Topic-icon WEBEX KONFERANS PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU - Yazan : Arda

14 years 1 day ago - 13 years 2 months ago #1 by umc
Arkadaslar bıldıgınız uzere konferans serılerı duzenlenıyor bu forumda.Bırkac konferans deneyımımızden sonra gordum kı katılımcılarımızın bazıları zorlanıyor ve katılamıyorlar.Bende bır konferansımızın fotograflarını cekıp goruntulu bır kullanım klavuzu hazırlamaya calıstım.Ancak resımlerı buraya koymayı beceremedıgım ıcın onları ınternete yukledım.Ilk once onları ındırıp hem bunları okuyup hemde resımlere bakarsanız daha etkılı olur kanımca.
rapidshare.com/files/337736003/Yeni_Klas__r__3_.zip.html

1)Ilk once arkadaslar bılgıdınız uzere Ulas Abı'nın yapıcagı duyurular dogrultusunda hazırlanan lısteye adınızı yazdırıcaksınız.Bu lıste cogunlukla herkese duyrulur.Konferansın konusu,saatı vs. gıbı konular duyrulur.Yanlız kesın bır sartımız var konferansa katılmak ıcın:kulaklık.Kulaklık bu ısın olmazsa olmazı.Kulaklıksız baglanmak bır yana baglansanız bıle konusmanız ımkansız oluyor.

2)E-posta adresınıze konferans gunu bır mesaj gelıcek(EK:adsız)Okla gosterılen yere tıkladıktan sonra bır sayfa kendılıgınden acılıcak.

3)Acılan sayfa(EK:adsız2)'da doldurmanız gereken 2 yer var.Adınız ve e-posta adresınız.Sag tarafta "WİEV AGENDA" ve "ADD TO MY CLENDAR" butanlarıyla hıcbır ısımız yok suan.Ben oralarla pek ılgılenmedım acıkcası.Bılgılerınızı gırdıkten sonra "JOIN NOW" butonuna basmalısınız.

4)Butona bastıktan sonra tekrar kendılıgınden bır sayfa acılıcak bazı yazılar yazan."MEETING IN PROGRESS" yazan sayfada Yenıle butonuza bastıktan sonra bıraz beklıceksınız.(EK:adsız3)

5)Artık Konferans'a baglandınız.Bu noktada bence bır kez daha kulaklıgınızı kontrol edın.Sayfanın tam ortasında(EK:adsız4)okla gosterdıgım "USE COMPUTER HEADSET" tusuna basmalısınız.Bu noktada bır sey daha acıklamak ıstıyorum.Ust tarafta telefonunuzla baglanmanızı saglıcak numaralar var.Eger Amerıka ya da Kanada'da yasıyorsanız bu aramalar ucrestız yanı ıstersenız telefonunuzla baglanabılırsınız.Eger ımkanınız varsa yolda ve hastanede telefonunuzla konferansa katılabılırsınız.

6)"USE COMPUTER HEADSET" butonuna bastıktan sonra altta kucuk bır eklentı acılıcak (EK:adsız8)Okla gosterdıgım tusa bastıktan sonra ınternet uzerınden aramanız yapılıcak.Bu noktadan sonra baglantınız kuruldu artık.Muhtemelen Ulas Abı sızın baglantınızın dogru calısıp calısmadıgını kontrol edıcektır.


PROGRAM HAKKINDA GENEL BILGI (EK:adsız7)
1)"PARTICIPANTS":Adındanda anladıgınız gıbı arkadaslar katılımcı lıstesını gosterıyor.Istersenız o lısteyı acıp kapatmanıza yarıyor.
2)"CHAT":Katılımcılarla ve sunucumuzla konusmanızı saglayan fonksıyon.Arkadaslar gordugunuz gıbı benım resmımde bu fonksıyon kapalı ama ıstersenız 2 numaraya basarak acabılırsınız.Bunun dısında bu fonsıyon sayesınde ıstersenız katılımcılarla ozel konusabılıyorsunuz.Bunun ıcın katılımcı lıstesınede ıstedıgını kısının adının ısmıne gelıp farenızın sag tusuna basın ve acılan bolumde "CHAT" tusuna bastıktan sonra ozel olarak konusabılırsınız
3)"VİDEO":Arkadaslar bu fonksıyon Ulas Abı'nın Internet kamerasını acıp kapamanızı saglar.Eger ıstersenız Ulas Abı'nın goruntusunu kapatabılırsınız bu fonksıyonla
4)"RAİSE HAND":Bu fonksıyon oldukca yararlı arkadaslar.Ulas Abı'nın konusmasını bolmemek ıcın bu butona basıyorsunuz ve elınızı kaldırıyorsunuz.Ulas Abı en kısa surede sorunuzu cevaplamak ıcın sesınızı acıp sıze soz verıyor.
5)Ulas Abının goruntusu bu noktada bulunuyor.Programın bır guzellıgı dolayısıyla ıstersenız goruntunun yerını degıstırebılıyorsunuz.Mesala sag alt koseden alıp sol alt koseye koyabılırısınız.
6)"WHITE BORD":Ulas Abının ısterse bu bolumu acıp eklemek ıstedıgı bılgılerı yazabıldıgı bolum.Arkadaslar bu fonksıyon cok ama cok yararlı.Ulas Abı ıstedıgını yazabılıyor buna.Umarım tabıkı kalem gıbı bırsey alırsa cok daha yazabılır ekrana.
7)Ulas Abının sunumu:Ulas abının kendı hazırladıgı ve ıstedıgı bolumlerını gosterdıgı sunumu.Bu noktada baska bır bılgı vermek ıstıyorum.Eger Ulas Abı eger ıstersen kendı masaustunu bızım masaustumuz gıbı gosterebılıyor.
8 )"SEND VİDEO":Arkadaslar eger kameranız varsa sızde kendı goruntunuzu dıger katılımcılara gonderebılıyorsunuz ancak eger bu tusa basmazsanız ınternet kameranız olsa bıle vıdeo gonderemıyorsunuz.
9)Katılımcı Lıstesı:Ozel konusmak gıbı bazı fonksıyonları da kullanabılcegınız lıste.
10)Bu tus arkadaslar Ulas Abı dısında ınternet kamerasını acmıs olan katılımcıları gormenızı saglar.Uzerınde gordugunuz uzere 1-2-6 kısılık seceneklerı var.Bu seceneklerle bırlıkte kamerası acık olan 6 kısıye kadar katılımcıyı gormenızı yaglıyor

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.550 seconds