Topic-icon Pratisyenim + Green Card Çıktı -- Önerileriniz neler

6 years 5 months ago #1 by Lerador
Bu konuda forumlarda detaylı bilgiye erişemedim. Green Card çıkan ve tıp kariyerinde belli bir noktaya gelmiş insanlar için bu süreç zor kararları da beraberinde getiriyor. Bir de Doktorluk dışında araştırma projelerinde çalışarak para kazanma olasılığı var mı ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #2 by esemi
Merhaba. Yaklaşık olarak aynı durumdayım sizinle. Çalışma planı ve başvuru süreçleri ile ilgili irtibatta olunacak bir arkadaş iyi olur diye düşünürseniz iletişime gecebiliriz:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #3 by md_md
Herkese merhaba. 2012 mezunuyum, yaklaşık 3 sene acillerde çalıştım. Bu sene Green Card çıktı :) :) :) ve 10 ay sonra Amerikaya yolculuk olacak. Bu süreçte USMLE Step 1 i bu ay ve 2ck yı da Aralık gibi falan vermeyi düşünüyorum (tam Nisan TUS una çalışıp girmiştim fakat Green Card çıkınca da USMLE ye yöneldim ve çalışıyorum.) Asıl sormak istediğim USMLE sınavı haricindeki tecrübe ve gereklilikler (Observership,research vb). Öğrencilik yıllarımdan herhangi bir getirim yok sayılır :( . Observership&Research da yapmamıştım zamanında. Klinik olarak 3 yıllık tecrübem var. Türkiyede Acilde çalışırkenki gittiğim Kurslar ve belgelerim var. Ocak gibi amerikaya gelsem (geçici visa türleri ile, çünkü dosya numaramdan dolayı green cardı almam haziranı bulacak) observership/research açısından neler yapabilirim? ya da 2018 Eylüldeki başvurulara kadar hangisini yapmam mantıklı. Research veya Observership için bi cv oluşturdum ama dediğim gibi biraz boş (araştırmalarım sonucu kendi kanaatim).

Asıl sormak istediğim bu yoldan geçmiş arkadaşların önerileri neler olabilir?
Green Card ın Amerikada yaşam için ne olduğunu biliyorum. İsteyen herkese çıksın çok güzel bi şey. Başvuru vb olaylarında ne gibi avantajı olur?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.556 seconds