraya takılayım.. derken "ya öde ya çalış, yoksa sana cevap yok" gibi birşey bana tamamen dışında kalmayı istetti doğrusu.

Benden pas, size bol şans..
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.333 seconds