Topic-icon 2012-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İlkbahar Dönemi Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlar

11 years 11 months ago #1 by drblood
ÖSYM'den DUYURU

(29 Nisan 2012)

2012-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İlkbahar Dönemi ile

2012-Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) İlkbahar Dönemi:

Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının Yayımlanması

22 Nisan 2012 tarihinde yapılan 2012-TUS İlkbahar Dönemi Sınavı ile 2012-DUS İlkbahar Dönemi Sınavının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

Adayların sorulara verdikleri cevapların analizi olan madde analizi sonucunda sorular yeniden bilimsel denetmenler tarafından incelenmiştir. Bu inceleme sonucunda ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından; 2012-TUS İlkbahar Dönemi Temel Tıp Bilimleri Testi-1’nin (TTBT-1) temel soru kitapçığında yer alan 73. soru ile Klinik Tıp Bilimleri Testinin (KTBT) temel soru kitapçığında yer alan 50. sorunun iptal edilmesine ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2012-TUS İlkbahar Dönemi Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları www.osym.gov.tr/belge/1-13428/2012-tus-i...ri-ve-yanitlari.html

2012-DUS İlkbahar Dönemi Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı www.osym.gov.tr/belge/1-13429/2012-dus-s...ru-ve-yanitlari.html

Uzm. Dr. Fatih Batı
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi
www.medicinexpress.org
www.doktorlarsitesi.net
www.medicinescience.org

USMER TUS Editörü

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drblood
  • drblood's Avatar Topic Author
  • Offline
  • seçkin üye
  • seçkin üye
  • Kısaca Dr. olmak için uzunca okunur...
More
11 years 11 months ago - 11 years 11 months ago #2 by drblood
Geride bırakmış olduğumuz TUS nedeniyle herkese öncelikle geçmiş olsun ve güzel sonuçlar dilerim.

Bildiğiniz gibi 2012 yılı TUS açısından reform yılı olmuştur. Görünen o ki ÖSYM reform hareketini TUS sonrasında da sürdürmektedir. Önceki yıllarda sınava girenler bilir; sınav sonrası ilk Pazartesi cevap anahtarı yayınlanırdı. Bu yıl ilk kez yayınlanmadı!

Neden diyeceksiniz?
ÖSYM 24 Nisan 2012 tarihli Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarını açıklama duyurusunu yayınladı. 30 Nisan 2012 Pazartesi günü, soruları ve yanıtlarını görme fırsatı yakalayacağız.

Asıl sorun şu ki bu 1 haftalık bekleme süresinin mutlaka bazı sebepleri var, bununla ilgili görüşlerimi aktaracağım fakat üzüldüğüm nokta; her fırsatta ÖSYM'ye saldıran bir zihniyet, birilerinin maşası olarak yaşam sürdüren bir grup, bu 1 haftalık süreyi de fırsat bilip yine atağa geçmiş, dilekçeler, Ösym'ye sözlü saldırılar vs. ile garip bir kampanya yürütmektedir.
Öncelikle bu arkadaşlara, hatta içlerinde çokca sınava girmeyenlerin dahi olduğu bu gruba "sakin olun" çağrısı yapmak istiyorum.

Bir hafta böyle abartacak bir süre olmadığı gibi, insanları tamamen duygusal nedenlere alet edip; zaten sonucundan hiçbirşey çıkmayacağını herkesin çok iyi bildiği, o kitapçıkların yırtınsanız da takla da atsanız 30 Nisan tarihinden önce yayınlanmayacağını başroldekilerin de çok iyi idrak ettiği ama sözde "bakın biz sizin için uğraşıyoruz" mesajı verme gayretlerinizi daha faydalı ve çıkarsız(!) eğilimlere yöneltmenizi tavsiye ediyorum.

ÖSYM'den tabir-i caizce sıkça fırça niteliğindeki basın açıklamalarına maruz kalmak bünyenizde alışkanlık yapmış olabilir. Bir kez olsun "yıkıcı" değil "yapıcı" olunuz!

Şimdi gelelim ÖSYM neden böyle birşey yaptı, niçin kitapçıkları soru ve cevapları 1 haftalık gecikmeyle açıklayacağını duyurdu?

Bunun olası nedenleri:

1- ÖSYM 'nin cevap kitapçığı şu an ellerinde hazır, sadece bunu yayınlamadılar. Çünkü bunca süredir ortaya çıkan hatalı ve tartışmalı sorular ÖSYM kendi içinde bunları en aza indirecek bazı yöntemlere sevk etmiştir. Bunlardan birincisi de kitapçıkları sonradan açıklamaktır.Neden?
ÖSYM şu an sizlerin cevap kağıtlarınızı bir taraftan okuyor ve değerlendiriyor. Türkiye genelinde sizlerin verdiği cevap ile kendi cevabını karşılaştıracak. En çok işaretlenmiş bir cevap eğer ki kendi cevap anahtarında karşılık bulmuyorsa bu soruyu ele alacak, tekrar değerlendirecek, bir soru hatası varsa bunu giderecektir. Böylelikle eski sistemde olduğu gibi ortaya hatalı ve tartışmalı sorular çıkmayacak, kitapçık açıklanmadan gerekirse o soru iptal edilecektir. Özetle ÖSYM şu an cevaplarınızı okuyor, sizin cevaplarınızla kendi cevap anahtarını karşılaştırıyor!

2- Tartışmalı 2010 Aralık TUS'unda ÖSYM kendisine açılmış olan bir davayı kaybetti. Dr. Mustafa Aydınol'un iddaa ettiği 5 sorunun doğru cevabı bilirkişi raporuyla doğrulandı ve mahkeme ÖSYM aleyhine karar verdi. Sonuç olarak ÖSYM'de buna benzer bir davaya müdahil olmamak adına önlemini önceden almakta , hem hekimler için , hem de kendisi için olası mağduriyetleri ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.


Dolayısıyla, 1 haftalık sürede zaten yoğun geçen TUS hazırlık sürecini dinlenerek geçirmenizi, tıp fakültesi mezunu hekimler olarak ortalıkta yaygara koparanlara itimat etmemenizi, sadece kişisel olarak bu ertelemeyi akl-ı selim bir şekilde yorumlamanızı, bir nevi bu bekleme süresini tatil olarak değerlendirebileceğinizi düşünüyorum.

Sınava giren tüm meslektaşlarıma başarılar diler saygılarımı sunarım.

Dr. Fatih BATI



Uzm. Dr. Fatih Batı
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi
www.medicinexpress.org
www.doktorlarsitesi.net
www.medicinescience.org

USMER TUS Editörü

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drblood
  • drblood's Avatar Topic Author
  • Offline
  • seçkin üye
  • seçkin üye
  • Kısaca Dr. olmak için uzunca okunur...
More
Moderators: drblood
Time to create page: 0.228 seconds