Topic-icon Cerrahi asistanlığı sırasında USMLE hazırlığı?

10 years 10 months ago - 10 years 10 months ago #1 by in ter
Genel cerrahi asistanligi surecinde usmle hazirlanan gormedim ama cok zor olacagini soyleyebilirim. Ornegin ben genel cerrahi intornlugum sirasinda usmle calisiyordum, bu bir ayda hic calismadim diyebilirim. Asistanlarla ayni sayida nobet tutuyorduk, ayda 10 onlarin bir de fazladan sorumluluklari oldugu dusunulurse asistan da kolay kolay calisamaz diye dusunuyorum ki bi cok yerde comez 10 dan fazla nobet tutar.

Soyle yapabilirsiniz. Tusa girdikten sonra hemen sicagi sicagina step 1 hatta step 2 yi de alabilirsiniz yetistirebilirsiniz. Eger tustan yuksek bir puan alabilecekseniz, genel cerrahi puanlari cok yuksek degil tusa calisirken de az da olsa bi step icin calisma yapabilirsiniz. Sinavdan sonra da epey vaktiniz olacak. Baslamanizi geciktirebilirsiniz biraz vs vs. Amerika'da da genel cerrahi yapmayi dusunuyorsaniz burada bir kac yil asistanlik ya da uzmanlik almak cok isinize yarayacaktir.

Tabi kendi degerlendirmenizi daha iyi yaparsiniz, tusta ne kadar calismayla ne kadar alabilirsiniz, uzerine sadece uworld sorularini cozerek step 1 ve 2 yi alabilir misiniz vs vs.

Sonra asistanlik sirasinda yurtdisi rotasyonu ayarlayip gidersiniz o arada cs i de alirsiniz referans mektubu toplarsiniz izinde ya da yine rotasyonla interview yaparsiniz, arada bosluk birakmadan Amerika'da asistanliga baslarsiniz.

Basarilar...
The following user(s) said Thank You: Shadow_Nirvana

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 10 months ago #2 by Shadow_Nirvana
Arkadaşlar genel cerrahi asistanlığı türkiye'de yapılırken bu sırada USMLE çalışmak sizce mümkün müdür, yapan biliyor musunuz?

İntörnlüğüm bitmek üzere, daha seçeceğim bölüm konusunda kararsızım. Ama bildiğim bir şey, yurt dışı imkanlarını denemek istediğim ve genel cerrahinin özellikle bu konuda imkansız bir boyuta gireceği. Özel hayat diye bir şeyi asistanlık süresince 15. sıraa itmeye razıyım ama bunun bile yeterli olup olmayacağını bilmiyorum. Ne dersiniz? Bu arada hastane olarak Ankara Üniversitesi düşünüyorum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.270 seconds