Topic-icon Makale yaziminizi gelistirin. Ingilizce redakte (editing) ve Ceviri hizmetinden yararlanin.

12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #1 by Metin Aytekin
Selamlar,

Ben, Dr. Metin Aytekin, Amerika'daki Cleveland Clinic hastanesinde Pulmonary Hypertension hastaligi uzerine calismalar yapmaktayim. Bulundugum yere her sene bir cok Turk Hekim Turkiye'den observer veya Fellow olarak gelmektedir.

Buradaki diger arkadaslarla (Amerikali Doktor arkadaslar) dikkatimizi ceken bir konu vardiki o da Gelen Turk Hekimlerinin ingilizce dil sorunlari. Kendileriyle de konustugumuzda yaptiklari calismalarin ne kadar degerli oldugunu gorduk lakin Ingilizce yuzunden cogu dergiden geri cevriliyorlardi. Turkiye'deki ceviri burolari ise HEKIM ve Ana dili ingilizce olmadiklari icin yaptiklari redakte islemleri kabul edilmiyor onlar da hakemler tarafindan geri cevriliyorlar.

Buradaki Amerikali Hekim arkadaslarla bir araya gelip Turk Hekimlere bu konuda ne yapabiliriz diye dusunduk, Birlikte Ingilizce Redakte islemlerine yardim edebilicegimize karar verdik. 4 senedir buradaki Amerikali arkadaslarla bize gelen redakte islemlerini yapmaya calisiyoruz ve suana kadar yaptigimiz redaktelerden Hakemlerden donen tek bir makale dahi olmadi. Bunun sebebini ise Redakte yapan editorlerin hem Amerikali hem de Hekim olduklarina bagliyoruz. Ayni zamanda Amerikali Hekim arkadaslar bize gelen tibbi makaleleri bilimsel olarakta degerlendirip yorumlarini ekliyorlar.

En guzeli ise Ingilizce yazarken nerelerde hata yaptigini yazar goruryor ve bir dahaki sefere o hatalari yapmamaya calisiyor. Boylelikle her defasinda daha guzel yazilar orataya cikiyor.

Bu hizmeti daha profesyonel ve duzenli yapmak icin bu 4 sene icersinde kendimizi gelistirdik ve bir ofis ve isleri takip eden eleman tahsis ettik. Turkiye'deki ceviri burolarina gore cok cuzzi sayilabilecek bir rakami buradaki gider ve Amerikali Hekimler icin aliyoruz.

Gerekli genis bilgiler kurdugumuz web sayfamiz www.makaletercume.com dan alabilirsiniz

Bunun yaninda, yine Turk Hekimlerine yardimci olmak icin buraya yani Cleveland Cinic hastanesine Observer veya Fellow egitimi almak icin gelmek isteyenlere meslektaslarimiza gerekli bilgiler verip islerini kolaylastirmaya yonelik calismalarimiz oluyor.


Eger sorulariniz olursa beklerim
Basarilar dilerim
Dr. Metin Aytekin
The following user(s) said Thank You: elifson, fmkeles, rzdede, Cansın, Cansuunal

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.215 seconds