Topic-icon IELTS sınavının ABD'de kabul edilebilirliğinin ölçüsü nedir? TOEFL'ın bir alternatifi olabilir mi?

12 years 7 months ago #1 by kerim
TOEFL sinav merkezlerindeki mikrofonlar maalesef cok iyi degil. Bundan dolayi sinav gozetmenleri ozellikle bagirarak konusmanizi istiyorlar. Ali'deki mikrofondan kullansalar bu sorun da cozulur bence :)

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #2 by nilufer
IELTS sitesinde sinavin 3000'den fazla kurulus ve programda kabul gordugu yazarken, ETS'de ise TOEFL'in 8000'den fazla kurulus ve universitede kabul gordugu yaziyor. Secim senin.
Dedigin gibi TOEFL'da biri "listening" bolumunu yaparken oburu "speaking"de olabiliyor. Bu da sinavini etkiliyor. Bizzat tecrube edindim (nedense insanlar topluluga seslenircesine bagirarak konusuyorlar senin de "listening" bolumun gume gidiyor) ama yine de ben TOEFL alinmasindan yanayim.
The following user(s) said Thank You: Hell_Spawn

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #3 by zebir
Değerli arkadaşlarım,

TOEFL enteresan bir sınav. Şaibeleri var, test merkezlerinin kaliteleri ile ilgili, sen dinleme yapıyorken adam yanda konuşma kısmında...vb gibi. IELTS ise daha sistematik gibi görünüyor bana. Akademik ölçekleri mevcut. Ancak ABD'de TOEFL isteme hastalığı yayagın oldukça. IELTS, TOELF'ın ne derecede alternatifi olabilir? ABD'de hangi fakültele IELTS skorunu tanır, kabul eder?
Var mı bir bilgisi olan?
TOEFL yerine IELTS sınavına girsek olmaz mı?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.255 seconds