Topic-icon Sıfırdan en mantıklı usmle süreci

7 years 3 months ago #1 by TAJIK
Ben de Sizin gibi bu sorular uzerind cok arastirma yaptim. Suan kendim ERU tip donem 3. ELDE ETTIGIM BILGILER DOGRUTUSUNDA cevap vermeye calisacam:
1. Temel tip bilgileriniz ne kadar iyi olursa daha iyidir. Ozellikle anatomi, fizyo, pato ve farma` yi textbook tan okumanizi tavsiye ederim. Bu textbook okumalarinizi donem ici sinavladran once notlariniza beraber calisabilirsiniz yada ara tatilde tekrar ve pekistirme seklinde. Ama okul sinavlairiniz icin hocalariniz notlarina ve cikmis(eski) sinava sorulara calismanizi siddetle tavsiye derim.
2. Bir de temel tip esnansinda ingilizceyi halletmeniz gerekir, bunun icin toefl gerek yok. onemli olan medikal bilgiyi ingilizcede okuma yazma dinleme ve antlama seviyesine gelmelisiniz.
3. iyi bir CV olusturmaniz lazim arastirma staj makale vs. Yurtici ile baslayip yurtdisi icin zemin hazirlayin.
4. Work and travel temel tip esnasinda olabilir o sahsi karariniz olacak ama pek bir seyler katacgini zannetmiyorum. Ben Sizin yerinizde olsam work and travele hacayacagimi para ve eforu yaz yurtdisi arastirma ve klinik stajlara harcardim. USA olmasi daha iyi olur ama Almanya gibi baska EU ulkeleri de olabilir. Daha ufuk acici oldugunu dusunuyorum, belkide bir yayiniz ve tavsiye mektubunuz olur.
5. Not ortalmanin pek onemli yok, ama okul kacincisi olmaniz (yuzdelik) bazi yerlerde onmeli olabilir. Cunku usa kendi icinde bile pass/fail (gecti/kaldi) sistemi kullanan var, harv sistemini kullanan ya bir kac subjektif sistem var ama objektik sistem pek yok. hele hele usa disi tip fakulte ortalamarini pek kale almayabilrier, zaten bu yuzden usmle step sinavlari var. Standartize sinav, herkesi esit degrelendirmeye calisan sinav.

suanlik bunlari soyleyebilirim, umarim cokuzun ve sikici olmadi :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #2 by mymett

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #3 by Asitpop
Bu konuyu acikliga kavustursak harika olur

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #4 by burohm
Su an İngilizcem pek iyi değil.türkçe kaynaklar da çok kısıtlı. Bir kaç sorum var.
dönem 1 2 3 en verimli nasıl geçirilir? Usmleye çalışmayı düşünmüyorum ama toefl vermeye çalışmak mantıklı olur mu? Work and travel yapabilirim. Not ortalamasının herhangi bir önemi var mı sizce?
Dördüncü besinci dönemde step 1 i yüksek puanla verdim diyelim sonra tavsiye mektuplarıyla staj mı yapacağım?

Bundan sonraki süreci anlamadım. Step 2 yi verip mi asistanlık için başvuracağım?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.275 seconds