Topic-icon İngiltere ve Kanada şiddete “sıfır hoşgörü(tolerans)” gösteriyor

12 years 9 months ago #1 by medforever

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago #2 by nilufer
Bizim ulkede de "nedense" tam tersi. Gercekten icler acisi durumdayiz!!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago - 12 years 9 months ago #3 by rzdede
İngiltere ve Kanada’da sağlık çalışanlarının sık sık saldırıya uğraması üzerine, İngiltere’de 1999 yılında, Kanada’da ise 2008 yılında şiddete “sıfır hoşgörü(tolerans)” kampanyaları başlatıldı.

İngiltere’de 1999 yılında Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) ile çalışmakta olan sağlık personeline yönelik şiddete karşı “sıfır tolerans” kampanyası gündeme geldi. Girişim ilk defa Lordlar Kamarası başkanının yargıya konuyla ilgili suçlulara karşı yaptırımlar almaları çağrısıyla gündeme geldi.

Kampanya çerçevesinde acil servisler ile personel ve doktor odalarına konuyla ilgili posterlerin tasarlanması planlandı. Posterlerde sağlık personeline karşı kullanılan şırınga, bıçak, şişe gibi silahların radyolojik görüntülerine yer verildi. Posterlerde, çalışanların yaşadıklarını bildirmeleri gerektiği ve halkın da bunu izlememesi gerektiği vurgulandı. Hazırlanan bilgi paketlerinde, yöneticilerin çalışma koşullarını çalışanlar için nasıl daha güvenli hale getirebilecekleri vurgulanarak bütün hastanelere dağıtıldı. Kampanya İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarıyla Lordlar Kamarası tarafından ortak yürütüldü.

1999 yılında zamanın Sağlık Bakanı John Denham ve Lordlar Kamarası Başkanı Lord Irvine, University College Londra Hastanesinin acil servisini ziyaret ederek, çalışırken şiddete maruz kalan hemşireleri ziyaret etti ve konuya kayıtsız kalmadıklarını ifade etti.

Bakan Denham, çalışanların maruz kaldığı şiddetin kabul edilemez olduğunu ve kurbanların fiziksel ve psikolojik olarak acı çektiklerini, güven ortamının zedelendiğini ve stres düzeyinin yükseldiğini söyledi. Lord Irvine de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve sağlık çalışanlarının kanunlarla korunmaları gerektiğini dile getirdi.

Aynı dönemde “Royal College of Nursing (RCN)” tarafından gerçekleştirilen bir ankette, her iki hemşireden birinin fiziksel şiddete ya da çok ciddi sözlü saldırıya maruz kaldığı saptandı. Kayıtlara geçen şiddet vakalarının üçte ikisinin hemşirelere yönelik olduğuna dikkat çekildi.
Devamı

Kaynaklar:
BBC

Department of Health(UK)

Registered Nurses Association

Mehmet Rıdvan Özdede

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.286 seconds