Topic-icon Erkenden karar vermek istiyorum.Tus mu Usmle mi yoksa diğer avrupa ülkeleri mi?

6 years 7 months ago #1 by demirbedirhan
Teşekkür ederim söyledikleriniz için uzun zamandır bir cevap bekliyordum.Hani dediklerinize katılıyorum kesinlikle fakat şunu sormak istiyorum.Beyin sinir cerrahisi için Türkiye'de uzmanlık görüp yurtdışında çalışmak mı yoksa uzmanlığı yurtdışında zorlamak mı daha faydalı?İngilizce konusunda sıkıntım yok.Uzmanlığı burada yapıp yurtdışında çalışmanın en iyi yolu nedir sizce?Teşekkür ederim şimdiden

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #2 by efe_aras
Merhabalar genc meslektasim

1.Yukarida yazdigin branslarda turkiyede de dunya seviyesinde egitim alip cok iyi bir cerrah olabilirsin.
2. Gozunu korkutacak birsey yok, eger bir seye odaklanirsan er yada gec ona ulasicaksindir. Belki bazi ulkelerde yollar engebeli olabilir,sans az olabilir ama cok istersen, dogru adimlari atarasan neden olmasin ?? Ama istedigin 3 bransta ABD ve Avrupada en cok ilgi duyulan, basvurulan ve basvuran/kabul edilen oraninin az oldugu branslar.

Calismaya devam daha yolun basindasin ama erkenden kafa yorman gusel ve pozitif birsey.

Efe Levent Aras,MD PhD
University of Copenhagen Hillerød Hospital , Orthopedic Surgery Dept.
Aarhus University Hospital Orthopedic Surgery Spinal Reserch Lab.
Noerrebrogade 44, 8000 Aarhus/DENMARK
The following user(s) said Thank You: demirbedirhan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #3 by demirbedirhan
Herkese merhabalar.Siteye yeni üye oldum ve sitede beni ilgilendiren neredeyse tüm postları okudum.Kısaca derdimi anlatmaya çalışacağım yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.Şu anda tıp 2. sınıfa geçmiş bulunmaktayım ve cerrahi bir bölüm seçmek istiyorum.Beyin sinir cerrahisi(en çok istediğimdir kendileri) plastik cerrahi veya kalp ve damar cerrahisi istiyorum.Usmle ile ilgili sitedeki çoğu materyali okudum ve gözüm biraz korksa da yapabileceğime inanıyorum.Ancak sormak istediğim ilk soru şu:Söylediğim 3 cerrahi branşın eğitimi dünyada hangi ülkelerde en iyi şekilde verilmekte?Okumak istediğim branşın en iyi eğitimini almak ve olabileceğim en iyi doktor olmak istiyorum.Bunun yolu Tus, Usmle veya diğer ülkelerden birinde eğitimden geçiyorsa bunu erkenden öğrenip bu yolda çalışmak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Herkese iyi çalışmalar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.238 seconds