Topic-icon 2010 Aralık TUS'unu asıl şimdi kazandınız! Peki bundan sonra ne olacak?

11 years 6 months ago #1 by TANER OZDEMIR
Nasıl olsa aradan iki sene geçti, hiçbir şey değişmeyecek. Zaman aşımına çok güzel bir örnek daha. Her zaman ki gibi. Artık olağan, çok sıradan şeyler bunlar. Her an herkesin başına gelebilir. Yazık...

Dr.Taner Özdemir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #2 by drblood
Öncelikle ilgili haberi paylaşmak istiyorum

12 Aralık 2010 yılında yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonrası yapılan yerleştirmeler 2 yıl sonra soruların iptal edilmesi ile değişti. İki yıl önce 13. tercihi olan Marmara Üniversitesi’ne yerleşen Doktor Esra Özkan, iki yıl sonra 3. tercihi olan Hacettepe’ye yerleştiğini öğrendi.

ÖSYM’de skandalların ardı arkası kesilmiyor. 2010 yılının Aralık ayında yapılan TUS sonrası yapılan yerleştirmeler sınavdaki kimi soruların iptal edilmesi ile baştan aşağı değişti.

Konuya ilişkin soL'a bilgi veren Doktor Esra Özkan, 2 yıl önce yapılan sınav sonrası 13. tercihi olan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleştiğini ancak 2 yıl sonra bazı soruların iptal edilmesinin ardından bu durumun değiştiğini dile getirdi.

Özkan, ÖSYM tarafından dün açıklanan sonuçların ardından aslında 3. tercihi olan Hacettepe Üniversitesi’ne yerleştiğini öğrendiğini belirtirken, kendisi gibi pek çok sağlık çalışanın benzer bir durumla karşılaştığını dile getirdi.
Ortaya çıkan yeni duruma göre başka yerlere yerleştiğini öğrenen doktorlar, istemeleri halinde 15 gün içinde geçiş yapabilecek.

İşte ÖSYM’nin Esra Özkan'a gönderdiği skandal TUS açıklaması:
"12 Aralık 2010 tarihinde Merkezimizce uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi ile ilgili Temel Tıp Bilimleri Testi-1 (TTBT-1) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) soru kitapçıklarındaki bazı soruların hatalı olduğu öne sürülerek bu soruların iptali talebiyle Ankara 15. İdare Mahkemesinde açılan davada anılan Mahkemenin 21/09/2011 tarih 2010/2452 Es., 2011/1520 K. sayılı kararı ile dava konusu işlemin ve uyuşmazlığa konu olan soruların iptaline karar verilmiştir.

Danıştay nezdinde yapılan temyiz başvurusu neticesinde Danıştay 8. Dairesinin 2011/9234 Es., 2012/4081 K. sayılı kararı ile de İdare Mahkemesinin kararı onanmıştır.

Danıştay nezdinde Merkezimizce karar düzeltme yoluna başvurulmuş olduğundan buradan çıkacak bir bozma kararının hakkınızda bu bildirimiz sonrasında yapılacak yeni yerleştirmenin geri alınması neticesini doğurabilecek, bu ihtimalde yeni yerleştirme kazanılmış hak teşkil etmeyecektir.
Mevcut İdari yargı kararının uygulanmasının gerekliliği ve Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun kararları doğrultusunda yapılan bu yeni değerlendirme ve yerleştirme sonuçlarına göre üst tercihlerinizden biri olan yukarıda belirtilen uzmanlık programına yerleşmeye hak kazandınız. Yeni yerleştiğiniz programda uzmanlık eğitimi isteyip istemediğinizi 15 gün içerisinde Merkezimize bir dilekçeyle ulaştırmanız gerekmektedir.
Başvuruda bulunmamanız halinde hakkınızdan feragat etmiş sayılacaksınız. Belirtilen süreden sonra yaptığınız başvuru işleme alınmayacaktır." www.doktorlarsitesi.net/content.php/475


Şimdi yorumlarıma gelecek olursak;

Skandalın özeti, 2010 Aralık TUS'unu asıl şimdi kazandınız! Bundan sonra ne olacak?


ÖSYM başvuru için 15 gün süre verdi. Bu süre zarfında yeni kazandığınız bölümlere geçiş hakkınız olacak. 15 gün sonrasında bu hakkınızdan feragat etmiş sayılacaksınız! Ta ki yükseköğretim kurumlarını kapsayan bir AF çıkmadıkça (kazanılmış haklar her zaman saklıdır) .

Yeni sonuçlara göre farklı fakültede aynı bölümü kazananlar 2 yıllık asistanlığını sadece fakülte uğruna geride bırakacak mı? Ya da eğitim müfredatı uygunsa yeni yerlerinde sürelerini saydırabilecek mi? Akla gelen ilk sorular bunlar!

Yeni sonuçlara göre farklı ve daha iyi bölüm kazananlar muhtemelen kayıt yaptırabilecek kesimi oluşturuyor. Peki geçen 2 yılın hesabı? Maddi ve manevi kayıplar? Bunun için tazminat davaları açılabilir mi? Bu da akla gelen diğer sorular!

Sonuç olarak ÖSYM kendi kendini yıpratmaya devam ediyor. Herkes için herşeyin hayırlı olması dileklerimle saygılar...

Bu konuda soru ve görüşlerinizi tarafıma iletebilirsiniz

Facebook sayfam: www.facebook.com/NUKLEERTIPUZMANI
Twitter: @drfatihbati

Uzm. Dr. Fatih Batı
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi
www.medicinexpress.org
www.doktorlarsitesi.net
www.medicinescience.org

USMER TUS Editörü
The following user(s) said Thank You: umc, TANER OZDEMIR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drblood
  • drblood's Avatar Topic Author
  • Offline
  • seçkin üye
  • seçkin üye
  • Kısaca Dr. olmak için uzunca okunur...
More
Moderators: drblood
Time to create page: 0.284 seconds