Topic-icon USMLE sınavı ne zaman alınmalı ve maddi engeller

7 years 6 months ago #1 by HEPŞEN
yazdıklarından iyi bir çalışma düzenine sahip başarılı bir öğrenci olduğun açık, 4. sınıf 2. döneminde başlamak yeterli olur, stepleri çok erken almak için kendini bu kadar strese sokmanın gereği yok, 4 ve 5.sınıf staj bilgileri step 1 e katkısı oluyor emin ol, 5.sınıf 2. dönemi step 1, 6 ay sonrası için step 2 yi alman ve yine intörn iken abd de elektif yapmak şeklinde plan yapman yüksek puan alman ve klinik tecrübe kazanman açısından daha iyi olacaktır.
The following user(s) said Thank You: Eda.C

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #2 by Eda.C
Merhaba ben Tıp 1. sınıftan beri USMLE'ye girme hayali kuruyorum. Küçüklüğümden beri ilgim olduğu için ingilizcemi geliştirdim. Ankara'da 1. sınıfı okuduktan sonra İstanbul'a ingilizce tıp için yatay geçiş yaptım. Ama türk hocaların ingilizce dersleri anadillerindeki kadar iyi anlatamadıklarını gördüm. Şimdi tekrar Ankara'ya geri dönüyorum. Derslerim iki okulda da çok iyiydi ve her iki okulda da ilk 5'teydim. 6 yıllık bir planım da vardı ancak parasal açıdan sorunlarım var. Tanıdığım biri sayesinde 2016 basım Kaplan kitapları ve 2014 Kaplan Step1 derslerini uygun bir fiyata buldum. 2016 Ağustos ayında kitap + video lecture şeklinde çalışmaya başladım.

Normalde çevremde herkesin söylediği gibi step 1'i 3. sınıf sonunda vermek üzere çalışıyordum ancak maddi yetersizlik nedeniyle ertelemek zorunda kaldım. Kaplan kitapları ve cdler var ancak usmle rx, kaplan ve u world tarzı qbank'lar çok pahalı ve tamamiyle hazır olmak için q bankların en az 2 sinden soru çözmem gerektiğini düşünüyorum.

Uzun oldu ama hem kendimi açıklamak istedim hem de ayrıntı belki bunu okuyan diğerlerine de yardımcı olabilir, özetle;
Since q banklara ödeme yapmayı da göze alıp step 1'i 3. sınıf sonunda mı almalı, yoksa daha fazla klinik bilgi edinmek daha sağlıklı olur biraz daha bekle mi diyorsunuz? Eğer daha sonraysa kaçıncı sınıf daha iyi bir karar olur?

3rd year medical student.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.466 seconds