Topic-icon Herşey için geç mi?

7 years 7 months ago #1 by mahmutsami
Replied by mahmutsami on topic Herşey için geç mi?
linkteki videoyu hızı 2 kat yapıp izleyebilirsiniz. ben yardımcı olacağını düşünüyorum. Böyle örneklerde var. Ama bu konularda araştırma yapmış daha 2.sınıf tıp öğrencisi olarak görüşüm : tusa bu kadar emek vermişken hele az bir zaman kalmışken sadece bu sınava yoğunlaşmanız üzeredir. ABD den kabul almanın sonucu hiç bir zaman kesin değil çünkü.Şöyle düşünmek faydalı olabilir: Tüm aşamaları başarı ile geçip, ABD de klinik görevlerde de bulunup, çok fazla para harcayıp kabul alamamak gibi ve üstelik ben zamanında tusu kazanmıştım diye pişmanlık duyabilirsiniz. Olabilecek en kötü senaryoyu göstermeye çalıştım ki daha doğru karar vermenizde yardımcı olabilir. Ayrıca geç başlamanın getirdiği bazı olumsuz noktalar olabilir , tıp öğrencisiyken clerkship pozisyonunda bulunamamış olmak gibi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #2 by smertkilic
Merhabalar..
Öncelikle böyle güzel ve faydalı bir sitede emeği geçen herkese ilk mesajımda teşekkür etmek istiyorum.

Ben bu sene Başkent Üniversitesi tıp fakültesinden mezun oldum.Tus'a 2 yıldır çalıştığım bu sınava baya bir az zaman kala USMLE'e girmeye düşünmeye başladım. Şunu belirtmek isterim ki 4 sene ingilizce bir tıp fakültesinde eğitim gördükten sonra yatay geçiş ile başkente geldim. TUS'a da baya emek vermeme rağmen şartlar beni biraz USMLE'e girmeye teşvik ediyor.

Merak ettiğim en önemli şey acaba ben bu kararı almak için geç mi kaldım? Bir yandan bütün bir ömrüm boyunca yapcağım meslek için bikaç senemi ayırmayı bir kayıp olmayacağı görüşündeyim. Bir yandan da keşke 3-4 sene önce buna karar verseydim diye düşünüyorum.

Beni bu kararı alırken tek güvencem 6 senelik tıp eğitimimde ve tusa hazırlık sürecimi çok iyi bir şekilde geçirmiş olmam. Her ne kadar farklı kulvarlarda olsalar da sonuçta tıp oranın ve buranın arasında fark olmamasıdır. Nasıl ki burda Robins patoloji üzerinden yürüyorsa patoloji orda da elbette öyledir.

Ne düşünüyorsunuz acaba herşey için geçmi?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.273 seconds